IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Pierwsze kroki, Mam kilka problemów
MIHI
post 20:45, 23 07 2004
Post #1

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 2282

W radiancie stwaiam pierwsze kroki i mam problem.
Jak się nakłada tekstury?? Korzystm z tutoriala umieszczonego na enemyterritory.pl i w rozdziale operacje na bryłach jest napisane żeby nacisnać na Textures i wybrać jedną texture z listy na dole, ale co dalej?? I jeszcze jak się zaznacza całego brusza bo jak naciskam shift+lpm to mi się każda ściana osobno zaznacza!?
Proszę każdego kto się na tym zna o solucje na te problemy (wiem, że to proste, ale z radianta kożystam niecałe 20 minut)
Go to the top of the page

+Quote Post
MoS*StiloMAN
post 9:51, 24 07 2004
Post #2

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1661

Brusha zaznaczasz tak:

Przytrzymujesz TYLKO lewy Shift i w widoku 3D zaznaczasz bryłę. W ten sposób kolor całej bryły będzie taki bardziej czerwonawy.

Kiedy masz zaznaczoną bryłę lub jedną ścianę, to:
Otwórz menu Textures i z listy wybierz jakąś pozycję (Wszystkie pod '_unsorted),
Jeżeli układ radianta masz - 4 okienka, to naciśnij 'T' na klawiaturze i z okienka wybierz jakąś teksturę,,,
Jeżeli układ masz na 3 okienka, to okienko jest otwarte już wystarczy wybrać teksturę...

I hope this helps U biggrin.gif

+Quote Post
MIHI
post 12:06, 24 07 2004
Post #3

Oberschutze
Ikona Grupy

Ja mam układ 4 ekranowy i dzięki za rozwiązanie mojego banalnego problemu laugh.gif

+Quote Post
MIHI
post 12:30, 24 07 2004
Post #4

Oberschutze
Ikona Grupy

jeszcze jedno pytanie. Jak się na widokach 2D (czteroekranowy tryb ten jaki radziłeś na twoim tutku) przesuwa widok? Jeżeli nacisnę lpm i przeciągne to leci strasznie szybko i nie da się zatrzymać w tym momencie co chcę!!

+Quote Post
SzakaL
post 16:32, 24 07 2004
Post #5

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2370

Musisz cały czas trzymac ppm, i powoli, lekko przesunąć. Spróbój może powiększyć ekran (delete). Czasami takie przesunięcia, że wcisniesz raz, a przesuwa ci za mocno się zdarzają. Bug radianta. Zatrzymujesz wtedy lpm, raz.

Piszesz lpm... Przesuwa sie ppm, moze to jest przez to? Klikasz na oknie 2d, az zniknie kursor i lekko przesuwasz, jak chcesz.

+Quote Post
Chronos
post 0:31, 31 07 2004
Post #6

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 297

To teraz moje pięć groszy. Jak się zaznacza zrobionego brusha. To znaczy mam zrobione pudełko, ale np. chcę zmienić kształt tylko jednej ściany.

+Quote Post
SzakaL
post 22:04, 31 07 2004
Post #7

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2370

shift + lpm (lewy przycisk myszy) - na dowolnym widoku - najlatwiej na 3d - zaznacza caly brush
shift + ctrl + lpm - na widoku 3d - zaznaczenie scianki
Ksztalt jednej sciany? I tak musisz zaznaczyc caly brush, czyli kombinacja klawiszy - shift+lpm

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi