![]() ![]() |
12:19, 8 05 2004
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
R.I.P
Amnesia Team Royality C4 17 (zywy trup) Gun Slingers (hibernacja) wArning (nowy sklad) Kreaturen 6s infernal Gamers i wiecej.... who next? niech teraz najwieksi optymisci powiedza, ze scenie et wiedzie sie w najlepsze. ten statek szybko nabiera wody. |
|
|
|
15:10, 8 05 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Zapomniałeś o Plan-B
|
|
|
|
15:57, 8 05 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 236 Dołączył: 2-11-2003 Nr użytkownika: 652 |
I o problemach Dsky.
Po pierwsze - cieszy mnie że powstał jakiś inteligentny topic, thx Blinkk. Klany się rozpadają i będą się rozpadać, a na ich gruzach będą powstawały nowe, lepsze lub gorsze. Oczywiście, zawsze będziemy z łezką w oku wspominać te pierwotne squady, najważniejsze mecze itp. Ale taka jest kolej rzeczy. Wg. mnie największym problemem jest wiek graczy - są to w większości gracze którzy grali w RTCW, a wiadomo - wraz z wiekiem przychodzi więcej obowiązków, nie ma czasu na gry. Potem są tylko sentymenty - bo klan to nie tylko gra ale spotkania, nowi qmple/qmpelki. Niestety. |
|
|
|
18:27, 8 05 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 227 Dołączył: 15-08-2003 Skąd: z miasta (co nie widac? hmm przynajmniej nie czuc... ;)) Nr użytkownika: 96 |
hmm... IMO scena jest teraz w bardzo waznym punkcie swojego rozwoju, mysle ze rozpadnie sie jeszcze wiele klanow a te ktore zostana beda naprawde mocne, mysle ze jesli scena wytrzyma ten trudny okres to wytrzymamy juz wszystko
|
|
|
|
19:43, 8 05 2004
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 673 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 519 |
Locked Down po hibernacji powrocil.....
Powstal klan Saevus oparty na graczach m.in. z graczy Plan-B., Broken..... Czesc siedemnastek przeszla do IC..... Czesc (mala) C4 wzmocnila poison...... Czesc dobrych graczy rezygnuje z gry i przez to padaja te klany, ale czesc po prostu zmienia barwy klanowe (nie uciekaja ze sceny). Po prostu ruch na scenie. Imo nie przesadzajmy z tym umieraniem sceny, bo to juz naprawde staje sie nudne...... nie mowie, ze jest super hiper mega extra, ale postawy niektorych sa moim zdaniem dziwne :/ ..... |
|
|
|
20:03, 8 05 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 56 Dołączył: 29-04-2004 Nr użytkownika: 1807 |
Hmm....wlasnie Thoro rację masz w swojej wypowiedzi, ludzie za bardzo wszystko opłakują. Przyzwyczajcię się do cholery do tego, że niektóre klany poprostu się wypalają, a na nich powstają nowe. Nikt na to nic nie poradzi. W najbliższym czasie będą, jak myślę, powstawać nowe europejskie klany mające w skladzie rownież polaków, wiążące się z wejściem Polski do Unii. Nie wiem czy moje proroctwo stanie się prawdą, ale życzę polskiej scenie gl.
|
|
|
|
20:35, 8 05 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 63 Dołączył: 5-09-2003 Nr użytkownika: 190 |
Po prostu okres transferowy
|
|
|
|
21:05, 8 05 2004
|
|||||
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
No LOL ? Bo Polska weszła do Unii to zaczną powstawać nowe klany ? Przed 1 Maja były jakieś granice w internecie ? Może Unia będzie dotować polskie klany ??? Z polskich klanów FF już dawno jest międzynarodowym klanem (akurat nie dywizja ET) i gracze z innych krajów grali tam na długo przed wejściem Polski do Unii.
Tu nie chodzi o to że JAKIEŚ tam klany się wypalają czy hibernują. Jak rozpada się jakiś warzywny klan to kogo to obchodzi ? Codziennie jakiś noob-klan tworzy się lub rozpada. Tu chodzi o to że ubywa tych najlepszych klanów decydujących o obliczu sceny i poziomie gry. A na ich miejsce nie widać następców lub ci następcy muszą potrenować jeszcze wiele miesięcy aby dorównać do tego poziomu, jeśli wogóle kiedykolwiek dorównają. Jeśli nawet cześc graczy ze starcyh klanów zasila nowe - to jest to tylko część graczy i przede wszystkim jest mniej klanów. Mniej klanów prowadzi do kurczenia się sceny (Kurczenie sceny to jeszcze nie upadek) Z jendej strony Blinkkin - człowiek po ciężkich przejściach na scenie ET (nieudane inicjatywy Blinkkina), doszukujący się za każdym rogiem upadku sceny ET. Z drugiej strony chór ludzi z klapkami na oczach nie dostrzegający pewnych rzeczy, którym wydaje się że scena ET będzie trwała 100 lat w dobrej kondycji. Prawda jest taka że prawie każda scena gry po jakimś czasie się wypala - jedna po roku inna po kilku latach. A po 20 latach ludzie sobie przypominają o tym że była jakaś gra vide ostatnia moda na gry na 8-bitowce ET ma prawie rok (nie licząć testów). Niektórym ludziom się nudzi, inni się wypalają, jeszcze inni nie mogą poświęcać tyle czasu co dawniej i odchodzą, w momencie kiedy ukazuje się nowy konkurencyjny tytuł częśc ludzi przerzuca się na nową grę w pogoni za nowościami. Na ich miejsce przychodzą nowi, którzy z czasem stają się coraz lepsi. Jeśli tych noobów będzie więcej niż odchodzących i/lub po jakimś czasie będą reprezentować poziom wyższy niż starzy to scena się rozwija, jeśli nie scena się kurczy. Żeby scena przetrwała przez wiele lat gra naprawdę musi być dobra i/lub musi grać w nią bardzo dużo ludzi gdzie odejście kilku klanów jest niezauważalne (np CS) nie ma zbyt dużej konkurencji wśród innych gier lub musi być spełnionych wiele mniejszych czynników. Tak samo jest w przypadku turniejów, serwerów, serwisów www - jedne powstają, inne są zamykane. Scena RTCW właśnie upadała w ten sposób, że odchodziły z niej czołowe klany. Do Cod-a albo do ET. Szczególnie było to widoczne w Polsce gdzie prawie jednocześnie prawie wszystkie klany przeszły na ET. Pomijając to że część była znudzona, nie miałą osiągnięć, pragnęła nowości to ludzie mieli na co przechodzić. Jeśli chodzi o klany ET one na nic nie przechodzą tylko rozpadają się albo hibernują się. Topici o upadku sceny pojawiają się na każdej scenie. Wystarczy poczytać fora np Kwaków. Jakoś ludzie nadal grają w Quakei -chociaż mniej niż kiedyś ale nadal grają. Ja w sumie wole poczytać kolejny topik o upadku sceny niż inne idiotyczne topiki jakich wiele na tym forum (ostatnio nie ma nawet ani mądrych ani idiotycznych topików - Blinkkin może powiedziałby że to też świadczy o upadku sceny Jak wychodziło ET to dawałem mu max 2 lata życia. Nadal nie zmieniam zdania i daje ET jeszcze rok czasu. Jeśli pożyje dłużej to tylko dlatego że jest darmowe (popularne) W większości to kwestia ukazania się nowej konkurencyjnej gry, kiedy ludzie przerzucają sie na nową. |
||||
|
|
|||||
0:04, 9 05 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Half ProPlay0r Postów: 124 Dołączył: 29-09-2003 Nr użytkownika: 334 |
No wlasnie (ostatnie zdanie Swietego) to jest powodem rozpadania sieklanow. Nie ma na co przejsc. Pojawilo sie naprawde niewiele gier z dobrym i podobnym MP. Sa owszem dobre gry MP (np. UT2k4) ale ich zalozenia sa inne niz RTCW i ET. Klany sie rozpadaja bo nie ma czegos na tyle podobnego zeby wszystkich (a przynajmniej wiekszosc) bawilo.
|
|
|
|
8:21, 9 05 2004
|
|||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 122 Dołączył: 5-12-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 859 |
Gier MP dobrych to sie pojawilo (w tym roku) i jeszcze sie pojawiaja tylko ze po 1. w moim przypadku to szkoda mi wybulic 120zl na jakas gre co do ktorej nie jestem pewien czy mi sie znudzi po tygodniu czy moze po 3 latach |
||
|
|
|||
9:12, 9 05 2004
|
|||
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 120 Dołączył: 15-09-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 218 |
Eeeee??? O co chodzi z tym żywym trupem niby? |
||
|
|
|||
9:53, 9 05 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 62 Dołączył: 26-10-2003 Nr użytkownika: 568 |
Nie wiem czym sie martwicie. ET dużo brakuje do ideału, nie ma ET to jest inna gra. A co do damage to imo to jest (słowo na p)enie - do każdego systemu damage można sie przyzwyczaić a to że ktoś umie walić hs w ET to nie oznacza że w UT bedzie lama bo tam nie ma hsów. Tak wiec easy - zobaczymy co nam przyszłość przyniesie :}
|
|
|
|
10:30, 9 05 2004
|
|||
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
podstawowy sklad siedemnastek zrezygnowal z dalszej gry, wiec klan nigdy nie bedzie taki sam. wszystko zalezy od cl'a, ktory moze odbudowac klan. |
||
|
|
|||
10:34, 9 05 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 191 Dołączył: 11-01-2004 Skąd: Wrocław Nr użytkownika: 1082 |
Jest źle ale nie wpadajcie w panike. Faktycznie jest do kitu zauważyłem duży procent tempoty na FFA (hmm tylko w polskiej scenie). Sądze że taki okres za miesąc będzie stabilnie. Scena nie upadnie bo niema NASTĘPCY proste jakby jakaś gierka była na horyzońcie to rozumiem takie poruszenie ale nie, to poprostu psychoza
Trzymajcie się razem to przeżyjecie. Starczy tego pisanie nauka czeka |
|
|
|
10:41, 9 05 2004
|
|||
|
gratuluje za refleks wziazku z zauwazeniem debilizmu na ffa. co do samej sceny to bedzie ona jeszcze dlugo istniala, ale mecze na szczycie beda rozgrywane przez klany 'marchewki' i 'ziemniaki' (warzywne klany, choc unia europejska uwaza, ze marchewka to owoc). natomiast urban terror (a nie k#!@a territory) wyjdzie jako pelna niezalezna gra. natomiast nastepcy jako gry fpp raczej nie bedzie, jednak spora czesc osob (m.in. byli gracze c4) uciekli w rpg. co do twojego zdania to dawno sie tak nie usmialem, scena et i jednosc (zoyk). |
||
|
|
|||
11:15, 9 05 2004
|
|
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
no tak ale mam pytania, czy te klany jak Plan B itd. w ogóle porzucily gre w MP czy tyllko w ET ?
oczywiście jestem zdania Blinkkina, scena się nie uchronie rozpada, ale będzie trwała doputy, dopuki nie wyjdzie zastępca, w wypadku RTCW bylo proste, wychodzi niemal, ze taka sama gra, od tych samych producentow, w tych samych czasch osadzona i NOWSZA (nie mówiąc ze za free), więć każdy klan aby nie zostac w tyle przerzucil sie na ET. Poza tym jak by nie patrzeć w RTCW wciąż się gra (mało bo mało, ale lepszy rydz niz nic) tylko że ta scena się nie rozwinie, ponieważ nikt nie kupi gry z przed paru lat, a tamci co na razie grają, wciąż się wykruszają. Polska scena ET jest o tyle dziwna, że jest pare klanów (takich jak Hounter, Poison, do nie dawna C4), po których odejściu wszyscy płaczą, dróga grupa to klany których rozssypanie nic dla Sceny (czyli dla nas) nie znaczy. mało jest pośrednich kalnów (.dot, AOD). albo klan jest na Europejskim poziomie, albo lekko pół śmiesznym. teraz po odejśćiu C4 tych klanów jest jescze mniej, co na prawde źle świadczy o naszej scenie, gdyż ona wciąż żyje Only FFA kk thx bye |
|
|
|
14:13, 9 05 2004
|
|||
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 54 Dołączył: 3-11-2003 Skąd: Gliwice :> Nr użytkownika: 658 |
HEADSHOOT !!! |
||
|
|
|||
15:05, 9 05 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Half ProPlay0r Postów: 127 Dołączył: 23-08-2003 Nr użytkownika: 130 |
jedne klany sie rozpadaja inne powstaja. nie ma co plakac. teraz co tydzien albo 2 razy w tygodniu bedzie powstawal topic jak to scena et sie sypie. brakuje tylko pozegnan a'la hive.pl. a ja pytam gdzie jest poeta? no gdzie?
|
|
|
|
19:50, 9 05 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 76 Dołączył: 2-11-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 653 |
SoH R.I.P.
|
|
|
|
20:14, 9 05 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Half ProPlay0r Postów: 127 Dołączył: 23-08-2003 Nr użytkownika: 130 |
powinniscie zakladac oddzielny topic dla kazdego klanu i osoby ktora konczy gre, bedzie to wygladalo bardziej przytlaczajaco
edit: albo specjalny dzial |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |