IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> ETPro, Shrub czy cos innego??, Roznie mody- ich zady i walety
Waclaw da'Killa
post 17:34, 31 12 2003
Post #1

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 95

Mam pytanie do admniow jak i graczy:

Jaki mod waszym zdaniem jest najlepszy??

Ja do tej pory uzywam na serwie ETPro (aktualnie 2.0.7 RC1)...
Stare ETPro mialo wade, wywalalo sie czasami z nieznanych powodow z komunikatem:

3-------- UNRECOVERABLE ERROR --------
This may be due to a bug in etpro
Information to be used in a bug report is being generated:
------------- CUT HERE --------------
Version: etpro 2.0.5
Platform: Linux
Signal: Segmentation violation (11)
Stack trace: 1 entries
/home/waclaw/enemy-territory/et-bin/etpro/qagame.mp.i386.so(etpro_DumpBacktrace+0x33)[0x45baf457]
------------- CUT HERE --------------
Trying to clean up...
---------- RECURSIVE CRASH ----------
Exiting hard.

Nowe jak na razie nie sie nie skrzaczyl... Poczekamy zobaczymy...

Go to the top of the page

+Quote Post
Gooral
post 17:43, 31 12 2003
Post #2

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 283

ETPro jest najlepsze (moim zdaniem) choćby i dla tych kolorowych czaszek (żółta = selfkill, biała = kill, czerwona = teamkill) tongue.gif no i pod warunkiem że wersja ETPro jest 2.05 w góre, bo poprzednie miały straszne błędy, np kilka razy biegne i dup, moge sobie oglądać jak inni grają, chociaż nikt mnie nie zabił (przynajmniej nie pisało że ktoś mnie zabił)
Co do shruba to brak mi słów, ogólnie całkiem fajny, ale są błędy (nie w grze smile.gif , np ściągnąłem mape, a łącząc się na DoD ściąga ją drugi raz... ph34r.gif

+Quote Post
Thoro
post 17:55, 31 12 2003
Post #3

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

W sumie ja gram w zasadzie tylko na etpro. Czasami wejde gdzie indziej, ale to jak chce sobie zarty porobic, albo jakis znajomek gra. Na etmain nie wchodze, bo mi sie wszystkie ustawienia kasuja i musze ustawiac klawisze nicka itp., a z schrub mi nie pasuje z powodu tych wszystkich niby fajnych bajerow typu przebieranie sie za swoich skakanie na kark itp. itd. (wyrzucanie apteczek przez meda po smierci tez jest chyba tylko na schrubie i tez mi sie nie podoba smile.gif )

+Quote Post
blacktyger
post 18:32, 31 12 2003
Post #4

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

a ja tam lubie zabić meda i wziąć se jego apteczki smile.gif jescze nigdy nie złamałem karku a przebieranie się za swoich rzeczywista głupota ...

szczerze mówiąc nigdy nie patrze czy wchodze na server se shrubem etmain czy ETpro zwisa mi to .. odpowiada mi mapa ilośc graczy i ping to wchodze i już smile.gif

+Quote Post
Waclaw da'Killa
post 18:37, 31 12 2003
Post #5

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 95

Eeetam, no moim zdaniem to fajne bajery, poprawiaja troche realnosc - ale to kwestja gustu...

W sumie to fajni by bylo jakby sie jakis admin serwera ze srubem wypowiedzial, bo tak troche rzucilem okiem na jego dokumentacjie i mozna tam calkiem fajnie zdefiniowac "poziomy adminowania", choc w sumie w ETPro tez niby cosik takiego jest (semiadmins czy jakos tak)

A sa jakies inne mody niz ETPro i Shrub ????

+Quote Post
billy
post 19:19, 31 12 2003
Post #6

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 206

Nie istnieją inne mody niż shrub i etpro. A to z prostego powodu, że Activision nie zdecydowało się udostępnić publicznie kodu źródłowego. Jedynie shrub i bani dysponują tymże kodem, na co mają podpisane odpowiednie cyrografy. Wprawdzie na sieci można znaleźć jakieś inne modyfikacje szumnie nazywające się modami, jednak są to zwykłe paki coś tam mające podmieniać. (wiadomo co o tym sądzi pan Pure Server)

+Quote Post
szeregowiec braj...
post 21:00, 31 12 2003
Post #7

Schutze

Nr użytkownika: 934

Jest jeszcze ET tourney mod
a ja tam lubie zabić meda i wziąć se jego apteczki  jescze nigdy nie złamałem karku a przebieranie się za swoich rzeczywista głupota ...

black tyger a nie zdazylo ci sie cos takiego :grasz na oasis u alliesow jako med razem z engiem wlazicie do ostatniego anti-tanka.Jakis szwab strzela do enga leczysz nie zyje zabijasz wroga przebierasz sie za enga zakladasz wysadzasz koniec

+Quote Post
blinkkin
post 13:17, 1 01 2004
Post #8

Nr użytkownika: 547

etpro a shrub to zupelnie rozne mody. shrub to tak zwany funmod, ktory stworzono do ffa. nie nadaje sie zupelnie na klanowki. nie weim czemu niektorzy nie lubia shruba? ISN'T A SHRUBFUN? nie wiem jak wam, ale mi znacznie przyjemniej gra sie na ffa z tym modem. mozna zobaczyc wiele ciekawych akcji, a zreszta nie chce sie klucic na temat grywalnosci tej modyfikacji. etpro natomiast jak sama nazwa wskazuje jest pro, czyli nadaje sie do czegos wiecej niz ffa. i rzeczywiscie znacznie lepiej gra z nim podczas klanowek. wiec nie ma co sie klucic, ktory mod lepszy sa one przeznaczone do zupelnie dwoch roznych trybow, czyli ffa i klanowe sw.

+Quote Post
kamilus
post 16:12, 7 02 2004
Post #9

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1130

kazdy mod ma swoje wady i zalety, wiec ma zwolennikow i przeciwnikow tongue.gif
ja osobiscie najczesciej gram na etpro, na shrubie gralem chyba tylko kilka razy
kto co lubi... smile.gif

+Quote Post
TgcRap4
post 16:56, 7 02 2004
Post #10

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 54

imo mnie osobiscie ostatnio rajcuje headshot mod biggrin.gif Duele wygladaja wiele zabawniej a celujac tylko w glowe i skill zwrasta ^^

+Quote Post
G.J.
post 1:04, 8 02 2004
Post #11

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 629

Zależy do czego serwer ma służyć jeśli do klanówek to oczywiście etpro
jeśli jednak do ffa to bardziej polecam shrubeta gdzie np. można przebrac sie za martwego kolege z drużyny ciekawsza zabawa ph34r.gif
zwykłe etmain... dry.gif raczej nie używane

+Quote Post
kamilus
post 15:26, 8 02 2004
Post #12

Oberschutze
Ikona Grupy

etmain teraz to juz przezytek biggrin.gif nowe mody powstaja wlasnie po to, by ulepszac gre, a wiadomo ze lepsza gra jest chetniej grana

+Quote Post
Estaloth
post 16:31, 10 02 2004
Post #13

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1257

Osobiście wolę mod ETPro. Chodzi mi o m.in. o naloty. Jeżeli wszystkie samoloty są zajęte to ta błyskawica pod Paskiem Mocy jest czerwona i wiem ze muszę się wstrzymać. Ogólnie ma kilka przydatnych opcji i jest popularny.

+Quote Post
kamilus
post 18:19, 10 02 2004
Post #14

Oberschutze
Ikona Grupy

ETPRO - ET Professional, wiec jest dla zaawansowanych a etmain i shrub sa dla stawiajacych pierwsze kroki w et

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi