![]() ![]() |
18:03, 20 01 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 106 Dołączył: 19-09-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 253 |
Odwiedzając nową stronke Poison (ah! oh! ja też chce!
b_levels_battlesense "50 140" b_levels_engineer "50 140" b_levels_medic "50 140" b_levels_fieldops "50 140" b_levels_lightweapons "50 140" b_levels_soldier "-1 140" b_levels_covertops "50 140" Czyli xp już nie takie istotne (jeżeli dobrze odczytałem tekst). b_moverscale "1.5" Zwiększona prędkość poruszania się czołgu. b_maxmines "6" Każdy widzi co to jest. sv_cvar cl_timenudge eq 0 Bye, Bye warp? fueldump: set g_userTimeLimit 20 radar: set g_userTimeLimit 15 battery: set g_userTimeLimit 15 goldrush: set g_userTimeLimit 20 oasis: set g_userTimeLimit 20 railgun: set g_userTimeLimit 15 Czasy gry na poszczególnych mapach. radar: "forcecvar r_drawfoliage 0" Była trawa, nie ma trawy. Sumując jeżeli zmiany przejdą to rozgrywka będzie znacznie szybsza a wpływ xp mniejszy. Próba przybliżenia ET do RtCW? Osobiście zmiany mi się podobają choć ograniczenie ilości min jest cokolwiek kontrowersyjne. Po pełny opis "co jest co" odsyłam Tu . |
|
|
|
22:17, 20 01 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Wywalić wszystkie miny, wywalić xp, wprowadzić bronie strzelające z normalną szybkością (jak w RTCW) i ET będzie nawet grywalne (jak RTCW)
Co do ograniczenia xp to się chyba większość zgadza - max 2 level dla wszystkich klas. Ja to bym wogóle wypieprzył całe XP, jakieś levele, punkty doświadczenia - omg lol. Jak chce grać w fpsy to gram w fpsy a jak chce grać w RPG to gram w RPG Natomiast protestuje przeciwko większej restrykcji w nabijaniu xp dla soldiera w porównaniu z resztą klas Według tych proponowanych ustawień soldier ma teraz prze!@#ane. Niedosyć że pf w ET ssie i często na klanówkach wogóle nie jest używany to jeszcze do tego pogarsza mu się warunki poprzez b_levels_soldier "-1 140". Poprostu dyskryminacja Już bardziej jest wk#!@iający i często bardziej skuteczny od pfa niesamowicie farciarski, no-skill k43/garand riffle grenade. W nowym etpro jest możliwość wyłączenia tej broni i chętnie też bym wywalił na zbity pysk tą broń. Co do maxmines 6. Tłumaczenie że 6 min bo gra się 6/6 to jeszcze takiego lamerskiego uzsadanienia dawno nie słyszałem. To tak jakby powiedzieć że każda mina to jest dodatkowy zawodnik w teamie - następny lol. Oczywiście przeciwko ograniczeniu min najbardziej zaprotestują warzywa, które nie potrafią nikogo zabić oprócz rozstawionymi minami. Bo teraz zamiast skilla w grze mamy skilla w minowaniu. W niektórych sytuacjach wygrywa nie ten kto lepiej strzela tylko ten kto lepiej rozstawi miny Ja bym wogóle wywalił wszystkie miny - gra zyskałaby dużo na dynamice i przede wszystkim w fps chodzi chyba o strzelanie i skill w nim. No chyba że się mylę i większosć osób uważa ze fpsy polegają na rozstawianiu min, budowaniu objective i rzucaniu artów 4 lvlowym fopsem. No ale jak to w życiu - jeden woli rybkę drugi woli pipkę. Ja wole pipki Skoszenie na radarze całej trawy wywalnie jakiś k.urwa chaszczy, chwastów i krzaków to jest tak oczywsite że tutaj nie ma sensu dalej dyskutować. Następna oczywista sprawa to szybkosć czołgu bo obecnie czołg w ET to chyba działa na pedały, gdzie w środku dwóch fopsów murzynów pedałuje z prędkością 2 km/h. Tu też chyba nie ma co dyskutować o celowości tych zmian. Wpływ timenduge -10 w prównaniu z timenduge 0 na warpy, to ma taki jak pływy wodne wywołane przyciąganiem księżyca mają wpływ na nasze pingi. timenduge na warpy ma dopiero wpływ na warpy od jakiś kosmicznych wartości typu -50. Jeśli chodzi o tiemlimty to niestety ale większosc meczy dwóch w miarę wyrównanych klanów nadal będzie się kończyła remisem. Poprostu mapy pod tym względem są z!@#ane i nic sięnie zmieni. Bani zaproponował rozwiązanie - podzielenie timelitu na kilka mniejszych w których team musi wykonać jakieś zadanie. Wiadomo że jak w 15 minut nie !@#nie się czołgu na goldrushu to dalej wogóle nie ma sensu grać. Czyli dobrze by było określic jakieś nowe tilmelimity np 10 minut na wykradzenei czołgu, następne 5 minut na wysadzenie zapór itd. Fueldump 20 minut ? omg lol. kto się zmieści w takim czasie ? Chyba tylko 1337 klan vs n00b klan. Co do fueldump to niech bani zrobi dodatkowy respawn przy command poscie allies i mapa będzie nawet grywalna (w połączeniu z szybciej poruszającym się czołgiem) Może za jakiś czas ktoś z Poison powie jak im się gra w Ocrana Cup z nowymi ustawieniami ? |
|
|
|
23:07, 20 01 2004
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
co do zmiany w xp to popieram, a nawet wprowadzilbym jeszcze bardziej restrykcyjne zmiany. kazdy zaczyna na pierszym poziomie i nie zdobywa sie tych punkcikow. dwoch fieldow na 3 poziomie potrafi zabic wiekszosc map. mozna zostawic umiejetnosci strzelecki oraz psycho-fizyczne, czasami fajne popiegac z akimbo. zwiekszenie fps poprzez wawalenie slynnej trawy na radarze. zdecydowanie popieram. czolg moglby poruszac sie zdecydowanie szybciej. mapy powinna czesciej wygrywac strona atakujaca niz broniaca, wtedy czas na stop watchu decydowalby o wygranej. wiele osob wyjedzie z burackimi tektami, ze te zmiany sa do dupy. jednak nalezy pamietac o podstawowej sprawie etpro zostalo stworzone z mysla o klanowkach, a nie ffa. z tym pf to rzeczywiscie spierniczyli, jeden na druzyne to wystarczajace ograniczenie. to samo powinno zrobic sie z garandem. miny w znaczacy sposob spowalniaja rozgrywke, w sumie i bez by sie obylo.
|
|
|
|
23:27, 20 01 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 11 Dołączył: 27-12-2003 Nr użytkownika: 984 |
Imho ograniczenie XP takie jak dla Soldiera powinno byc dla Fielda. Wole zginac od PFa, Riffle grenada czy minki niz od nalotu
Zeby zabic z PFa czy Riffle grenada trzeba sie pokazac i strzelic... a FO szybko puszcza arta i leci se dalej. Mało tego taki art trwa tyle czasu ze nic tylko sie pociac ... a jeszcze fielda na 4 levelu ... Swiety. W innym topicu (nie pamietam jakim Max 6 min ... Moze to i dobrze, ale wprowadzi duzo zmian (imo wiecej niz szybkostrzelnosc broni) Przedewszystkim taktyczne zmiany. Ciezko bedzie obronic objectivy np. dziala na oasis, bo tak to zawsze wpadnie ktos na minke, ale zmusi to do racjonalnego rozstawiania min. 6 min wystarczy. Radar... Fajna mapa. Teraz bedzie bardziej grywalna IMO. To wszystko z mojej strony |
|
|
|
0:01, 21 01 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 301 Dołączył: 31-07-2003 Nr użytkownika: 54 |
Goldrush: 20 minut :> bylo 25 nikomu to nie przeszkadzało teraz jest mniej czasu, bedzie wiecej remisow omg D: . np. Klan A bedzie sie bronil 20 minut przy czym klan B zrobi wiele zadan ukradnie zloto itp. ale zabraknie im te 5 minut na wysadzenie truck barrier i dojechaniem, klan A przez 20 minut nie wysadzi 1 bareiery przeciwko czolgu :/ a ktory klan jest lepszy? B, ale przez glupi timelimit jest remis :/
Miny, a komu one potrzebne ^^ im mniej tym lepiej. Brak trawy :C omg po c@#! to wylaczac to element mapy w ktorym mozna kampic itp. Co mie obchodzi ze ktos ma za slabego kompa i ma malo fps? |
|
|
|
1:59, 21 01 2004
|
|||
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 95 Dołączył: 17-11-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 755 |
na battery mozna wysadzac drzwi z tylu. nie da sie ich odbudowac i nie ma respa przy commandzie. |
||
|
|
|||
5:07, 21 01 2004
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
ja sobie zaczne od d*** strony... trawa na radarze won ?? yes sir! przez ta trawe czasem na slabszych serwach to wogole grac nie idzie... coniektorym wyciaga tam az 20 fpsow (omg)...
miny.. ehh te miny... w sumie to dobrze ze ebdzie ich 6, bo jak gram engiem to nie zdaze wszystkich rozstawic soldier tu sie nie wypowiadam... wogole przegiecie a te cale xp i levele.. 2gi level jest przydatny, wiecej ammo i healtha, najlepiej wywalic odrazu cale te xp i wrzucic drugi bieg dla klas.. reszta zmian tez ogolnie na lepsze... btw moja mala sugestia.. dac medom odrazu 4lvl i adrenalinke bo co gram na ffa to zawsze ganiam jakiegos "rambo meda" biegajacego jak samolot z adrenalina w jednej rece a w drugiej z mp40, to nic ze dostal 4lvl od rozrzucania healtha i uciekania przedemna nie oddajac ani jednego strzalu... :> ot taka moja mala dygresja |
|
|
|
5:27, 21 01 2004
|
|||
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Omg Nie mówimy o FFA tylko o clan wars. Który dobry klan podczas meczu chowa się w trawie na radarze ? Tu wyłącznie chodzi o fpsy - Ja na nie nie narzekam ale chyba każdy woli mieć np 125 fps zamiast 75. Czy 75 fps zamiast 40. Zauważ że w różnych ankietach mapa radar jest uważana za jedną z najgorszych. Nie dlatego że gameplay jest tam kiepski, mapa pod tym względme jest świetna - ale prawie KAŻDY narzeka na drastyczny spadek fps. Jakby nie było spadku fpsów to mogliby nawet tam wrzucić fontanne, wodotryski i Niagare. |
||
|
|
|||
5:33, 21 01 2004
|
|||
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
dobrze mowi.. polac mu btw czesto jest tak, ze nawet na dobrych sprzetach i grafie na maxa zjechanej na low, coniektorym wyciska ta mapka 20 fpsow... nie wiem czemu, ale tak jest... to zabija ta mapke, bo mapka ideed jest bardzo dobrze pomyslana i bardzo ciekawa... btw ciekawe jak oni mieszcza te radary pod pacha czy moze w plecaku.. ?? btw2 mogli by zwiekszyc czas na radarze do 20 min i dodac element ucieczki z truckiem jak na goldzie |
||
|
|
|||
13:57, 21 01 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 207 Dołączył: 13-08-2003 Nr użytkownika: 92 |
Co do zmian:
Brak trawy .... wiadomo ze dobre Tunning czolgu .... tesh spox XP, levele etc .... tu jest imo problem .... glownym zalozeniem ograniczenia xp i leveli jest tzw art spam i pf walacy co 10s .... wyglada na to ze ktos kce zrobic z et rtcw .... dla mnie ok ale w takim razie powinni przywrocic full power bar po spawnie i airstrike na pol paska .... w rtcw bylo mniej artow bo ludzie dawali wiecj puszek .... w et tyle samo paska zrzera puszka co art wiec art jest czensciej dawany .... imo moze byc wogole zero XP i leveli (oraz wylanczyc command posty jako przyspieszacze ladowania sie paskow tylko ich funkcje spawna zostawic np. radar) w etpro ale niech przywroca full powerbar ! Miny.... tu tesh jest maly problem imo ... mapy do et byly robione pod bronie jakie mamy w et a nie tylko pod smg .... widac to na tc_base ktora jest mapa z rtcw z dodana mozliwoscia polazenia min ..... i to bardzo mocno zmienia ta mapa poniewaz ataki dolem od 02 lub tunelem sa prawie samobojcze (nawet z covertem) .... i zostaje atak przez NT gdzie jest standardowo 3-4 smg i czasem rifle eng (czasem pf) .... i widac ze ta mapa stala sie duzo latwiejsza do obrony niz byla w rtcw ze stracila balans .... zas mapy do et sa dostosowane do min etc .... w et smg wolniej wali, wiecej kul trza na dobicie .. miny to jakos wyrownoja .... imo powinno byc 10 dalej cl_timenudge .... no pare osob bedzie plakac ... Czasy .... no to wyjdzie w praniu ... sa mapy gdzie latwiej obronic full'a a sa takie ze jest to prawie niemozliwe przy podobnym skill'u teamow .... reasumujac .. imo ktos kce zrobic z et rtcw a raczej pure smg game (bo snipa i pf z dupy i pewnie jesio tylko za miech rifle enga zlikwiduja ) ... i c.h.u.j moze byc tylko niech powiedza to otwarcie imo .... a nie (słowo na p)a jak to zauwazyl Swiety ze 6 min bo sie gra 6/6 lol ... |
|
|
|
16:56, 21 01 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 220 Dołączył: 12-09-2003 Nr użytkownika: 210 |
wszystko mi sie podoba procz zdupienia pf i maxilosci min.
symulacja: stawiam k#!@a miny na oazie na dlugiej (axis), placykiem allies zdobywaja mape. do konca mapy mam 3 miny chyba ze pobiegne sobie specjalnie na dluga zeby je sciagnac swoim pieknym cialem. debilizm. |
|
|
|
5:52, 23 01 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 112 Dołączył: 15-10-2003 Nr użytkownika: 489 |
imo pf i tak jest z dupy to jeszcze gorszy bedzie, totalny nonsens. Miny z jednej strony dobrze z drugiej nie bo tak jak mowi usagi nieraz miny zostaja w tyle i potem juz niebedzie. Trawa af kors. Czolg hm z tym mam mieszane uczucia, fakt gra nabierze tempa ale z drugiej strony zbudowanie 1-szej bariery do czolgu bedzie w sumie niemozliwe (chyba ze ktos wczesniej zbudowal). Xp tu tez mam mieszane uczucia, jakby niebylo et ma xp i jesli juz mam nie powinno byc usuwane, ale jak taki lojt napakowany zacznie walic arty to nawet z respa wyjsc niemozna. Zmiany troche z dupy bo proba zrobienia z et, rtcw to raczej glupi pomysl
|
|
|
|
6:19, 23 01 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 253 Dołączył: 5-09-2003 Nr użytkownika: 188 |
hehe, ale tak wlasnie sie gra na klanowkach, niegnie sie pol mapy zostawiajac 5 w obronie byle tylko wysadzic miny. W sumie jak bedzie z tym ustawieniami to wyjdzie w praniu. Po jednym z meczow w ocrana cup moge powiedziec ze granie tylko z pierwszym poziomem jest calkiem ok, i nie powoduje przegiecia w momencie dy na gold rush axis fopsy maja podwojne naloty i rzucaja je co 10s. |
||
|
|
|||
22:33, 25 01 2004
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 673 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 519 |
Liga rtwc.no zdecydowala jednak na troszke inne zasady niz zakladane byly na poczatku.
New XP skill level system: b_levels_battlesense "20 90 140" b_levels_engineer "20 90 140" b_levels_medic "20 90 140" b_levels_fieldops "20 140" b_levels_lightweapons "20 90 140" b_levels_soldier "140" b_levels_covertops "20 90 140" Miny z 10 zredukowane do 7, a nie do 6 jak bylo w poczatkowych zalozeniach. Mgla wylaczona na wszystkich mapach, a reszta juz tak samo jak w pierwszym poscie tematu. Nie wiem tylko jak z trawa na radarze, bo nie napisali o tym, ale chyba skoro sie ja zdecydowali usunac, to teraz nie beda jej znow przywracac |
|
|
|
2:19, 26 01 2004
|
|||
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 25 Dołączył: 8-01-2004 Skąd: Lublyn Nr użytkownika: 1064 |
Na clan wars zwykle stawiam miny tam gdzie na pewno przejda, ale rzeczywiscie jak allies nie rozbroja wlasnym cialkiem tych min to jest smutno engom w axis Xp - jasne ze skasowac, kazdy powinien miec podobne mozliwosci przy tym samym skilu. Trawa mhm, na Radarze moj komp wyciaga w porywach 7-10 klatek wiec jestem za calkowitym "wycieciem" trawy |
||
|
|
|||
19:52, 26 01 2004
|
|
|
Przemyślałem to co powiedział Farsight
MAPY DO ET BYŁY ROBIONE Z UWZGLĘDNIENIEM MIN I uważam że miny powinny pozostać ale powinna być jakieś rozsądne ograniczenie. Tak jak jest ograniczenie na pf (1 na team) tak samo powinno być ograniczenie na ilość min i myśle że przyjęte przez CB i rtcw.no 7 min jest optymalnym rozwiązaniem. To co zrobili ostatnio z soldierem to poprostu woła o pomstę do nieba. Medyk aby dostać 3 level musi uzbierać 140 xp, soldier też musi uzbierać 140 xp - ale żeby osiągnać dopiero 1 level. Ogranicza się i tak już z!@#any, rzadko używany na klanówkach PF a nie ogranicza się wogóle riffle grenade !!! Jak zauważył Far ktoś chce zrobić pure smg game To już k#!@a niech lepiej zrobią team_maxpanzers 0 i g_soldierchargetime 9999 a nie bawią się w jakieś podchody. W ten sposób panowie z CB fundują nam grę tylko 1 broni (bo różnica pomiędzy thompsonem a mp40 jest tylko w dźwiękach) no może w międzyczasie przetykaną jakimś farciarskim strzałem z riffle grenade. Jak dla mnie taka gra będzie cholernie nudna i nie ma to jak dobre (słowo na p)nięcie z pfa. Następna sprawa to covert ops. Ta niewątpliwie klasa z dupy (soldier staje się też klasą z dupy dzięki nowym ustawieniom). Czyli z clan wars wylatują parktycznie 2 klasy umieszczone przez twórców gry. To dlaczego np nie przyspieszyć zdobywania przez coverta xp (szybsze wykrywanie min itp ?) - wtedy covert ops mógłby być częściej używany na klanówkach jak do tej pory. Skoro to jest z!@#ana klasa to może coś zrobić żeby była mniej z!@#ana ? Co do fopsa to również zgadzam się z Farsightem. Mniejsza możliwość nabijania xp i 20 sekundowych artów za to możliwość rzucania nalotu przy połowie paska (jak w RTCW). Mniej artów, więcej nalotów. Tylko to wymaga kolejnego patcha lub wersji etpro ale pewnie znając życie pojawią się głosy że wszystko jest ok, 4 lvlowe fopsy i medy ok, żeby nie robić z ET RTCW (ET stanie się drugim RTCW jak fops będzię rzucał nalot przy połowie paska ? - lol ) Co do full bara po killu. Też powinien być i też powinno to być uwzględnione w jakimś nowym etpro. Założenie było takie żeby 3-4 levelowy fops nie dawał wciąż killa i rzucał artów. Obecnie kiedy do tego 3 levelu praktycznie nie bedzie można dojść to znikanie power bara po killu traci rację bytu. Wogóle jakaś paranoja - Czasami na kilka sekund przed respem wolę się komuś podłożyć żeby mnie zabił i żebym po repsawnie miał full power bar (jak ktoś cię zabija przeciwnik - odzyskujesz power bar jak sam się zabijasz nie odzyskujesz - lol ) Aktualne zmiany xp w CB i rtcw.no - Nadal jest możliwosć zrobienia 3 lvlowej klasy ale obecnie ten 3 level będzie praktycznie niemożliwy do osiągnięcia i będą duże trudności ze zrobieniem 2 levela. W sumie i tak lepiej jest niż było wcześniej. Tylko co dziwne pozostawiono nadal 20 xp do zrobienia 1 levelu (czyli tak jak było) |
|
|
|
17:58, 4 02 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 356 Dołączył: 1-01-2004 Skąd: Biłgoraj Nr użytkownika: 1021 |
Co do paska to powinien on byc pelny tylko dla soldat do zgadzam sie ze swietym ze taki FO bedzie dawal non stop arty jak tez bedzie mial pelny pasek. Mozliwosc wylaczenie granatu z granda i k43 to totalna glupota. Te bronie nie nadaja sie do dueli (maly magazynek, szybkostrzelnosc, odrzut) a jak straca granaty to kto bedzie ich uzywal
Podsumujac jetem za pelnym paskiem ale tylko dla soldat FO pelny pasek precz, 7 minek ok niech bedzie, grand i k43 musza miec mozliwosc wsadzenia granatu, XP niech zostanie tak jak jest tylko bez 4 levelu albo niech beda 2 poziomy 1 na 50 XP i 2 na 90 |
|
|
|
5:09, 5 02 2004
|
|||||||
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
i tutaj sie mylisz. chyba nie widziales takty 2*fo. nabicie 3 poziomu fieldem to robota na okolo 10 minut,a pozniej czysta rzez. rzucane arty na zmiane przez dwoch fo na 3 poziome to porazka systemu xp. idealnym rozwiazaniem byloby znacznie wolniejsze odnawianie sie paska energii u fielda. plus puszka kosztuje polowke, a art caly pasek.
raczej to nic nie da. lepiej dac covertowi normalna bron zamiast obecnego gowna ktore dzwiga. chodzi mi o thomsa/mp40 lub poprawienie tych snajperek. do tego durzucic np. bezglosne bieganie. wtedy ta klasa moze wrocilaby na laski, ale szybsze zdobywanie xp nic nie zmieni.
albo zupelnie usunac albo zostawic ograniczenie do 10. zreszta ilosc min powinno dostosowac sie do mapy, a nie wedle uznania. miny rozrzucone na radarze nie sa tak smiercionosne jak na fuel dumpie. natomiast na rail gunie nie spotkalem sie z nimi w wiekszej ilosci, poniewaz w sumie nie ma kiedy stawiac. szczegolnym przypadkiem jest seawolf, gdzie nie stawia sie min praktycznie wogole. co do soldata to naprawde z!@#ali, bylo dobrze po co zmienili? only smg war? |
||||||
|
|
|||||||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |