IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Klany !!!!!!!!!, co ja bede mówil
logres
post 23:22, 19 12 2003
Post #1

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 584

otóż bylem już w kilku klanach i sie rozlecialy sad.gif . Także mam pytanie a właściwie prośbe
Co zrobić żeby klan się nie rozlecial ??????????????

Imo w ostatnim klanie wszystko bylo oka . I nagle bum !!!!!!!!!. Wiem że nie zależy to tylko i wylącznie od cl ale od wszystkich graczy . Gdyż klan to zespół osób którzy przez długą prace dochodza do tak wielkiego stopnia zrozumienia , że nikt nie jest w stanie ich pokonać

Ale mniejsza z tym . Mam nadzieje , że każdy dorzuci coś od siebie w tym topicu .

Ps. Ja jestem wolny i sie z tego ciesze . życze najwiekszych sukcesów wszystkim polskim klanom , które istnieją i będą istnieć biggrin.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Majcok(12)
post 23:29, 19 12 2003
Post #2

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 523

No udzielanie sie w klanie, NIE olewanie go, przychodzenie na treningi, nie robic wasni w klanie, sluchanie CLa, przestrzeganie regulaminu i cala reszta. Czesto klany sie rozpadaja, bo gracze totalnie olewaja klan i sparwy klanowe,a biedny cl nie wie co poczac juz. Dlatego jesli sie chce przylaczyc do klanu to trzeba to przeymyslec 2 lub wiecje razy zeby pozniej nie doprowacic klanu do rozkladu.

Ja jestem wolny i sie z tego ciesze

A ten Danger ? Dostalem jakas wiadomosc o forum, czy cos nawet o tym od ciebie. biggrin.gif
Pzdr

+Quote Post
blacktyger
post 23:43, 19 12 2003
Post #3

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

Prawda jest to co prawda dopiero mój 2 klan ale i ten już jest na skaraju nie gramy żadnych meczy itd. bo nie przychodzą i tak dalej możę założymy wolni forumowicze jeden wspólny klan hę ? myśle że zabawa była by przednia ale trzeba odpowiedzialnych ludzi .....

+Quote Post
hjuby
post 23:50, 19 12 2003
Post #4

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 670

ja chciałbym być w jakimś klanie ale nie mam pingów dobrych ale mniejsza o to dlaczego się klan rozpada moim zdanie wszystko jest jak to wcześniej powiedział majcok (12) zależy od zaangarzowania klanowiczów jeżeli ktoś sobie olewa wywalić i przyjąc kogoś bardziej odpowiedzialnego i kompetentnego

+Quote Post
PolishVodka
post 0:12, 20 12 2003
Post #5

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 487

Logres ja uważam że kaln to nie są treningi i tym podobne, oczywiscie zeby byc lepszym i dązyc do sukcesow jest to niezbedne ale klan to paczka zgranchy osob rozumiejacych sie i szanujacych sie w pewnym stopniu i to jest moim zdaniem klucz do sukcesu przetrwania klanu ;]

+Quote Post
SpajdaPL
post 1:39, 20 12 2003
Post #6

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 764

Witamm!!!!

Blacktyger, twoj pomysl zostal ubiegnięty przez KIDa, patrz link:
Jeśli masz powyżej 18 lat, to zapraszam do Zgr3d Team smile.gif W tamtym topicu znajdziesz wszystko.

Co do tematu:
Pierwszorzędną sprawą jest:

ZAANGAŻOWANIE!!!

Bez tego żaden klan nie przetrwa. C4 czy Poison są BAAAAArdzo zaangażowani w to co robią tazem, więc mają wyniki. GJ !

Pozdrawiam

+Quote Post
Thoro
post 1:43, 20 12 2003
Post #7

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

TO czy klan upadnie zalezy w 50% od CL, a w drugich 50% od klanowiczow.
Ja jak zakladalem klan twierdzilem, ze nie ma szans, zeby go zamkac, ale po 2 miesiacach wspolnej gry przyszedl kryzys (nie chodzi o wyniki, bo te sa caly czas kiepskie tongue.gif ), ale chodzi o stosunek. Juz myslalem, ze sklad sie rozsypie, a ja stwierdzilem, ze nie mialbym sil zaczynac wszystkiego od nowa, bo prace jaka sie wlozylo w budowanie tego skladu, poszlaby w p... (poszlaby sobie gdzies biggrin.gif ). Kryzys minal ludzie sie bardziej zdeterminowali i jest ok. Jesli nietorzy CL maja tyle zaparcia, ze jesli caly sklad sie posypie, a on zacznie zbierac ludzi od poczatku, to klan moze trwac trwac. Duzo klanow upada ze wzgledu na zbyt mlodego CL, ktory chcial sobie zalozyc klan, ale potem nie wyrabia z czasem i rezygnuje z tego i klan upada. Nie dziwie sie natomiast CL, ktorzy zamykaja klan, bo ludzie olewaja. Czlowiek wklada prace w powstanie klanu i jego funkcjonowanie, a oni mimo ze na poczatku zawsze chcieli grac, to po pewny czasie mowia, ze im sie nie chce, albo ze nie maja czasu. Mialem kilka takich Przypadkow niestety. Teraz na szczescie sklad jest ustabilizowany i mam ludzi, ktorzy czesciej moga niz nie moga. Atmosfera w kalnie nie jest zla i dlatego jest fajnie smile.gif. Niestety odpowiedzialnosc graczy jest uzalezniona od wieku sad.gif. Zazwyczaj gracze mlodzi na poczatku pala sie do gry, pote oceny w szkole sie troche obnizaja i mowia ze nie maja czasu. Nie mozna tu jednak uogolniac. W skladzie mam jednego 13-latka (gdy zakladalem klan mialem nie przyjmowac nikogo ponizej 16 tongue.gif ), ktory na okolo 30 meczy nei stawil sie 2 razy, a tak to bylo z nim wszystko ok, ale niestety czesto sie zdarzaja ludzie w tym wieku, ktorzy nie potrafia zorganizowac czasu i po tygodniu zaczynaja olewac. Jak takich osob jest wiecej klan zaczyna sie rozsypywac, bo nikt nie ma czasu i jest problem.

+Quote Post
Runos
post 17:36, 20 12 2003
Post #8

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 563

Klany sie rozlatuja przez zawodnikow i zadziej przez cl-ow. Ja bylem jako tako w 4 klanach. Zaczynalem w GROM potem grom sie rozpadl. Powod byl prosty. Nie mielismy treningow. A grac z tagiem to se kazdy moze grac. Potem wiekshosc z Gromu zostala i zostal stworzony klan DoW. Istniejacy po dzis dzien. Potem ja odszedlem z DoW bo poklucilem sie z cl i jednym z graczy. Pamietam o co doskonale sie poklucilmysmy ale nie bede tutaj o tym opowiadal. I poszedlem do MC. Ten kto gra dlugo w ta gre powinien znac ten klan. Potem Mc nie bylo meczow niczego doslownie. I sie rozpadl. Myslalem z Chomikiem zeby zalozyc nowy osobny klan ale sie zastanawialismy nad nazwa tagiem i wogole. Wkoncu dostalem propozycje od cla z ktorym sie poklucilem zebym wrocil. I wrocilem i po dzis dzien jestem w DoW.

Moral z tego jest taki ze najwazniejshe jest zeby klan mial duzo treningow i meczow. Bo inaczej gracze odejda gdzies indziej zeby grac i sie zzywac z teamiem...

+Quote Post
NIEDZIOWIEDZ'
post 18:06, 20 12 2003
Post #9

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 570

"otóż bylem już w kilku klanach i sie rozlecialy . Także mam pytanie a właściwie prośbe
Co zrobić żeby klan się nie rozlecial ??????????????"

hmmm, nie przyłączaj się? o__O

+Quote Post
blinkkin
post 18:41, 20 12 2003
Post #10

Nr użytkownika: 547

QUOTE (blacktyger @ 22:43, 19 12 2003)
.... możę założymy wolni forumowicze jeden wspólny klan hę ? myśle że zabawa była by przednia ale trzeba odpowiedzialnych ludzi .....

ja zapraszam do k!AA. niedawno pozegnalem sie z ua (serdeczne pozdrowienia) i tworze z kolega nowy klan. jednak raczej bedziemy grac dla przyjemnosci, to zanczy bez cb (chociaz moze to sie zmieni). klan ma byc w zamierzeniu demokratyczny, a sklady na mecze zmieniane (nie ma glownego skladu, graja wszyscy, chyba ze ktos nie moze). na poczatku myslalem, zeby klan stworzyc z 8 osob, jednak na poczatku trzeba wyselekcjonowac te osoby, dlatego oglaszam nabor. wystarczy prezentowac jako taki poziom oraz okazac poswiecenie klanowi. nieusrawiedliwione opuszczenia trenow nie wchodza w gre. Klub Anonimowych Alkoholików na pochybel!!! zrobil sie z tego troche offtopic, przepraszam.

wrtacajac do tematu, jak wyglada koniec klanu? brak treningow lub nieobecnosci na nich, nieczeste spotkania z kolegami z klanu, duzo porazek i przejsc w stan hibernacji, jelsi chodzi o cb. czesto wystarczy odejscie cl lub vcl, tak jak to bylo w przypadku lp. jak temu zapobiec? grac duzo meczy w roznych skladach, jesli nawet ktos wypadnie to braki da sie uzupelnic. tworzenie klanu z 20 osob, gdzie aktywnie gra tylko 8 jest nonsensem. jesli natomiast klan gra 4 meczyki w tygodniu w bardzo roznych skladach jest to pozytywny fakt. moznaby dlugo o tym pisac.

+Quote Post
evil_lord
post 15:37, 21 12 2003
Post #11

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 952

Moim zdanie od wieku CL nie zależy głównie czy klan się rozpadnie, choć wiele klanów , którymi byli młodzi CL (BTS, ACOS, 4team itd. ) rozpadło się po pewnym czasie. sad.gif . Ja sam jestem CL 13th division (zapraszam na stronę: www.13thdivision.prv.pl), mam 14 lat a klan istnieje, gra spary itd. Największą wadą, są moim zdaniem ludzie, którzy nia mają co zrobic z wolnym czasem i razem z kolegami organizują klan. Taki klan nie ma prawa istnieć dłuzej niż 2 tyg.....to wszystko co mam do powiedzenia...to mój pierwszy wpis więc proszę o wyrozumiałość biggrin.gif . v55 soldiers

+Quote Post
Majcok(12)
post 16:29, 21 12 2003
Post #12

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 523

QUOTE (evil_lord @ 13:37, 21 12 2003)
Moim zdanie od wieku CL nie zależy głównie czy klan się rozpadnie, choć wiele klanów , którymi byli młodzi CL (BTS, ACOS, 4team itd. ) rozpadło się po pewnym czasie. sad.gif . Ja sam jestem CL 13th division (zapraszam na stronę: www.13thdivision.prv.pl), mam 14 lat a klan istnieje, gra spary itd. Największą wadą, są moim zdaniem ludzie, którzy nia mają co zrobic z wolnym czasem i razem z kolegami organizują klan.  Taki klan nie ma prawa istnieć dłuzej niż 2 tyg.....to wszystko co mam do powiedzenia...to mój pierwszy wpis więc proszę o wyrozumiałość  biggrin.gif . v55 soldiers

No tak o CLow tez chodzi ale ja mysle ze jesli jakis klan powstaje to CL jest odpowiedzialny, ma ROZUM i umie sie nim poslugiwac, zna angielski i wie co robi. Moze on miec nawet 12-14 lat ale zeby wiedzial na czym to polega i byl opanowany. Bo zeby pozniej nie bylo ze CL przeklina i opierd*** klanowiczow za przegrana lub cos w tym stylu. Klany z nieodpowiednimi Clan L. nie ma racji bytu i tyle.

Pzdr

+Quote Post
blacktyger
post 17:59, 21 12 2003
Post #13

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

po pierwsze kto skasował moją wypowiedź która była na temat i w której zawierały się dość ważne informacje ? ehhh szkoda gadać...

więc powtórze

spadaj PL mam 14 lat więc dupa zbita ze zgredów a pozatym myślałem żę te zgredy bejbi itd. to są tylko takie forumowe zabawy a nie jakieś poważne klany biggrin.gif

po drugie na temat myślę żę po pierwsze CL powinien być dojżały powinien dobrze grać ( biggrin.gif) dając tym przykład innym ODPOWIEDZIALNY przez dużę O D P O W I E D Z I A L N Y i powienien wiedzieć jaką funkcje pełni i jakie ma zadanie ...... to 50% sukcesu ...

2 50 % to konsekwancja w działaniu i odpowiedzialność graczy .... przychodzenie na treninggi zaangażowanie itd to tyle wink.gif

+Quote Post
radziek
post 18:14, 21 12 2003
Post #14

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 955

Ciekawe rzczy tu piszecie ja mysle ze wiek CL ma duze znaczenie oraz to jak gra nie musi byc killerem ale musi grac na wysokim poziomie . Wiek ma dlatego znaczenie "wiekszy respekt" ja mam 24 a w klanie graja ludzie co maja po 14 ale wiek nie jest przeszkoda. Najwazniejsze to miec czas i dobrze rozlozyc zadania w klanie "kazdy klanowicz musi czuc sie przydatny dla klanu" slabszych nalezy chwalic za postepy itd, jednym zdaniem aby klan przetrwal dlugi czas "klan musi byc jak rodzina" to chyba tyle wiem ze duzo osob sie z tym nie zgodzi no ale kazdy ma wlasne zdanie smile.gif pozdrowionka od klanu [HKC]

+Quote Post
QSS
post 20:01, 21 12 2003
Post #15

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 956

Ja jestem z klanu gdzie CL'em jest 14- latek smile.gif i nie mam jak narazie co do niego zastrzezen smile.gif moim zdaniem dobrze prowadzi ten klan smile.gif a klan jak by nie bylo istenije juz troche czasu i nie zapowiada sie zeby sie rozpadl:) moim zdaniem zeby klan sie nie rozpadl CL musi byc przedewszytkim zdecydowany na jego prowadzenie i nie rezygnoeac z niego smile.gif oraz powinien umiec porozumiewac sie ze swoimi "podwladnymi" tak zeby nie bylo zadnych klotni w klanie a wtedy klan bedzie istanial dlugo i nie bedize sie rozpadal smile.gif to tyle smile.gif pozdrowienia dla ->13th<- division i naszego CL'a smile.gif

+Quote Post
ballack13
post 23:09, 22 12 2003
Post #16

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 285

hmm
brak zaangażowania w klanie mam klan ze 12 osób a potrzebuje na mecz 6 i mam problem ze zebraniem skladu
brak serva (drogo kosztuje i to jest glupie na tren/mecz szukac serva)

jednak jak sie jest w klanie trzeba cos w nim robic a nie wstepuje ktos do klanu wszystko ko a na trenach to jest żadko
JA jestem CL (sam brak innych i wszystko mam na głowie a swojastronato by mi sie serv przydal)

+Quote Post
MaRIB^
post 2:34, 24 12 2003
Post #17

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 192

Nie mozna tez CL obarczac wszystkimi sprawami bo wam z swiruje biggrin.gif
pomagac dzielic sie zadaniami ten sie zajmuje tym ten tym.

rozpad klanu tez moze byc motywowany nadmierna iloscia przegranych meczy... Zalamanie, desperacja, bezradnosc te rzeczy dezyduja...

Ale zeby wygrywac trza powoli budowac cegielki. Obecne dominujace klany przeszly z RTCW wiec mialy latwiej z przystosowaniem sie do ETi tyle ale tez pracowaly na to i napewno a kzdym klanie nie obylo sie bez dolka psychicznego...

+Quote Post
Helios88
post 2:26, 31 12 2003
Post #18

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1000

Ja co prawda jestem w pierwszym swoim (świerzym/nowym) klanie ET. Jest sporo zamieszania zwłaszcza na czacie heh. Ale jak pamietam stare czasy (Q3) to we wszystkich klanach których byłem to panowało to samo i wszystkie sierozpadły, mam nadzieje że z teraz tak nie będzie rolleyes.gif

+Quote Post
falubaz
post 2:36, 31 12 2003
Post #19

Oberst
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 367

MARIB ma racje, jak wszystko bedzie zganiane na CL-a to nie wytrzyma psychicznie chyba. A poza tym trz si epytac na serkach czy nie chcecue meczu, sparu, czy nie wypozyczycie na godzinki serka i juz, a nie CL zalatwi!Aha CL powinien o wszystkim decydowac, kto gra w mneczu itp. bo potem spory sa w klanie
Pozdro!

+Quote Post
Zduneq
post 12:34, 31 12 2003
Post #20

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 869

http://www.lod.et.glt.pl/ najlepszy przyklad gdy 12-latek bierze sie za organizowanie klanu!Tragedia.
Wkrecil nas do CB,prezentowal swoje genialne takty(idz precz z taka taktą), zalozyl strone.Za to mu wielkie THX.Pozostalo kilka mankamentow.Bronil zawziecie swojej pozycji w 1 sqadzie(choc byl z niego najslabszy), nie bylo zadnych trenow.Ustawial mecze 5vs5 zeby nie robic sobie konkurencji(kolega ze skladu byl od niego ze 2 razy lepszy).BYly tylko spary i mecze w CB.Co poniektorzy czlonkowie klanu calkowicie to olewali.Ja sie nameczylem zeby nagrac demko jak stawic miny na oasis bedac Axisem a oni to maja w dupie."JA doskonale wiem jak grac" taka dostawalem odpowiedz.
Ustawilem nas na meczyk ze Zgr3d team i w ciagu 7 minut wysadzili nam dziala bo ten co doskonale umie grac rozbrajal miny!!!

Wszystko zalezy od zangazowania CL'a jak i Klanowiczow.

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi