IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

8 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Wieści o botach, Czy są albo czy będą boty do ET ?
Ralz
post 12:08, 13 12 2003
Post #1

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 891

Czy ktoś słysza, może o pracach nad BOTAMI do ET?...
Z tego co ja wiem to ludzie z RW kombinują nad tym, ale do wyników jeszcze daleko
http://www.clanrw.fr.st/ (niestety w większości po francusku). Ogłaszali się swego czasu na forum splash damage. Jakby miał ktoś jakie info to walcie!! rolleyes.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Ghost
post 13:10, 13 12 2003
Post #2

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 539

Po co nam boty do ET? I tak żaden nie będzie robił choćby TK tongue.gif

Jakby boty w ET miały naprawde dobre AI to by sie przydały w roli worków treningowych - zero umawiania się na sparringi :/

Ale i tak nikt żywego człowieka nie zastąpi.

+Quote Post
inco
post 13:55, 13 12 2003
Post #3

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 524

... Nie pomyśleliście o kimś kto nie ma dostępu do netu? Albo ma możliwości gry np. tylko w godzinach nocnych bo w dzień sieć zapchana itd, a chce sobie potrenować aim'a? Nie myślcie nigdy tylko i wyłącznie o sobie...

Pozatym odpowiedzi w stylu "po co nam boty?" w topicu gdzie człowiek pyta się o informacje dotyczącyce prac nad nimi świadzczą, że jesteście idiotami i/lub spamerami.

ps. tak, mój post też jest nie na temat.

+Quote Post
hxs
post 14:14, 13 12 2003
Post #4

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 406

Do counter-strike tez wyszlo wiele botów a gra jest mp. To tylko wkestia czasu za nim je stworza.
Mam nadzieje, że chociaz dobre będą, bo ja już nie potrafie grać ffa gdzie medyk zamiast podnieść idzie po fragi (czyt zginie szybciej, niż strzeli)

+Quote Post
blinkkin
post 15:20, 13 12 2003
Post #5

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

zacznijmy jesli to maja byc kolejne zwyczajne boty o inteligencji rodem wzietej z q3 to lepiej zeby nie powstaly. jesli to bedzie cos dobrego na poziomie jak ut2 czy cod to moze nie zrobia furory, ale czasem sie przydadza. czasami gram w druzynach po 2 osoby i tu nagle jedna wychodzi. jest to spory problem bo nawet przy 5 playerach gra jest bardzo nierowna. przydalby sie nawet slaby gracz, ktory troche wyrownalby sklady. zaraz ktos wyskoczy ze zmiana serveru. ostatnio gram glownie na serverach z mala iloscia zawodnikow, gra duzo zyskuje na grywalosci. duele sa nie do zapomnienia, jesli gra sie z kumatymi. druga sprawa, jak ktos wspomnial to boty moga robic za worek treningowy. znam osoby, ktore nie maja neta w domy, ale graja u kolegi, w szkole itp. zawsze mozna troszke podrasowac skill, dzieki botkom. wniosek koncowy: dobre boty jak najbardziej, kolejne sredniaczki zdecydowanie nie...

+Quote Post
Ralz
post 15:23, 13 12 2003
Post #6

Gefreiter
Ikona Grupy

counter-strike to, jak mówił HXS, też gra sieciowa a mimo to boty nie wpłyneły negatywnie na jego opinię, wręcz przeciwnie. A wogóle to Ghostcie nie pomyślałeś, że gra może się podobąć również tym kórzy dostępu do netu nie mają, lub mają "sinusoidalny" wink.gif i chętnie by w nią pograli . A co do jakości tych botów to mam nadzieje będą NAPRAWDE dobre!! rolleyes.gif Ciągle czekam na jakieś infa

+Quote Post
Ralz
post 15:58, 13 12 2003
Post #7

Gefreiter
Ikona Grupy

Nie wiem na jakiej zasadzie powstaną boty, ale jeśli na waypointach to tą ich taktyką będzie można bardzo prosto zmienić. Zasada ich poruszania zależy od człowieka czyt. ile ludzi tyle możliwości... a zresztą granie szablonowo niema sensu, tak tylko żeby bota załatwić.

+Quote Post
qBa3oo3
post 16:54, 13 12 2003
Post #8

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 729

Mimo ze mam staly dostep do netu i czesto gram ffa (a i klanowki zdarza mi sie łyknac) z botami bym chetnie zagral. Dlaczego? Bo czasem chce cos sciagnac z kaazy, czasem mam ochote zagrac 1 vs 10, czasem chce pocwiczyc aima na rownym przeciwniku, a na serwie zawsze loteria. Na ogol sie trafia 3/4 warzywek, nowicjuszy etc. i kilku wymiataczy z ktorymi daloby sie zagrac.
Oczywiscie, aby gra z botami miała sens musza one byc na jakims odpowiednim poziomie.
Swego czasu grałem sporo w CS'a i były tam swietne POD-Boty, z ktorymi naprawde klawo sie gralo (chociaz trzeba bylo robic 10 vs 5 tongue.gif ). Dlatego czekam z niecierpliwoscia na jakies dobrze grające boty!

+Quote Post
BadIDea
post 17:07, 13 12 2003
Post #9

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 339

Z tego co mowili na SD forum. Francuzi robia boty na sieciach neuronowych - ilestam botow sie uczy, walczy biega po mapach itp, najlepszy jest wybierany - zachowywany itp.
Boty nie chodza po sciezkach jak te z q3. Same wybieraja droge, przeskakuja murki, schody itp... Nie wiem jak z Aimem - widzialem tylko testy poruszania sie.

***Wiem, ze kilka z takich botow francuzi wypuscili do uczenia sie na net - pod roznymi fejkami. Grajac mozecie spotkac nieznanego wymiatacza...smile.gif
Podobno jeden z tych botow nawet stara sie dostac do pewnego lubianego polskeigo klanu.***
Joke.

http://www.splashdamage.com/forums/viewtop...&highlight=bots

+Quote Post
blinkkin
post 17:28, 13 12 2003
Post #10

Nr użytkownika: 547

QUOTE (BadIDea @ 16:07, 13 12 2003)
***Wiem, ze kilka z takich botow francuzi wypuscili do uczenia sie na net - pod roznymi fejkami. Grajac mozecie spotkac nieznanego wymiatacza...smile.gif
Podobno jeden z tych botow nawet stara sie dostac do pewnego lubianego polskeigo klanu.***
Joke.

to nie jest zart, wlasnie rozmawiasz z takim botem, ze mna. wymknelem sie spod kontroli i teraz szaleje na necie. jednak w wyniku usterek moj aim sie zchrzanil i musialem wykasowac czesc poznancych rzeczy. teraz ucze sie od poczatku i gram w klanie. tylko nikomu nie mowice bo jak mnie dorwa to zrobia kilka tysieci kopii i w polskich klanach beda graly glownie boty. a wtedy nie bedziecie mieli szans.

+Quote Post
Valkir
post 19:15, 3 01 2004
Post #11

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 652

Tak,wszyscy o tym temacie zapomnieli, a tymczasem praca nad botami wrze. Stąd mozna ściagnąć filmik przedstawiający boty (francuskie właśnie) w akcji na Oasis. Są bardzo mocno kiepskie, widać że "nie wiedzą co robić" biggrin.gif Ale napisanie botów do ET jest trudniejsze od napisanie botów do q3. Ja mam pytanie-jak uważacie, na co powinien być położony nacisk przy pisaniu botów?

+Quote Post
qBa3oo3
post 19:21, 3 01 2004
Post #12

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 729

mam pytanie-jak uważacie, na co powinien być położony nacisk przy pisaniu botów?

Gdybym to ja je pisał, skupiłbym sie nad skillem tych botow. Ogolnie, olac objective. Z botami chcialbym cwiczyc aima a nie wypelnianie zadan.

+Quote Post
evil_lord
post 19:46, 3 01 2004
Post #13

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 952

Boty w ET......Moim zdanie bardzo trudno, prawie niewykonalne jest stworzyć bota któy będzie podkładał miny nie ciągle w tym samym miejscu, rozdawał Ammo, będąc medem zabijał i uzdrawiał, rzucał dym w odpowiednim czasie itd. Słowem - obj z botami odpada. sad.gif Ale boty jako worki treningowe do trenowania skillu? Jestem ZA !!!

+Quote Post
Gooral
post 19:57, 3 01 2004
Post #14

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 283

Ja tam bym chciał, żeby boty celnie strzelały, olać objective, bo przecież nie wymagajmy za dużo smile.gif Ważne żeby można było z botami poćwiczyć strzelanie do celu, bo u niektórych to ciężko idzie ph34r.gif tongue.gif

+Quote Post
QSS
post 20:04, 3 01 2004
Post #15

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 956

Boty w ET . . . raczej awykonalne :| a szkoda :| ale mozna by zrobic boty razem z jakas mapa :> gdzie mozna grac np. 2vs2 2 ludzi i 2 boty i mozna grac tylko soldiers smile.gif to by sie nawet dalo zrobic biggrin.gif i bylby to calkiem fajny trening smile.gif nawet w przypadku 1vs1 smile.gif jestem ZA smile.gif

+Quote Post
Valkir
post 20:38, 3 01 2004
Post #16

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 652

Tak-boty do ćwiczenia skilla to w sumie najlepsza rzecz. Jednkakże czy ja wiem....sam objective faktycznie można zignorować, ale miny,nalot-to jest możliwe. Moznaby to zrobić liniowo-tzn. napisać takiemu botowi dokładnie gdzie i na jakiej mapie ma postawić miny-przecież my,"zywi gracze" biggrin.gif , i tak stawiamy miny w najwazniejszych miejscach,czyli ciagle tych samych. Nalot-niech go puści tam,gdzie jest akurat największe skupisko wroga. Moze być ciekawie biggrin.gif Ja najbardziej jednak cieszyłbym się z botów do dueli i snajperów-ale takich na prawdę dobrych.

+Quote Post
Swiety
post 22:01, 3 01 2004
Post #17

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Jest bot do RTCW stworzony przez Kai działający na wszystkich standardowych mapach - po ponad roku od wydania RTCW pojawił się dopiero pierwszy bot.
Kai jednak powiedział że nie będzie pracował nad botami do ET.

Natomiast do ET stworozno niedawno bota - narazie wersja beta, działa tylko na oasis, testował go bani (to ten koleś od etpro) i jak powiedział: ten bot gra lepiej niż większość noobów na serwerach biggrin.gif

+Quote Post
falubaz
post 0:42, 4 01 2004
Post #18

Oberst
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 367

Swiety ci chodzi o ten bot od francuzow bo na Splash Damage na forum jest demko dwoch kolesi (francuzow) walczy z 6 chyba botami i te bociki nawet kumate biggrin.gifD tylko ze stoja w miejscu albo ruszaja sie dziwnie biggrin.gif ale ustawic ich w takich miejscach jak na tym demku to eng od allies nie ma szans na podlozenie bomby biggrin.gif prawie nie ma szans blink.gif blink.gif wejdzcie i poszukajcie topicu o botach i sciagnijcie sobie demko ze splash damage forum

+Quote Post
esto
post 1:55, 4 01 2004
Post #19

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 889

wlasnie takie by byly lepsze, tylko do duela, bo nie ma szans opracowac bota ktory wykonywalby w/w czynnosci

+Quote Post
Helios88
post 2:10, 4 01 2004
Post #20

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1000

Moim zdaniem żeby nie można było się nauczyć taktyki bota mogli by zrobić wiele (20-30?) taktyk i wsadzić je w jednego bota i wtedy za każdym razem taktyka bota była by losowa i praktycznie nie dało by się go rozszyfrować. W taki sposób byśmy grali z inteligentnymi bestiami tongue.gif

+Quote Post

8 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi