IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Tutoriale, Na enemyterritory.pl
MoS*StiloMAN
post 9:20, 23 07 2004
Post #1

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1661

Cześć wszystkim!

Mam do Was prośbę! Pomóżcie mi w pisaniu tutoriali. Po prostu wypowiadajcie się jakie tutoriale są wam potrzebne i jakie powinienem zacząć pisać. Mam już w głowie conajmniej 15 nowych tutków, ale chce was prosić o zdanie na ten temat.

Pozadrawiam,
// Stilo_0
Go to the top of the page

+Quote Post
SzakaL
post 23:37, 28 07 2004
Post #2

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2370

Hmm... Oswietlenie... Tego nie bylo/nie widzialam.
Samo wstawianie, edycja light na mapie to to samo co znam z edytora do q3 - ppm/light, shadery, sky... Ale tu chodzi mi wlasnie o cos bardziej zaawansowane - dobor kolorow w zaleznosci od textur, moc light - i oznaczenia na siatce, odleglosci od scian, light a wielkosci pomieszczen i takie tam.
Sama jak tak proboje oswietlac to wlasnie jest ten problem, ze mimo ze zasada oswietlania mapy jest ta sama, to jednak jest zupelnie inaczej. Sa zupelnie inne efekty... Ja juz powoli dochodze do tego jak powinno byc, ale imho przydalby sie jakis text dot. tego problemu.

+Quote Post
hiwer
post 19:41, 1 08 2004
Post #3

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2463

A może tutorial o czołgach, od 2 tygodni próbuję je stworzyć, ale nic mi nie wychodzi. Jak je ustawić żeby jeździły po wyznaczonych trasach itp. próbowałem przenieść z goldrush ale wszystko się sypneło.

Szukałem tego tutoriala już na kilku stronach, ale nigdzie go nie znalazłem.

+Quote Post
FranekDolas
post 14:26, 3 08 2004
Post #4

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2248

hmmm ... jesli o mnie chodzi to skrypty ... jak na razie ten ze strony o obiektach dynamitowych nic mi nie wyjasnil ;-) ... a taki wlasnie bylby mi potrzebny ... wiec jak pisac skrypty , no i gdzie je umiescic , ogolnie , jak najwiecej o nich informacji
klaniam sie
F.D.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi