![]() ![]() |
9:36, 28 04 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 405 Dołączył: 15-07-2003 Skąd: Poznan Nr użytkownika: 26 |
Wczoraj przegladam sobie newsy na pl stronkach o ET i nagle widze info o tym ze C4 zawiesza dzialalnosc.
Hmmm dziwne : klan jakby nie patrzec z gornej polki majacy wyniki, istniejacy od jakiegos juz czasu, po nazwijmy to udanym powrocie z hibernacji nagle sie konczy. Czyzby codzienne obowiazki wziely gore nad pasja ,ktora dawala radosc od pierwszej demowki rtcw ? Czy moze nadeszlo znuzenie bo ilez mozna grac w to samo. A moze ET nie daje juz takiej radosci z gry (ssie jak by to napisal pare dzialow nizej Inco Zreszta to chyba ostatnio jakas tendencja zaczyna sie robic. Team Royality, InsAne itp tylko czekac az Prosper nagle rzuci wszystko wyjedzie w bieszczady i zajmie sie wytworstwem wegla drzewnego Czyzby nadchodzil zmierzch tych starszych klanow ? Czy przyszlosc nalezy teraz do KmH ??? Zapraszam do dyskusji Pozdro |
|
|
|
10:09, 28 04 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 139 Dołączył: 31-12-2003 Nr użytkownika: 1006 |
No wlasnie tez mnie zdziwila taka decyzja wkoncu tsunami wyjezdza na wakacje dopiero to jeszcze 3 miechy mozna bylo by poistniec ;/ a co do poison to mam nadzieje ze tak sie nie stanie
GL dla calego c4 |
|
|
|
11:45, 28 04 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 207 Dołączył: 13-08-2003 Nr użytkownika: 92 |
KiD wszystko przez twoje temp bany jakie zaserwowales dla wiekszosci C4
|
|
|
|
13:12, 28 04 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 405 Dołączył: 15-07-2003 Skąd: Poznan Nr użytkownika: 26 |
Az sie boje odpisywac na tego posta Far, bo pewnie zaraz wpadnie tu Rover-Power i uniesiony nomen omen Swietym gniewem karze mi ssac rozne dziwne przedmioty jak ostatnio
Pozdro |
|
|
|
14:05, 28 04 2004
|
|
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
hehe, imo C4 już poprostu wybuchło
BTW mieliśmy z C4 grac w maju |
|
|
|
| Go��_Stick |
14:40, 28 04 2004
|
|
Goście |
Nie wiem czy to nie jest żart C4 :C
Jak tak to, szkoda mi tego klanu że zakończył działalność :-( jestem zdziwiony tym Pozdro600 |
|
|
|
15:41, 28 04 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 356 Dołączył: 1-01-2004 Skąd: Biłgoraj Nr użytkownika: 1021 |
Opłakujmy jeden z najlepszych polskich klanow
|
|
|
|
16:08, 28 04 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 23 Dołączył: 1-01-2004 Skąd: Grodzisk Mazowiecki (okolice W-wy) Nr użytkownika: 1014 |
C4 nie kochalem jakos specjalnie nigdy, ale gdy przeczytalem newsa na netsports... zamurowalo mnie. Caly czas teraz chodze smutny (ostatni razy bylem tak smutny 5 lat temu po smierci babci
Rest in Peace |
|
|
|
17:23, 28 04 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 301 Dołączył: 31-07-2003 Nr użytkownika: 54 |
Oo Zal mi tylko klanow ktore sa na moim poziomie i z ktorymi gra jest bardzo wyrownana przez co jest najprzyjemniejsza, poziom c4 byl na stan dzisiejszy dla nas nie osiagalny wiec wszystko jedno czy ten klan jest czy go nie ma, bardziej mi bylo zal klanu Fallen z ktorym rywalizowalismy.
Coraz mniej nowych klanow powstaje coraz wiecej dobrym klanow się rozpada, jeszcze rok i po scenie imo :C |
|
|
|
17:37, 28 04 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 85 Dołączył: 24-02-2004 Nr użytkownika: 1333 |
W sumie szkoda że c4 zawiesiło działalność , choć ich poziom naprawde był nieosiągalny.Zawsze byli w trójce klanów które najbardziej podziwiałem , mimo że nigdy nie mieliśmy przyjemności z nimi zagrać (nie ta klasa niestety , może kiedyś ).
Ale na scenie pozostały już tylko dwa klany których same wymienienie nazwy powoduje odruch przesuwania się kloca w tyłku ze strachu . Poison i Hunter. |
|
|
|
18:47, 28 04 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 84 Dołączył: 17-12-2003 Nr użytkownika: 931 |
Niepowiedział bym że tylko POISON i HUNT3R bo jest jeszcze dużo dobrych klanów!!!!
/17/stki CC .dot i pewnie jeszcze inne. Niemożna zapomnieć oczywiście o SL!!!!:))))) |
|
|
|
19:32, 28 04 2004
|
|||||
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 141 Dołączył: 24-09-2003 Nr użytkownika: 293 |
pasja zniknela juz jakis czas temu.
ssij. kto nie ma bana na forum, ten nie jest pro! |
||||
|
|
|||||
19:57, 28 04 2004
|
|||
|
A nie mowilem ??? A tak nawiasem mowiac to masz Rover lepszy czas reakcji niz Swiety (6godz 20 min), ktory jak wiadomo nie je nie spi, nie ma znajomych i rodziny i kampi kompa 24 na 24 Przmysl to - w koncu bedziesz mial nadwyzke wolnego czasu a jako mod moglbys sobie bluzgnac jadem niejako z urzedu Pozdro |
||
|
|
|||
| Go��_man |
21:32, 28 04 2004
|
||||
|
Goście |
Hmm panowie skleroza czy co :> Chyba o Iron Crosie zapomnieliscie, ktory procz poisonu jest teraz najlepszy :-) |
||||
|
|
|||||
21:35, 28 04 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
I widzisz Kid co zrobiłeś ? Przez swoje bany rozwalasz w drobny mak scene Et
inco ma rację - To co nieraz podkreślałem - jeszcze tylko z rok, półtora czasu i ET podzieli los RTCW . (Oprócz wspomianych klanów, które opuściły scene ET ostatnio trzeba dodać Plan- Chyba, że górę weźmie liczebność graczy(darmowość gry). Nie ma co płakać - prędzej czy później pojawia się nowa gra (niekoniecznie lepsza chociaż jeśli chodzi o ET nie trudno bedzie zrobić lepszą). Większa częśc graczy przerzuci się na nową grę, jakieś niedobitki powrócą do szczątkowej sceny RTCW, część graczy poprostu przestanie grać w cokolwiek (bo mało jest takich po!@#ów jak ja, które 7 lat grają po sieci) - prędzej czy póżniej następuje znudzenie i ważniejsze sprawy w real-life tak jak w przypadku C4. Oczywiście za rok-dwa scena ET nie zniknie bo prawie nigdy nei ma sytuacji że scena jakiejś gry nagle przestaje istnieć i nikt nie gra. Nawet po upadku z wielkim hukiem RTCW w PL została grupa graczy, która ostatnio nawet się zwiększa. Po roku dwóch nadal będzie dużo grac ludzi w ET ale to już nie bedzie tak jak dawniej i imo scena ET najlepsze lata ma już za sobą (a kiedykolwiek miała ?) Ja już sceny róznych gier zmieniałem parę razy i wiem co nie co na ten temat. Nic nie trwa wiecznie oprócz Cs-a. Oczywiście to jest moje prywatne zdanie - jak bedzie naprawdę ? Poczekamy rok, dwa lata i dopiero wtedy zobaczymy. Odejście C4 to jest duża strata dla polskiej sceny ET. Nie widze klanu, który wypełniłby tą lukę bo mimo wszystko pozostałym wymienionym klanom ET w PL do poziomu pro C4 dużo brakuje i raczej nigdy tego poziomu nie osiągną. Z drugiej strony C4 ostatnio nie było chyba zbyt aktywne (mylę się ?) więc ta hibernacja to tylko zatwierdzenie aktualnego stanu rzeczy. Podejrzewam też że hibernacja C4 ma też związek z ostatnimi niepowodzeniami C4 w CB w rtcw.no. Nie pierwszy raz C4 odchodzi, kiedy ma jakieś problemy czyli tutaj gracze C4 nie wykazują postawy PRO Z drugiej strony nie widze graczy, którzy mogli by wzmocnić C4 na takim poziomie aby utrzymać klan. I nie chodzi tu wyłącznie o skill-a ale i o inne przymioty bo jak gracze C4 wspominali to wszyscy byli jak jedna dobrze rozumiejąca sie rodzina. Ktoś tutaj wspomniał o nielubieniu C4 - dobry temat. Ja raczej miałem stosunek do C4 obojętny, chociaż smirnoff mówił mi że wie że nie lubie C4. Napewno można było szanować C4 za osiągnięcia, ale czasami gracze C4 dawali sami powody do komentarzy (wywyższanie się czy konflikty - raczej nie mówione wprost ale dające reszcie do zrozumienia). W sumie to i tak w tym temacie C4 było dużo lepsze od większości innych warzywnych klanów no ale od elity można by wymagać więcej. Chodzi mi o to że odbiór medialny C4 był gorszy niż np Poison. No ale tak już jest że ten kto jest na samej górze jest często pod obstrzałem i czasami mu się przypieprza. Rover na moderatora ? Naprawdę fantastyczny pomysł i sam dziwię się że wczesniej na niego nie wpadłem. Z roverme grałem blisko rok w klanie - trochę go poznałem (wirtualnie). To bardzo dobry trash-talker potrafi z!@#ać lepiej niż ja czyli swietnie nadaje się na moderatora tego forum gdzie przewija się non stop mnóstwo warzyw i idiotów. Jego wypowiedzi zawsze czytałem z zaciekawniemiem pomimo że czasami był kasowany a nawet banowany. Właśnie takich wypowiedzi brakuje - sprowadzających ludzi na ziemię, sensownych i przemyślanych. Brakuje też konfliktów na poziomie (zawsze konflikty z udziałem C4 były na poziomie i były bardzo poczytne) bo nie ma to jak otworzyć sobie forum i poczytać też o jakieś aferze no ale taka polityka jest na tym forum, że wszelkie konflikty gasi się w zarodku - ku mojemu niezadowoleniu. Co prawda sam kiedyś taki poważny konflikt na tym forum całkowicie wyciąłem za co przepraszam. Niestety z braku czasu pewnie rover odrzuci propozycję moderatora. Ponadto jak sam twierdzi kto nie ma bana na forum nie jest pro i pewnie nie ma ochoty użerać się z nie pro na tym forum. Ja sam praktycznie pożegnałem się z ET. Jeszcze tylko z rozpędu moderuje to forum ale coraz rzadziej pisze (bo po co ? co miałem napisac to napisałem - nowych tematów brak). Sprawy w real-life, praca, szkoła, znudzenie ET, które coraz bardziej dla mnie ssie. Już niedługo nowe łącze a resztki wolnego czasu nie będe poświęcał dla ET tylko może wróce do RTCW, może do którejś z innych strzelanek w które grałem wcześniej albo może wyjdzie za jakiś czas inna dobra gra - ale to już nie będzie tak jak dawniej że siedziałem w tym non-stop. O roverze napisałem, pora na bela. też grałem dość długo razem z nim w jednym klanie. Pomimo tego że czasami używaliśmy wobec siebie mocnych słów i mieliśmy poważne konflikty to jest to człowiek z C4, którego najbardziej szanuję. Za grę, za poziom wypowiedzi, za inteligencję itp. Mało ludzi obcnie zdaje sobie sprawę że bel bardzo przyczynił sie do popularyzacji ET w PL w jej początkach (był moderatorem forum ET na Hive). Później stwierdził chyba że ET ssie i przerzucił się na URT w którym odnsoi duże suksesy (podobnie chyba jak Spanz). Imo bel mógłby być moderatorem Spanz - Gracz PRO pełną gębą. Też jakiś czas temu stwierdził że ET ssie i gra w URT (razem z belem). Człowiek z mocnym własnym zdaniem, przez co nie zawsze mógł być lubiany ale napewno miał repsekt. Smirnoff (i jego tysiące fejków) - Kolejny PRO pełną gęba. Ponadto mistrz public realtions i długich wypowiedzi (chociaż w tym temacie mnie nei przebije Niedzwiedz - Naprwdę duży respekt za to co robił dla sceny. Dziwię się że wiele osób mu za to dopieprzało. Imo jedna z bardziej lubianych osób na scenie. Farsight - Do Farsighta też mam duzy szacunek za całkoształt pomimo tego, że na jego wypowiedzi na tym forum służyły raczej wyłącznie ośmieszaniu tego forum i wszczynaniu konfliktów. Jednak pomijając aspekt forum et.pl Far to naprawdę bardzo ciekawa postać. Angel - Kolejny fenomen skilla. Z drugiej strony udział w różncyh konfliktach. Max - pionier RTCW w PL. Osoba całkowicie bezkonfliktowa. Oferma - to co zrobił dla sceny RTCW było bezcenne (D-day, PRL, serwery Toadie). Jedna z najabrdziej lubianych osób. jednak brak czasu ostatnimi laty nie pozowolił mu na działalność Można jeszcze wspomniec o Bolsie i Jendelu - parze najlepszych graczy-braci w RTCW. Co prawda w ET raczej nei grali ale swego czasu nierozerwalnie kojarzyli sie z C4. To również osoby całkowicie bezkonfliktowe. Ps. C4 5 minut temp-ban |
|
|
|
22:12, 28 04 2004
|
|||
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 141 Dołączył: 24-09-2003 Nr użytkownika: 293 |
imo totalny bullshit, ale sie nie przypiedalam, przysiegam duzo halasu o nic, bylem kiedys moderatorem tego forum, ale odbylo sie to tak, ze pewnego dnia odpalam strone, a tu oooooo... jestem moderatorem. krotka pilka w stylu "wtf? wsadzcie to sobie" co do postawy C4 i poison, sa to zupelnie inne klany i tego bym nie komentowal. nie ukrywam jednak, ze c@#!e z nas czesto wychodza :S moglbym polemizowac na temat co drugiej linijki, ale zakoncze to mocnym akcentem w stylu GDZIE k#!@A MOJ PRO BAN? wuju sypnij chociaz temp na 2tyg :0 |
||
|
|
|||
22:37, 28 04 2004
|
|
|
Na pro bana trzeba zasluzyc
Pozdro |
|
|
|
0:26, 29 04 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 68 Dołączył: 13-09-2003 Nr użytkownika: 212 |
calkowicie wycofalem sie z gier fpp na rzecz massive rpg online lineage2
Anyway jak to mawialem chlopakom ostatnio , HF w et xD no i to czego zabraklo w oswiadczeniu , bo rvr picza zapomnial wszystkim od spanza gorace "w dupe hej~!" |
|
|
|
1:58, 29 04 2004
|
|||
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 78 Dołączył: 25-03-2004 Nr użytkownika: 1597 |
Trudno mi w to uwierzyć. Wczoraj TWL zdecydował że od teraz zamiast 7vs7 będą grać 6vs6 "euro-style" ,ET-TV w drodze i licho wię czy ET nie pojawi się na Qcon.Jak to wszystko zbierzesz do kupy to zauważysz że ET jest dopiero na początku swojej drogi. |
||
|
|
|||
9:57, 29 04 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 106 Dołączył: 19-09-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 253 |
Może i początek chociaż marnie póki co to wygląda.
Cóż koniec C4. Myśle że każdy kto znalazł sie po niewłaściwej stronie dopalacza Shizo, bawił się w kaczke z Booxem, nacioł na Angela grając Multidemo czy grał FFA do 2 w nocy ze Smirnoffem wie co traci. Koniec kolejnej epoki, szkoda. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |