IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Closed TopicStart new topic
> CB ladder, granie w kilku klanach
Mad
post 23:48, 7 02 2004
Post #1

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 48

Zastanawia mnie czy jest legalne grac w tym samym ladderze w kilku klanach.

It is not forbidden for a player to be a member of more than 1 clan in the same ladder

czyli moze grac w kilku klanach naraz ohmy.gif

ale czy to jest etyczne?? w ladderze chodzi o zabawe a nie by grac przeciw skillowca z innego klanu ohmy.gif

na podstawie tego ci sami ludzie moga stworzyc kilka klanow i grac pomiedzy soba i nabiajc sobie punkty ohmy.gif

wygrywac ma ten co ma wieksze umijejetnosci a nie znajomosci ohmy.gif a tak nie ma sensu grac w ladderze pl ohmy.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Swiety
post 3:13, 8 02 2004
Post #2

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

QUOTE (Mad @ 22:11, 7 02 2004)
Zastanawia mnie czy jest legalne grac w tym samym ladderze w kilku klanach.

It is not forbidden for a player to be a member of more than 1 clan in the same ladder

czyli moze grac w kilku klanach naraz ohmy.gif

Granie pod fakiem czy cudzym nickiem jest oczywiście zabronione. Ale w ladderze można grać w wielu klanach, pod warunkiem, że jesteśmy zarejestrowani w tych klanach z tym samym nickiem (jesteśmy powiązani - mamy na CB personality pozwalające na przełączanie się pomiędzy klanami).
Natomiast w cupach (open cup, euro cup) możemy grać tylko w jednym klanie, w szczególnych przypadkach supervisor może wyrazić zgodę na przejście z jednego klanu do drugiego (przejście w sensie CB) podczas trwania cupa, np jeden klan padł w trakcie trwanai cupa i przechodzisz do drugiego. Może wyrazić zgoe ale nie musi.

ale czy to jest etyczne??

To jest raczej wewnętrzna sprawa każdego klanu czy pozwala swoim graczom na granie w innych klanach czy nie. Osobiście mam to w dupie czy ktoś gra w jednym czy w dziesięciu klanach w ladderze.
W cupie jest to słusznie zabronione.

na podstawie tego ci sami ludzie moga stworzyc kilka klanow i grac pomiedzy soba i nabiajc sobie punkty ohmy.gif

Poprostu OWNED !!! Ciekawe jak wyobrażasz sobie granie tego samego meczu przez tą samą osobę w dwóch różnych teamach z dwoma takimi samymi nickami - dwie klawiatury, dwa monitory, dwie myszki ?
Faktycznie w rulesach CB nic nie ma na ten temat, ale kierujmy się zdrowym rozsądkiem.
Tworzyć fikcyjne klany do nabijania punktów w ladderze można na wiele sposobów a jak już się pojawi taki klan to jest dośc szybko usuwany a wyniki meczy anulowane

w ladderze chodzi o zabawe a nie by grac przeciw skillowca z innego klanu ohmy.gif
wygrywac ma ten co ma wieksze umijejetnosci a nie znajomosci ohmy.gif a tak nie ma sensu grac w ladderze pl ohmy.gif

Skoro chodzi o zabawe (tak jak mówisz) a nie gre o cieżką kasę to chyba nie ma znaczenia przeciwko komu grasz ?

kilku graczy nawet do tego sie przyznaje na irc nie bede jednak umieszczac logow chyba ze bedzie trzeba tongue.gif

Teraz dokładnie wytęż swoje szare komórki i zastanów się - po co masz umieszczać logi skoro jest to niezabronione i całkowicie legalne ?

tak nie ma sensu grac w ladderze pl ohmy.gif

Podobnie "jak nie ma sensu" w każdym innym ladderze (np int) - Zasady są wspólne

+Quote Post
tranx-san
post 4:26, 9 02 2004
Post #3

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

smile.gif WOLF jak zwykle pojechal Mad'a po calosci... btw czemu wy tak po nic wszyscy jedziecie... mnie to zastanawia... bo nieznam czlowieka, ale spotkalem sie z wieloma wypowiedziami ze pan Mad jest... zly :>

ok do rzeczy... temat o fejkach czy nie... ale ja zapodam cos ciekawego...

Chodzi mi o wstawianie fejkow podczas meczy w cb...

Osobiscie sie nie spotkalem z tym.. ale do czasu...
Gralismy sobie mecz z pewnym klanem X (nazwy klanu nie podam, poniewaz nie mam 100% pewnosci ze klan ten wystawil fejka, mam 99%)
Na goldzie ich skill byl taki sobie, mozna bylo z nimi powalczyc jak rowny z rownym...
Na oazie natomiast, w polowie ich ataku zrobili 2 pauzy, bo to niby dwohc z ich graczy musialo isc.. noi bylo disconnected.. strasznie dlugo szukali tych nowych graczy na zmiane... ok maja... patrze a tu wchodzi dwoch ludzi o tych samych nickach... no to nic ze mieli juz isc.. gramy mecz do konca...

Wynik wg mnie sprawiedliwy ale to co znalezlismy w logach zdziwilo mnei kompletnie...

Podczas naszego ataku na oazis cos bylo nie tak.. ich skill takjakby wzrosl.. bardzo dobrze sie ustawiali i strzelali, ale to nic...

a teraz to co znalezlismy w logach...

przed pauza:
d0374541eed4f80af8459218e0e67f45, pan XXX
62.121.103.237 Poland

po pauzie:
66b894567a7dd6cc8e86c3f5523e3d8, pan XXX (ten sam co wyzej)
80.54.156.76 Poland

czy wy tez nie uwazacie, ze ten pan XXX(nicka narazie nie podaje, oraz taga klanowego, poniewaz moj post nie ma nikogo oskarzac, a jedynie pomoc mi w wyjasnieniu sprawy):
- w ciagu 10 min zmienilby mu sie giud ? (fakt mozna zmienic kompa, przeinstalowac gre, a nawet usuac starego guida... ale czy bylby na tyle sprytny?)
- zmienilo by mu sie ip z jednego operatora na drugiego ??

OK zaraz sie znajda malkontenci i beda mi pisac, ze:
- koles przeinstalowal gre..
- koles usunal keya(guida) i dostal nowego
- koles gral w kafejce raz najednym raz na innym laczu..
- koles mial moze neostrade i dynamiczny ip...

OK moge sie z tym zgodzic.. ale..

dlaczego podczas rozmowy z adminem cb, panem NoOne ustalilismy, ze jedno ip (1wsze) to operator Aster City, Warszawa, a drugie to Neostrada okolice Krakowa..
jezeli ktos mi wyjasni jak to jest mozliwe w ciagu 10 min dotrzec z wawy do krakowa, albo dlaczego zmienil sie temu panu XXX guid i ip, oraz uslugodawca to postawie mu flaszke...

Dlaczego napisalem to tutaj na tym forum ??
bo w niektorych sprawach, akurat w sprawach czitowania i ustalania fjkow jestem noobem i potrzebuje pomocy...
jakiej pomocy ?? ano takiej, aby ktos kto sie na tym zna, pomogl mi ustalic czy to gral fejk.. jezeli tak to kto to byl.. jezeli tak, to chcialbym aby kazdy wiedzial c to byl za klan i ze robi przekrety z graczami... a to chyba nie ladnie.. bo w sumie to nie byl tren/spar tylko mecz w clanbase...

Dziekuje z gory za pomoc.. i mam nadzieje ze WOLF nie pojedzie po mnie jak po Mad'ie :>

+Quote Post
Swiety
post 5:48, 9 02 2004
Post #4

General
Ikona Grupy

QUOTE (tranx @ 2:26, 9 02 2004)
smile.gif WOLF jak zwykle pojechal Mad'a po calosci... btw czemu wy tak po nic wszyscy jedziecie... mnie to zastanawia... bo nieznam czlowieka, ale spotkalem sie z wieloma wypowiedziami ze pan Mad jest... zly :>

Nie pojechałem Mada tylko odpowiedziałem na jego post a sam Mad już nie jest taki zły jak dawniej. Chociaż niektórym trudno będzie mu długo zapomnieć jego wcześniejsze "osiągnięcia" biggrin.gif

a teraz to co znalezlismy w logach...

przed pauza:
d0374541eed4f80af8459218e0e67f45, pan XXX
62.121.103.237 Poland

po pauzie:
66b894567a7dd6cc8e86c3f5523e3d8, pan XXX (ten sam co wyzej)
80.54.156.76 Poland

Tak czy siak pan przed pauzą to:
^1=^3NBK^1=^4Nemezis - z logów serwera XXXX

Pan po pauzie:
Tu już problem bo to Neo z dynamicznym ip. Ale popytaj się Blacka i Ofermy oni mają duże logi - w końcu ich serwersy są dość popularne.

czy wy tez nie uwazacie, ze ten pan XXX(nicka narazie nie podaje, oraz taga klanowego, poniewaz moj post nie ma nikogo oskarzac, a jedynie pomoc mi w wyjasnieniu sprawy):

jakiej pomocy ?? ano takiej, aby ktos kto sie na tym zna, pomogl mi ustalic czy to gral fejk.. jezeli tak to kto to byl.. jezeli tak, to chcialbym aby kazdy wiedzial c to byl za klan i ze robi przekrety z graczami... a to chyba nie ladnie..

I teraz wytęż swoje szare komórki i zastanów się ? Czy ten sam koleś jest w stanie w 10 minut pojechać z Wawy do Małoposki, odpalić ET i wejść na serwer ? Zresztą sam chyba sobie odpowiedziałeś na to pytanie w swoim poście.

Jeśli jakaś osoba (bezstronny admin serwera) jest w stanie udokumnetować prawdziwość tych logów to jak dla mnie to jest wystarczający dowód na granie fake nicka. Nie wiem co zrobi NoOne ale według rulesów CB za takie coś to powinien być w/o na waszą korzyść.
Wszystko byłoby w porządku gdyby ten drugi koleś grał pod swoim prawdziwym nickiem i był zarejstrowny również w tym drugim klanie. Jak napisałem wcześniej jest to dozwolone - wiecie przynajmniej czego spodziewać się po przeciwniku.

A ksywe sku.rwysyna i tagi klanowe podać do publicznej wiadomości bo chwasty trzeba tępić w zarodku zanim się rozprzestrzenią.

Być może oprócz ACA do walki z czitami trzeba będzie powołać jakąs organizacje do walki z fejkami w meczach klanowych biggrin.gif
Dobrze że CB wprowadza obowiązek podawania swoich guidów i grania w meczach wyłącznie z nimi (na razie wyłącznie chyba Q3). Co prawda nie wyeliminuje to fejków w meczach CB ale bardzo utrudni im życie.

bo w sumie to nie byl tren/spar tylko mecz w clanbase...

Dokładnie, na treningu to se możecie grać nawet z fejk klanem Niezwyciężeni z Koziej Wólki, gdzie połowa graczy to Dsky a druga połowa to Gs. Ale to był oficjalny mecz CB.

+Quote Post
tranx-san
post 19:47, 11 02 2004
Post #5

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

ok... oto reakcja klanu NBK na zaistniala sytuacje...

Dobrze wiem że pogromca fejków pochodzi z klanu WoW (nie wiem czemu sam sie wpisałeś pod fejkiem w księdze?). Jeśli chcesz to wyjaśnię Ci to.
Fakt faktem że trochę oszukaliśmy dlatego że kolo który wszedł za nemezis'a był naszym rekrutem a nie był zarejestrowany w CB, więc zagrał pod nickiem "Nemezis" (jak bym dał inną ksywe nie bylo by tego problemu - mój błąd) jeśli chcecie to anulujcie mecz, jak sie odhiernujemy zagramy jeszcze raz :/ . Apropo gościa z tagiem IC wyjaśniam iż kolega Nemroth opuścił klan Iron Cross i oficjalnie gra u nas!!

=NBK=danny

nie wiem czemu tak poozno, nie wiem czy to prawda.. ale wg mnie takie zachowanie jest troszke dziwne...
ale to tylko moje skromne zdanie

+Quote Post
KreciK
post 20:34, 11 02 2004
Post #6

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 696

troszke dziwne ale wiem że nemroth gra w NBK bo mi mówil smile.gif

+Quote Post
Swiety
post 21:34, 11 02 2004
Post #7

General
Ikona Grupy

LOL - Anulować mecz ?

Popatrzcie kolesie jawnie z wami zagrali w chu.ja i teraz chcą anulować mecz ?

Zgodnie z rulesami CB należy wam się zwycięstwo przez w/o jak psu zupa.

+Quote Post
blacktyger
post 22:29, 11 02 2004
Post #8

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

Hmm nie sztuka przyznac się po fakcie ze oszukaliśmy ... choć i tak tyle dobrze że się w ogóle przyznał ale dowody były tak jawne, i działajace na ich niekorzyść że ...

Naweet jeśli to ich rekrut to to sprawy nie wyjaśnia bo nie jest zarejestrowany w CB czyli oficjalnie grać nie może ..

+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi