IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Grupowe pojedynki snajperskie, snajpowanie team vs. team....
Valkir
post 18:28, 2 01 2004
Post #1

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 652

Może już coś takiego istnieje,nie wiem. W każdym bądź razie ciekawym typem gry byłyby pojedynki snajperskie. Dwa teamy umawiają się na jakiejś mapie i snajpują (jak to wyglada biggrin.gif ) ,ignorując objective'y. Zabawa jest przednia, urządziliśmy to tylko we 3, ale i tak było extra. Szukanie przeciwnika i nagły strzał w głowę doprowadza do depresji (to już urok normalnej gry wink.gif ) Takie turnieje też nie byłyby złe-teamy po 3 osoby, na mapkach wcześniej ustalonych. Muszą się nadawać-Temple3 jest w sam raz, strzelanie przez rzekę i dużo miejsc do ukrycia. Battery też jest niezłe. Co wy o tym myslicie?
Go to the top of the page

+Quote Post
VISTORANTE
post 18:33, 2 01 2004
Post #2

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 568

Niezłe, niezłe, chętnie bym spróbował. biggrin.gif

+Quote Post
Majcok(12)
post 18:38, 2 01 2004
Post #3

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 523

No ciekawe, tez bym sobie sprobowal i zobaczyl jak to wyglada w praktyce.

PZdr

+Quote Post
blinkkin
post 19:37, 2 01 2004
Post #4

Nr użytkownika: 547

ja sie spotkalem z czyms takim bez umawania, na zwyklym ffa. pamietam, ze na fuel dumpie przy 16 sobach na servie 14 gralo covertami ze snajpami. bardzo fajnie to wygladalo, tylko, ze grywalnosc byla gowniana. ale czolgasz sie i snajpisz albo skradasz sie i jestes trupem. nielada wyczynem bylo przebiegniecie 5 metrow przy 7 snajperach i to wysokiej klasy. nie lubie tego typu rozgrywki, bo ostro zalewa cs, z ktorego zrezygnowalem z powodu kampienia. szukalem screenow z tego pojedynku, ale niestety shit happends.

+Quote Post
Go��_Enzo
post 20:19, 2 01 2004
Post #5

Goście

Nie wiem jak wam ale mi to sie to bardzo podoba,chetnie bym sprobowal biggrin.gif

+Quote Post
Valkir
post 23:12, 2 01 2004
Post #6

Hauptmann
Ikona Grupy

Cieszę się że wam też się podoba biggrin.gif Możnaby zorganizować takie coś....czy nie,redakcjo enemyterritory.pl?? biggrin.gif

+Quote Post
falubaz
post 17:24, 3 01 2004
Post #7

Oberst
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 367

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Git pomysl biggrin.gif:D:D . Snajperem mam najwieksza rozkmine w ET biggrin.gif.NA north Pole jest takie fajne miejsce do kampowania(trzeba nazywac rzeczy po imieniu biggrin.gif:D). 22 fragi w 10 minut z garanda biggrin.gif Jest taka mapa Sniper Range nie sciagalem jej nawet ale podobno do snajperek jest najlepsza.Obkmincie ja i dajcie jakis opis jak cos. Z gory dzieki
LINK DO TEJ MAPKI SNIPER RANGE wybierzcie tam sobie serek i mirrory potem biggrin.gif
Pomysl z tym dobry ale wiadomo jak w Polsce z organizacja czegokolwiek :/

+Quote Post
blacktyger
post 21:31, 3 01 2004
Post #8

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

1.nie pierwszy pomysł który wszystkim się podoba i zostaje w archiwum Forum bez żadnej ingerencji ..

2. nigdy w praktyce nie widziałem czegoś takiego więc nie moge powiedzieć czy zabawa by była ale mi się to nie podoba ...

3.nie lubie snajperek,nie umiem się nimi posługiwać ...

4. zapewne i tak nic z tego nie wyjdzie jak napisałem w punkcie 1. smile.gif miłej zabawy życze

+Quote Post
Valkir
post 22:16, 3 01 2004
Post #9

Hauptmann
Ikona Grupy

QUOTE (blacktyger @ 19:31, 3 01 2004)
1.nie pierwszy pomysł który wszystkim się podoba i zostaje w archiwum Forum bez żadnej ingerencji ..

2. nigdy w praktyce nie widziałem czegoś takiego więc nie moge powiedzieć czy zabawa by była ale mi się to nie podoba ...

3.nie lubie snajperek,nie umiem się nimi posługiwać ...

4. zapewne i tak nic z tego nie wyjdzie jak napisałem w punkcie 1. smile.gif miłej zabawy życze

Hmmm....pesymista biggrin.gif Nie wiem czy to jest takie trudne do realizacji. Można poprosić jakiś polski klan dysponujący serwerem (wystarczy dla 6 osócool.gif i spróbować. JESLI JAKIŚ KLAN MÓGŁBY W TYM POMÓC-Z GÓRY DZIĘKI.

+Quote Post
blacktyger
post 22:32, 3 01 2004
Post #10

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

Valkir błąd

nie pesymista a REALISTA

oczywiście że to nie jest trudne w realizacji czy ja tak powiedziałem ??
to nie jest trudne ale jak byś poczytał posty blinkka w których już pare razy proponowa zorganizowanie konkursu który był ŁATWE w utworzeniu a jednak .. ani jeden nie urzeczywistnił się .. jaki z tego morał ?

+Quote Post
Valkir
post 22:59, 3 01 2004
Post #11

Hauptmann
Ikona Grupy

Morał jest prosty-próbuj dalej wink.gif Ja jestem optymistą do bólu, więc będę próbował...ale to nie konkurs!!!To ma być tylko pewnego rodzaju test, czy to się sprawdzi w praniu. Bo może to wcale nie jest takie fajne??(nie wierzę biggrin.gif ). Kilka razy się nie udało, za n razem się uda. Spoko wodza wink.gif

+Quote Post
blinkkin
post 9:46, 4 01 2004
Post #12

i znowu mialem okazje brac udzial w takim gownie, wystarczy poszukac na zachodnich serverach, chyba niemieckich. tym razem bylo jeszcze gorzej, sami snajperzy. zreszta sama bron 'sciagajaca' w et jest do dupy. po drugie jedyna mapa nadajaca sie do snajpienia to fuel dump, gdzie i tak nie ma zbyt wielu kryjowek dla covert opsa. najfajniejsza sprawa bylo kiedy przekradlem sie na tyl wroga i zabilem 12 osob z noza, taka akcja own:P. moim zdaniem strata czasu, ale jak zawsze znajda sie przeciwnicy i jak zwykle jestem w opozycji.

+Quote Post
Gooral
post 13:06, 4 01 2004
Post #13

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 283

Pomysł świetny, tylko kto urzyczy serwer? unsure.gif

P.S. - Valkir, nie tylko ja wiem kto prawdopodobnie byłby faworytem ohmy.gif
P.S. 2 - nie chodzi o mnie oczywiście laugh.gif

+Quote Post
Lobo Kid
post 14:15, 4 01 2004
Post #14

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 972

w sumie moglbym tez w to zagrac z wami bo ze snipy nie narzekam jak chodzi o skilla

+Quote Post
Valkir
post 17:22, 4 01 2004
Post #15

Hauptmann
Ikona Grupy

Gooral, co do faworytów to poczekaj, wiele się zmieniło w moim snajpowaniu wink.gif

jedyna mapa nadajaca sie do snajpienia to fuel dump, gdzie i tak nie ma zbyt wielu kryjowek

błąd. Po pierwsze, mozna snajpować jeszcze na Battery, na Radarze (ta,tak,mozna wink.gif ). Sztuką jest DOBRZE się ukryć, tak zebyś Ty widział wszystkich, a Ciebie nikt. Oczywiście graniczy to z cudem, ale wystarczy przewaga jednej sekundy, aby Twoja kula doleciała szybciej niż wróg naciśnie spust. Na fuelu...na fuelu jest górka biggrin.gif dach command posta, kamienie przy głównym wyjściu z jaskinii,kamienie przy tym bocznym. Axis mają dachy. Da się też z jednej wiezyczki snajpować górę-w sumie trochę widać,a allies widzą tylko drzewo. Odrobina chęci i da się tam urządzić niezłe snajperskie piekło biggrin.gif Broń ściągajaca do dupy? Masz fg42 i garanda/k43 .FG42 to połączenie broni szybkostrzelnej i snajperki-czyli nie zabijesz headshotem,ale jakby co to się obronisz. Trzy strzały w głowę wystarczą na zdjęcie wroga. Garand/K43 to bardzo "śmiercionosna" broń,w dobrych rękach oczywiście. Strzał w głowę i masz po robocie. Odrzuca,to fakt,ale to aż tak bardzo nie przeszkadza. Po 3 levelu cvopsa masz 50% zmniejszony odrzut. Ale są ludzie którzy nie trawią snajperów-i spoko,ja nie trawię mortara. wink.gif

+Quote Post
blinkkin
post 18:38, 4 01 2004
Post #16

co do wypowiedzi valkira to przy 14 snajperach nawet na fuel dumpie robi sie tloczno. zgadzam sie, ze kryjowek jest sporo, a co do przweagi sekundy to wystraczy ze 2 osoby skoncentruja na tobie celownik optyczny. zreszta przezycie dluzsze niz 2 minuty graniczy z cudem. sa to pojedynki zbiorowe, wiec szansa ze oberwiesz hs zwrasta kilkukrotnie. co do snajeperek w et to dawano zostalo powiedziane ze sa do dupy. smiercionosna bronia jest ta z CoD, jest zbyt szybka i zadaje za duzo obrazen. wspomniales o mortarze. kolega wyslala mi kiedys demko, na ktorym rozwala po kolei wszystkich snajperow na ffa (mass-snajpa). ludzie byli naprawde wk#!@ieni, kiedy pod koniec mapy glupi soldat mial 50 killow.

+Quote Post
Valkir
post 19:08, 4 01 2004
Post #17

Hauptmann
Ikona Grupy

Co do 14 snajperów-mówiłem o pojedynkach 3 vs. 3,bo tak jest najlepiej.Chyba. W CoD faktycznie snajperka jest zbyt mocna-ale jeśli w Et umiesz z niej strzelać i nie masz problemów z trafieniem w "czółko",to jest tak samo groxna-według mnie. Ja tam lubię snajperki biggrin.gif Topic był co myślicie o pojedynkach jednak....

+Quote Post
KreciK
post 17:51, 5 01 2004
Post #18

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 696

Ja byłbym za takim konkursem i może następny konkurs http://www.blitzkrieg.xg.pl/ może właśnie będzie sie dało odbyć jako snajpcup w ferie może kto wie? zaraz jakoś popytam sie organizatorów ostatniego cupa i może może ja byłbym za takim konkursem 2vs2 albo 3vs3 nie iwem ale fajnie by było tylko w drugi tydzień feri bo w pierwszy wyjeżdżam smile.gif

+Quote Post
Valkir
post 18:11, 5 01 2004
Post #19

Hauptmann
Ikona Grupy

Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....mnie nie ma całe ferie....nieeeeee..... dry.gif Może po feriach?? biggrin.gif

+Quote Post
Swiety
post 18:43, 5 01 2004
Post #20

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Co do jak to nazwaliście śmiesznie "grupowych pojedynków snajperskich" to można robić różne pojedynki

- pojedynki na noże
- pojedynki na sattel charge
- pojedynki na miotły
- pojedynki na mortare
- pojedynki na co się chce.

Całkiem niedawno na serwerze C4&poison grupa osób bawiła się na silly_ctf grając wyłącznie na miotły.

Tego typu gra dla jednych może być fajna dla innych z!@#ana, dle wielu to może być czysty fun, odskocznia od typowego fragowania i grania objective a dla innych okazja do poniesienia skilla w danej broni.

W RTCW nieraz ludzie bawili się np grając wyłącznie snajperami na beach czy assault, był z tego czasami niezły fun, była okazja do polepszenia skilla. Co prawda snajperka w ET to obok flamera jest jedna z najmniej skutecznych broni (co do tego nie ma dyskusji - eot) ale jak ktoś chce pobawić się tą bronią to co za problem ?

Zakładacie kanał na ircu zbieracie się, wcześniej dogadujecie się z jakimś klanem aby pożyczył wam serwer na 2 godzinki (to naprawdę nie jest takie trudne - wystarczy ładnie poprosić adminów serwerów a serwerów jest sporo) albo całkiem spontanicznie zbieracie się na jakimś FFA i gracie tylko na snajpy.
Wybieracie mapę - jedyne sensowne do snajpowania to fueldump również battery z customów north pole na reszczcie granie ze snajpą jest tak samo dobre jak bieganie z flamerem na otwartych przestrzeniach fueldump.
Codo ustawień serwera to robicie to podczas warmupu albo prosicie admina żeby ustawił mniejsze czasy spawnu - Inaczej taka gra z 30 sekundowymi spawnami jest pozbwaiona najmniejszego sensu.

Także jeśli granie wyłącznie na snajpy kogoś bawi (myśle że mnie samego też mogło by to zabawić na 2 godzinki) to poprostu zróbcie to w taki sposób jak zaproponowałem - na ircu na gg, zanim ten topic zamieni się w gigantyczny topic typu "Propozycja meczu wewnątrzforumowego". pewnie powstanie jakiś zgred snajp team i baby snajp team biggrin.gif

+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi