IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Użytkownik PBM
Go��_Stick
post 15:55, 27 07 2004
Post #1

Goście

Witam!
Jestem użytkownikiem pbm biggrin.gif , wiem za co, ale ...
jak mógłbym z tej grupy użytkowników wyjść.
Nie chce mi sie zakładać nowego profilu, jakby jakiś admin mógł dać mi rade abym pozbył sie tego PBM ohmy.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Swiety
post 1:39, 28 07 2004
Post #2

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

To dobrze, że nie chce ci sie zakładać nowego profilu bo za zakładania nowego profilu przez użytkowników boarda z pbm (wogóle za fejki z kilkoma wyjątkami) jest ban.

A to że
1) umieszczasz ten topic na niewłąsciwym forum (flame-wars !! ??? ) skąd musze go tutaj przemieszczać
2) Zakładając specjalnie taki topik zamiast skontaktować się na priv z adminem

Udowadniasz tylko że pbm jak najbardziej ci się należy

Jak można wyjśc z tej grupy ?
Mniej spamować, mniej pisać bzdur, głupot i idiotyzmów, pisać na temat, umieszczac topiki i posty tam gdzie mają być umieszczone, nie powtarzać po 50 razy tych samych tematów - ogólnie nie pisać postów z dupy.

+Quote Post
Re5cuer
post 0:53, 10 08 2004
Post #3

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1478

Ok swiety to dlaczego ja mam pbm jak ja juz od dluzszego czasu nic nie napisalem na forum a jesli juz cos napisalem to nigdy nie ujzal to swiatla dziennego? A poza tym niewiem za co jestem uzytkownikiem pbm :/ Imo jak komus dajecie pbm powinniscie pisac mu wiadomosc za co. Takie cos zniecheca ludzi do czytanie forum bo co z tego ze przeczyta jak nie moze sie wypowiedzec. Rozumiem ze niktorym osoba trzeba dawac bana. I jeszcze zanim dacie komus bana to napiszcie mu ostrzezenie, bo moze taka osoba nie wie ze robi zle.

+Quote Post
Swiety
post 2:31, 13 08 2004
Post #4

General
Ikona Grupy

Na tym forum jest 2500 użytkowników z tego 10 % (ok 250) ma PBM. I myślisz że ja będe siedział i każdemu wysyłał msg dlaczego dostał pbm ?

Każdy post który spełnia reguły poprawności na tym forum jest zatwierdzany.

PBM to mój wymysł. Wychodze z wniosku że bany trzeba ograniczyć do minimum a na to miejsce wprowadziłem pbm. Dzięki temu każdy kto nie spełnia pewnych wymogów może nadal czytać forum i może też pisać - oczywiście wszystko ukaże się po zatwierdzeniu przez moderatora.

Co do banów to są one udzielane bardzo rzadko i tylko w wypadku karygodnego łamania zasad obowiązujących na tym forum (propagowanie czitów, mass spam, jakieś większe flame-wars). Takim osobnikom to już raczej nie ma sensu tłumaczyć - poprostu ban kk thx bye.

Przy nadawaniu pbm oczywiście często zdarzają się błędy. Niektórym osobom pbm został założony zbyt pochopnie (nawet po jednym poście) i czasami zdejmuje ale w większości przypadków moge powiedzieć że miałem racje co do danego osobnika.

Mówisz Re5cuer, że pbm zniechęca ludzi do oswiedzania forum. A pomyśl sobie o 90% użytkowników nie objętych pbm, których mogą poprostu wk#!@iać często idiotyczne i bezsensowne posty i tracą tylko czas na ich czytanie.

Wydajesz się Re5cuer rozsądny ale masz pbm. Nie chce stawiać zanku równości pomiędzy np tobą i kilkoma jeszcze osobami (np Switch który miał pbm ale często byłem pod wrażeniem jego postów na forum technicznym dlatego mu je zdjąłem) a innymi objętymi pbm, z których częśc to absolutny hardcore warzywno-zidiociało-spamerski. Grupa pbm 3 to już wogóle absolutny hardcore (np nie moze pisać na ogólnym)

Myśle że moge ci zdjąć pbm

+Quote Post
D!z3l
post 21:14, 16 08 2004
Post #5

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1539

Tak jak niespodziewanieje dla mnie zostalem naznaczony PBM to tak samo przy pelnym moim zaskoczeniu zostala mi ta "odznaka" zdjeta. Szkoda ze nie wiem ktory admin zdjal mi PBM bo bardzo chialbym mu za to podziekowac. Wkoncu skonczyla sie moja gehenna na tym forum ktora trwala niemal od samego poczatku udzielania sie na forum ET .
Mam nadzieje ze przyczyna zdjecia tego ochydnego PBM-a byla poprawa tresci moich postow !!!

CYTAT
Grupa pbm 3 to już wogóle absolutny hardcore (np nie moze pisać na ogólnym)

Własnie niedawno zastanawialem sie gdy ujrzalem ta 3 przy niku jedego goscia co moze ona oznaczac. Teraz juz wiem ze to super odznaczenie tongue.gif biggrin.gif

+Quote Post
sparrow88
post 14:05, 17 08 2004
Post #6

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 328

Nie wszyscy mieli tyle co ty szczęścia, Dizlu sad.gif

A swoją drogę, ciekawe który admin zapamięta, że treść postów tego a tego delikwenta poprawiła sie

Edit. thx za zdjęty pbm

+Quote Post
Swiety
post 20:02, 17 08 2004
Post #7

General
Ikona Grupy

eee???

+Quote Post
Go��_keNOOBie|PL
post 0:09, 18 08 2004
Post #8

Goście

CYTAT
A swoją drogę, ciekawe który admin zapamięta, że treść postów tego a tego delikwenta poprawiła sie

Hmm... moze wlasnie tu jest roznica..... niektorzy nie maja problemow z zapamietaniem kiczowatych postow.... smile.gif a moze po prostu widza roznice pomiedzy nimi smile.gif... a moze wystarczy tresc ktora pozostawil po sobie taki osobnik... w koncu nie ma takiego cudu, zeby ktos piszacy bez sensu posty, stal sie alfa i omega z postu na post smile.gif

Pozdrawiam

btw. z tymi grupami pbm to nie taki zly pomysl (zawsze mozna awansowac, jak nie w jedna to w druga strone smile.gif... imo daje to ludziom do myslenia.. a reszta zostaje odsiana..

+Quote Post
Re5cuer
post 0:06, 27 08 2004
Post #9

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1478

Wpierw chcial bym podziekowac za zdiecie pbm. Nastepnie chcial bym wyjasnic ze ja nie jestem przeciwny pbm, to jest dobry pomysl ale moge sie zalozyc ze duzo postow uzytkownikow pbm nie jest w ogole czytanych przez adminow tylko odrazu usuwanych. W sumie nie dziwie sie bo przeciesz jak napisal Swiety uzytkownikow oznaczonych pbm jest ok. 250, wiec gdy przynajmniej 1/5 tych osob cos kolwiek napisze w ciagu dnia to naprawde trudno to wszystko przeczytac i ocenic czy to sie nadaje do zatwierdzenia czy nie. Wydaje mi sie ze wyslanie ostrzezenia do takiej osoby pomogla by adminom, bo osoba ktora otrzymala ostrzezenie nastepnym razem przemysli to co pisze w poscie a jesli to by nie pomoglo to wtedy takiego osobnika oznaczyc pbm. Takie jest moje skromne zdanie ale jednak bede przychylny zdaniu adminow bo oni zajmoja sie frum od powstania i maja wieksze doswiadczenie.

Jeszcze raz thx i pozdro dla wszystkich adminow i moderatorow!

+Quote Post
Thoro
post 1:14, 27 08 2004
Post #10

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

CYTAT (Re5cuer @ 23:06, 26 08 2004)
ale moge sie zalozyc ze duzo postow uzytkownikow pbm nie jest w ogole czytanych przez adminow tylko odrazu usuwanych.

Mylisz sie....... wszystkie posty sa czytane (przynajmniej przeze mnie) .....

CYTAT
wiec gdy przynajmniej 1/5 tych osob cos kolwiek napisze w ciagu dnia to naprawde trudno to wszystko przeczytac i ocenic czy to sie nadaje do zatwierdzenia czy nie

Wcale nie jest to trudne. Zazwyczaj pojawia sie srednio 20 postow uzytkownikow PBM na dzien, z czego wiekszosc to sa posty jednozdaniowe, wiec czytania postow uzytkownikow PBM naprawde nie jest duzo.

+Quote Post
blinkkin
post 1:36, 27 08 2004
Post #11

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

CYTAT (sparrow88 @ 14:05, 17 08 2004)

CYTAT (Re5cuer)
moge sie zalozyc ze duzo postow uzytkownikow pbm nie jest w ogole czytanych przez adminow tylko odrazu usuwanych.

tutaj sie mylicie. kazdy post uzytkownika pbm musi zostac przeczytany, a nastepnie zatwierdzony. zazwyczaj tekst napsiany przez uzytkownika privew by moderator nie przekracza dlugoscia 2 lini, wiec duzo czasu nie potrzeba. mowiac inaczej oplaca sie przeczytac n-postow pbm niz przegladac cale forum czyszczac przy okazji topici. co do usuniecia ograniczen nie widze problemow w rozpoznaniu poprawy. wystarczy popatrzec na ilosc odrzuconych postow i wszystko jasne.

+Quote Post
ChoX
post 10:39, 27 08 2004
Post #12

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 1439

CYTAT (blinkkin @ 0:36, 27 08 2004)
wystarczy popatrzec na ilosc odrzuconych postow i wszystko jasne.

No właśnie. Zazwyczaj na pytanie czy user słusznie dostał pbm odpowiada ilość odrzucanych postów.

Ostatnio zauważyłem że niektórzy użytkownicy po załączeniu pbm przestali udzielać się na forum ? blink.gif
Ludzie! Obrażacie się na jakieś pbm - sami na nie zasłużyliście czyż nie ?

Funkcja pbm ma za zadanie poprawiać jakość postów danego delikwenta a nie odstraszać ludzi z forum... ohmy.gif

+Quote Post
blinkkin
post 16:13, 27 08 2004
Post #13

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

CYTAT (ChoX @ 10:39, 27 08 2004)
Ostatnio zauważyłem że niektórzy użytkownicy po załączeniu pbm przestali udzielać się na forum ? blink.gif

swojego czasu z0rika zlosliwie dodala mnie do grupy pbm, ale to inna historia.

+Quote Post
Swiety
post 20:04, 27 08 2004
Post #14

General
Ikona Grupy

CYTAT (ChoX @ 8:39, 27 08 2004)

No jak mają udzielać się jak ich posty nie są przepuszcane ? biggrin.gif
W przypadku niektórych osób to nawet dobrze że się nie udzielają.

PS Nawet Blinkkin miał PBM biggrin.gif

+Quote Post
Go��_keNOOBie|PL
post 22:58, 27 08 2004
Post #15

Goście

CYTAT
PS Nawet Blinkkin miał PBM

potem spojrzalem na ilosc postow Blinkkin`a i....

tongue.gif nawet admin mosi czasem nadrobic zaleglosci ...

Pozdrawiam

+Quote Post
D!z3l
post 16:21, 28 08 2004
Post #16

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1539

CYTAT
ChoX  9:39, 27 08 2004

Ostatnio zauważyłem że niektórzy użytkownicy po załączeniu pbm przestali udzielać się na forum ?

Można powiedzieć o takich ludziskach ze to np. mieczaki !! tongue.gif , ale jest druga możliwość a mianowicie--- zrobili sobie nowe konto i mozna powiedziec o nich ze to cwaniaki a dlatego ze teraz moga sie szyderczo smiac z adimow ktorych w ich mniemaniu przechytrzyli i obeszli tym samym PBM-a!!.
Musze sie przyznac ze sam chcialem sobie zrobic nowe konto jak tylko PBM zostal mi PODAROWANY tongue.gif ale z biegiem czasu ten pomysł zostal odeslany przezemnie do lamusa poniewaz zauwazylem ze coraz wiecej moich postow jest emitowanych np. jak napisalem w dniu 6 to 5 sie ukazywalo na forum i to dalo mi wiare ze kiedys musi nastapic dzien w ktorym jakas poteżna moc zdejmie mi PBM-a ph34r.gif
Teraz gdy juz niemam go pod swoim nickiem musze powiedziec ze PBM to dobra zapora na dziwne topiki i odpowiedzi a przedewszystkim na nowych uzytkownikow forum ET, poniewaz wiem nietylko ze swojego doswiadczenia zwiazanego z PBM-em ale takze z obserwacji nowych ludzi na forum ze glownie to nowi dostaja ta anty nagrode !!

+Quote Post
Thoro
post 19:25, 28 08 2004
Post #17

Major
Ikona Grupy

CYTAT (DIZEL (PL) @ 15:21, 28 08 2004)
... ale jest druga możliwość a mianowicie--- zrobili sobie nowe konto i mozna powiedziec o nich ze to cwaniaki a dlatego ze teraz moga sie szyderczo smiac z adimow ktorych w ich mniemaniu przechytrzyli i obeszli tym samym PBM-a!!.

A admin sobie porownuje IP nowego konta ze starym i szyderczo sie smieje dajac bana ..........

Duzo osob po dostaniu PBM tworzy nowe konto, ale w 99% jest to wykrywane, wiec jest to gra niewarta swieczki.

+Quote Post
evil_lord
post 21:21, 28 08 2004
Post #18

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 952

CYTAT (Thoro @ 19:25, 28 08 2004)
A admin sobie porownuje IP nowego konta ze starym i szyderczo sie smieje dajac bana ..........

Duzo osob po dostaniu PBM tworzy nowe konto, ale w 99% jest to wykrywane, wiec jest to gra niewarta swieczki.

Taaa a świstak siedzi....jeśli użytkownik ma neo, to nic mu nie możecie zrobić. A takich osób jest dużo.... wink.gif

+Quote Post
Thoro
post 22:05, 28 08 2004
Post #19

Major
Ikona Grupy

CYTAT (evil_lord @ 20:21, 28 08 2004)
Taaa a świstak siedzi....jeśli użytkownik ma neo, to nic mu nie możecie zrobić. A takich osób jest dużo.... wink.gif

Evil juz ty sie nie martw ........ jakos sobie radzimy wink.gif.

Uwierz mi sa rozne sposoby, zeby zidentyfikowac dana osobe (wiekszosc z nich nie jest na tyle sprytna, zeby zmienic adres e-mail). W poprzednim poscie zostawilem sobie 1% "bezpieczenstwa" na niewykryte przypadki ominiecia PBM.

+Quote Post
Go��_keNOOBie|PL
post 1:08, 29 08 2004
Post #20

Goście

CYTAT
Taaa a świstak siedzi....jeśli użytkownik ma neo, to nic mu nie możecie zrobić. A takich osób jest dużo....

^^ czy ludzie mysla, ze zmienial IP i staja sie anonimowi o_0... spodobalo mi sie to bardzo... ale powiem ci, ze nic bardziej mylnego... smile.gif o szczegoly nie pytaj...

btw... poza tym jak juz Thoro wspomnial... czesc jest na tyle "inteligentna", ze podaje tego samego mejla smile.gif

Pozdrawiam

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi