![]() ![]() |
18:45, 25 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 128 Dołączył: 26-10-2003 Nr użytkownika: 570 |
Topic odnosi się do turnieju 2 na 2 o ktorym ostatnio jest dosyc glosno. Otóż z braku mozliwosci dodania komentarza do ostatniego postu wydanego przez organizatora na stronie: http://www.blitzkrieg.xg.pl/?id=1#news662 postanowiłem się wypowiedzieć tutaj.
cóż zatem postanowił organizator ligi (Kur.wa mać Hej Mad) po uprzednim zrobieniu losowania, ustaleniu grup, zmienienia z 10 razy rulsów itp? juz podaje: Mad: "To już ostatnia zmiana no cóż tak to jest jak organizator ligi trafi do grupy w której jest więcej niż jeden team mocniejszy od niego (z grupy wychodzą dwa) a co za tym idzie duże prawdopodobieństwo nie wejścia do playoff-ów. Cóż tu dużo mówić: sędzia rozegrał niezłe spotkanie. GG |
|
|
|
18:50, 25 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 109 Dołączył: 12-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 436 |
Wesołych Świąt!
a tak btw. no ja trafilem na grupe śmierci ... a teraz to już raczej w ogóle nie bede grał bo nie będe miał czasu :| a w sumie to co trwało by 3 lata mogło imo zostać acha btw2. rada od Motorka, a raczej pytanie : może by tak loser and winner bracket imo zrobic!? |
|
|
|
18:51, 25 12 2003
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
dobrze, ze sie nie zglosilem. a moze jeszcze mecze beda odbywac sie na servie bez pb? postuluje o taka zmiane.jak sie to mowi polak potrafi, a napisanie meczu to nie tylko specjalnosc pilkarska. zreszta podzial na grupy lepiej zrobic metoda pucharowa i podzielic na 4 koszyczki, tak jak w losowaniu do me i mś w pilce noznej. ale machlojki zawsze byly i beda, wiec zycze niepowodzenia, jesli takie takie logiczne sytuacje maja miejsce. zreszta 3 pierwsze miejsca sa juz zajete, wystarczy postawic litra (moze nawet 0,5) komu trzeba i jest sie na podium. pochwalam!!!!!
|
|
|
|
18:53, 25 12 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 27 Dołączył: 2-08-2003 Nr użytkownika: 60 |
O Niedzio ales mu dosral
|
|
|
|
19:03, 25 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 128 Dołączył: 26-10-2003 Nr użytkownika: 570 |
kązdy team w grupie mialby do rozegrania do 5 meczy- hmmm mysle ze gdyby dac czas miesiac to by sie wyrobili tym bardziej ze te mecze dlugie raczej nie są. Marib to nie jest 120 meczy jednego teamu one moga sie odbywac nawet jednoczesnie....
|
|
|
|
19:17, 25 12 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 29 Dołączył: 12-10-2003 Nr użytkownika: 444 |
Imo cos tu smierdzi........i na pewno nie moje skarpety.
|
|
|
|
20:23, 25 12 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 27 Dołączył: 2-08-2003 Nr użytkownika: 60 |
Zaskar co do twoich skarpet to bym polemizowal :C Imo naprawde cos tu baaaaardzo brzydko pachnie
|
|
|
|
1:33, 26 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 77 Dołączył: 31-07-2003 Skąd: Kalisz Nr użytkownika: 48 |
NIEDZIOWIEDZ' jak bys czytal to co pisalismy wczoraj na #liga.et to bys wiedzial. Kermit zaproponowal by zrobic taki playoffs i nie rozciagac tego cupa na taki dlugi okres.
gadacie by konfliktow nie przenosic na forum ale ty to specjalnie napisales by mnie osmieszycz. cos ci sie nie podoba to sie wypisz nie bede plakac jak bedzie o jeden team mniej. |
|
|
|
3:24, 26 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 147 Dołączył: 20-10-2003 Skąd: Gliwitz Nr użytkownika: 528 |
Popierwsze mad nie kazdy siedzi non-toper na ircu i nie czyta co tam ktos napisze! Pozatym rules powinny byc gotowe na duzo wczesniej niz wpisuja sie teamy. Trzeba wczesniej przeanalizowac wszystkie mozliwe scenariusze, a nie myslec jak poawi sie problem. Tym bardziej, ze w pewien sposob uderza to w teamy juz zapisane, poniewaz wpisujac sie zgadzamy sie na konkretne punkty regulaminu. Taka sytuacja nie powinna miec miejsca chyba, ze w regulaminie wyraznie pisze, iz organizator ma prawo do zmian w regulaminie.
Chyba takiego punktu nie bylo huh ? |
|
|
|
10:17, 26 12 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 301 Dołączył: 31-07-2003 Nr użytkownika: 54 |
omg opieprzac jak wy kazdy lubi ;o zrobic cos pozytecznego jak lige lub cupa juz nie ;/. Po wakacyjnym poison cupie jest to druga w ponad pol letniej historii sceny et jakas impreza. Czemu tak jest ich malo? Bo wolicie robic szopke na boardzie i szukac cziterow, gj :[ ....
|
|
|
|
12:18, 26 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 194 Dołączył: 25-09-2003 Skąd: Szczecin Nr użytkownika: 305 |
Zgadzam się z tobą TgcRap4. Chociaz rzeczywiście ciągłe zmiany regulaminu, lub zmiany tuż przed rozpoczęciem są nie fair w stosunku do uczestników. Jednak miejmy na uwadze to, że "Po wakacyjnym poison cupie jest to druga w ponad pol letniej historii sceny et jakas impreza." A więc mogą wynikać jakieś nieporozumienia, tym bardziej, jeśli organizatorzy tworzą coś takiego po raz pierwszy (nie wiem czy organizatorzy mają już jakieś doświadczenie w prowadzeniu cupów).
|
|
|
|
14:01, 26 12 2003
|
|||
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 147 Dołączył: 20-10-2003 Skąd: Gliwitz Nr użytkownika: 528 |
Cziterow, jakich cziterow, skad ty sie koles urwales ? Chodzi jedynie o uczciwe postawienie sprawy regulaminu przed uczestnikami. Regulamin byl tam wielokrotnie zmieniany, chodz tak "de facto", mozna bylo to zrobic odrazu poniewaz wprowadzone poprawki byly momentami dosc oczywiste. A to ze incjatywa sie pojawila nalezy jedynie chwalic, ludzie czepili sie tylko samych zmian w regulaminie, a nie samej imprezy wiec nie rozumiem skad takie oburzenie. |
||
|
|
|||
14:48, 26 12 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 30 Dołączył: 2-11-2003 Nr użytkownika: 647 |
(słowo na p)ić głupoty to każdy umie. Ale zrobić coś pożytecznego...... : Ktoś ma jakieś propozycje sugestie wnioski ?
Niech zgłosi się do komisji sędziowskiej |
|
|
|
14:55, 26 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 50 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Łaziska Górne Nr użytkownika: 264 |
Teraz kiedy wprowadza Drabinke bedzie do Dupy bo bedzie trzeba siedziec cały czas na IRCu :/ a taka piękną grupe miałem GR:2
|
|
|
|
14:59, 26 12 2003
|
|||
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
narazie nie ma za co chwalic. nie odbyl sie zaden mecz, wiec o czym my mowimy? jak w starym przyslowiu 'nie mow hop poki nie przeskoczysz'. narazie to byla plytka woda, dopiero problemy z meczykami przyniosa jak to nazywasz w c@#! roboty. jednak cenie za pomysl, jak mawiala moja nauczycielka dobry bajer to polowa roboty. a co z druga polowa? troche spieprzyliscie, zamiast poczekac az pomysl dojrzeje wystartowaliscie. typowy blad w tego typu imrezach. regulamin to podstawa i kiedy zostanie raz ustalony jest nietykalny. wiec albo zmiany beda usatalone z uczestnikami albo jak to zwykle bywa w przypadku slabego zaplecza to koniec. moze przesadzam, ale ponowne losowanie grup jest calkowiecie nie na miejscu. zycze powodzenia o ile nikt nie ma jakichs 'intencji' w zmianie regulaminu. |
||
|
|
|||
16:57, 26 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 109 Dołączył: 12-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 436 |
ale zeby cos organizowac to trzeeba miec głowe na karku! a nie ... zrobie turniej to beda mnie lubic na scenie... a na polskiej scenie sa ludzie, ktorzy lubia sie posmiac... i ja sie wcale im nie dziwie... bo powodow do tego jest duzo... regulamin powinien byc dopiety na ostatni guzik...
a co do szukania cziterow - nie ma pożadnych odpowiedzialnych ludzi na scenie ET... n00by maja dostep do ET... a ze grac za bardzo nie potrafia to sa czity... i az sie odechciewa grac... poison cup = byl, skonczyl sie, ok... nie bylo nastepnych - z rooznych powodow.. przemilcze...ale chociazby usagi wie ocb i inni... w od czasow DoD nie bylo nic... smutne ale prawdziwe... |
|
|
|
17:17, 26 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 54 Dołączył: 22-08-2003 Nr użytkownika: 122 |
Ja dopiero co wróciłem do domu (dosłownie przed 20 minutami). Nie no jak dla mnie zmiana rulsów jest ownująca. Nie wiem czym się sugerował ich twórca ale w tej chwili pokazał, ze naprawdę umie robić to co robi :|. Nierozumiem też tłumaczenia tego tym, iz turniej by się przewciągał rotfl!. Spokojnie mozna grupy rozegrać w 2 dni, czyli 27 i 28, a potem zagrać fazę play-off, ale nie oczywiście twórca imprezy musi zrobić tak, żeby nie zapomnieli o nim uczestnicy, że to on jest twórcą, nikt inny dlatego musze zrobić coś żeby zostać zamiętany :| (sorry ale takie moje zdanie i myśle wielu się ze mną zgodzi...). Oczywiście skoro do turnieju się dopisałem to zagram w nim, ale już teraz przed KOLEJNYM losowaniem mówie: GG organizatorom.
|
|
|
|
17:42, 26 12 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 253 Dołączył: 5-09-2003 Nr użytkownika: 188 |
Jak zwykle prawda lezy po srodku.
Co dziwne ja troche bede bronil Mada. Postanowil cos zrobic, zajal sie tym i poswiecil swoj czas by kilkanacie osob mialo jakis fun. Wezcie pod uwage ze turniej jeszcze sie rozpoczal. I lepiej ze takie zmiany padly teraz a nie w traqkcie turnieju. Z drugiej strony znam Mada w iwcale bym sie nie zdziwil gdyby jakies zmiany nie byly powodowane malo jasnymi przeslankami. NIczego tu nie insynuuje, ale kazdy wie jaki Mad jest. POdsumowujac. Troche luzu. Nikt wam nie kaze grac w tym turnieju, nic nie placicie itp itd a logiczne jest ze skoro ktos go organizzuje to bedzie to wygladalo po jego mysli- i tu juz malo istotne jest czy to sie podoba czy nie. Pzdr all i troche luzu na swieta |
|
|
|
17:57, 26 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 54 Dołączył: 22-08-2003 Nr użytkownika: 122 |
Prosper chciałbym sprostować jedną rzecz... skoro losowanie się odbyło to turniej się zaczął. Losowanie jest częścią turnieju... Ale również zgodze się z tobą, że mada trzeba pochwalić za to że chciał cos zrobić (chodzi mi o całokszatł) - ech zobaczymy jak bedzie dalej....
|
|
|
|
22:21, 26 12 2003
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Sory Niedziowiedz - przytocze cytat z jednej polskiej komedii
"kur.wa okrętu sie spodziewałeś ???" Totalnie zj.ebany regulamin (bo trudno to co było na stronei nazwać regulaminiem) Brak jakiejkolwiek rozrysowanego układu play-off co świadczy o kompletnym braku profesjonalizmu twórców tego cupa. To czego można się spodziewać ? Nie widziałeś jakie były rules na początku (a raczje ich brak) ? Masz pretensje że regulamin był 10 razy zmieniany ? Skoro go wcale nie było ? Na plus Madowi można zaliczyć to ze wogóle coś mu chciało się zorganizować. Bo ludzi którym wogóle chce coś sieorganizowac to można na palcach rąk policzyć. Na minus to że nie ma pojęcia i sensownego pomysłu jak robić takie duże imprezy, nie przewiduje tego co może stać się w najbliższej przyszłości. Bo to właśnie z braku sensownego regulaminu i logicznego przewidywanie co może się zdarzyć wynikła ta cała sytuacja. Poza tym każdy wie jaki jest Mad i zapisując się do turnieju który on tworzy wie co go czeka Część rzeczy wynikła lub pewnie jeszcze wyniknie z nieprofesjonalnego podejścia organizatorów do turnieju, część osób pewnie będzie chciała wykorzystać to przeciwko Madowi na zasadzie prywatnych porachunków (pomijam czy słusznie czy niesłusznie) aby mu dołożyć. Jesli komuś nie podoba się turniej organizowany przez Mada to poprostu niech tam nie gra i stworzy swój. Tym bardziej że stworzenie własnego kilkudniowego cupa to naprawde nie jest tak dużo roboty Cup Mada ma swoje własne forum, więc zanim ktoś przyleci tutaj na skarge na zasadzie "Mad mnie wyru.chał bo zmieniał z dupy kilka razy regulamin" to niech najpierw załatwi to osobiście z organizatorami tego cupa, na tamtejszym forum a jak dopiero to nie pomoże to niech pisze tutaj. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |