IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> 400 dpi a 800 dpi...
jabol
post 23:53, 15 01 2004
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1093

Witam

Pisaliscie juz troche o myszkach i o podkladkach, ale nigdzie nie widzialem aby ktos napisal o jednym malym szczegole, ktory mnie nurtuje. Otoz zastanawiam sie nad kupnem porzadnej myszki. W chwili obecnej wchodza w rachube 2 opcje:
1. kupno IE 3.0 + Icemat w www.h4g.pl za 219 zl,
2. kupno MX 500 za podobna cene(nie wiem dokladnie, ale chyba jest bardzo zblizona).

Wynika z powyzszego, ze bardziej oplaca sie 1 opcja, jednakze MX ma 800 dpi, natomiast IE - 400. W zwiazku z tym mam pytanie, co do roznic w jakosci sterowania, celowania, itp. itd. i ogolnie uzywania w grach FPS pomiedzy myszkami ( chodzi mi tylko o ta roznice w dpi, nic wiecej ).

Dzieki z gory za wszelkie info. Pomozcie, bo mnie moja niewiedza drazni i nie wiem w co zainwestowac i caly czas gram na A4Tech'u smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
kober
post 3:08, 16 01 2004
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Validating
Nr użytkownika: 20

imho wazniejsze jest jakosc optyki w myszce niz rozdzielczosc. jesli obie myszki nie beda sie gubic i wariowac na danej powierzchni ( a zareczam ze na icemacie black nie beda - mowa o mx i ie ) to roznica ta jest niezauwazalna. jesli od posiadania kultowej tongue.gif, osmioprzyciskowej mx500 wolisz miec 100z w kieszeni to na twoim miejscu nie wachalbym sie i rano udal sie na nowy swiat 18/20 i zakupil zestaw microsoft + icemat...
trzeba miec nadzieje, ze przynajmniej myszki im sie nie wieszaja biggrin.gif

+Quote Post
r33tosław
post 5:35, 16 01 2004
Post #3

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 390

Obie myszki maja 800dpi :/ Roznice sa w image processing, ale to jest praktycznie niewyczuwalne... Szczegolnie jesli przesiadasz sie z jakiegos smieciowatego A4Techa.

+Quote Post
Cienki Bolek
post 11:20, 16 01 2004
Post #4

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 410

Najwiekszym plusssem mx jest te 8 przyciskow , wczesniej jechalem na optyku mini tez logitecha i poprawy celnosci nie zauwazam.. no moze 5% smile.gif ale te 8 przyciskow rzadza ... qrde wszystko w myszy masz .... smile.gif a jak jeszcze dojde do tego zeby w jednym klawiszu miec pistolet i karabin .... na razie nie mam czasu na zabawy z rozgryzaniem skryptu swietego ... smile.gif

+Quote Post
kot
post 12:49, 17 01 2004
Post #5

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 993

QUOTE (r33tosław @ 4:35, 16 01 2004)
Obie myszki maja 800dpi :/

Moze sie nie znam, ale wszedzie jak wol stoi, ze ie ma 400 dpi.

+Quote Post
blacktyger
post 13:47, 17 01 2004
Post #6

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

Oczywiście z przed mówcą się kategorycznie nie zgadzam ale to moje zdanie

IMO duże myszki jeśli dobże leżą w łapie (a taką jest logitech ) są bardzo dobre .. lepsze od tych małych poza tym ja do kabla przyzwyczaić bym się nie mół gdyż od 4i pół roku obsługuje sie radiową ...

co do tego ze więcej kosztuje to jest lepsze ---> prawie zawsze tak jest .. nic nie zastąpi najdroższej myszki na rynku Logitecha .. NIC tongue.gif przynajmniej narazie

BTW Boże media tech blink.gif przeciez oni jescze nic nigdy ( o ile dobze się orjęntuję ) nie zrobili czegoś co wytrzymuje powyżęj 2 tygodni ph34r.gif w KAŻDYM sklepie w jakim byem pytać się o gryzonia (byłem w 6 mięsdzy innym media markt vobis czy ine firmowe:) odradzili mi kupna Media Techumimo atrakcyjnej ceny itd. ....

+Quote Post
falubaz
post 0:36, 21 01 2004
Post #7

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

Nie zgadzam sie z blacktygerem.Mam Mediatecha mt1000 za 40 zl z macro cashu i daje rdy.Jest mala ale ergonomiczna, 3 przyciski rox.Nie lubie tych paru przyciskow wiecej bo mialem taka microsoftu (nie wiem jaka) i nawet w windozie szalu dostawalem bo lubie czuc myszke pod lapa i co chwila jakis guzik naciskalem i sie byle gowno wlaczalo.Nie mowiac o graniu.Dobrze ze tylko pozyczona byla.
Dla mnie wazna cecha jest tez waga myszki bo za lekka nie moze byc a juz wole za ciezko niz za lekko, bo chociaz czujesz w lapie

+Quote Post
maclin
post 1:49, 24 01 2004
Post #8

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 717

ja mam laserową z kablem logitecha, ma chyba 400dpi i gra mi sie na niej b. dobrze. Jednak nie czuje dużej poprawy w porównaniu do mediatecha podobnego, bez laserka. Mam tylko 2 tradycyjne i jeden przycisk w rolce, i to jest niewątpliwie minus, ale jakoś sobie radze

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi