IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Kto mi pomoże zrobić prostą mapkę
Piterek
post 15:02, 2 06 2005
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 4349

Jako że nie jestem obcykany w tworzeniu mapek a muszę zrobić dosłownie prostacką mapkę bardzo proszę kogoś o pomoc.

Zrobiłem sobie ładny teren z górkami i drzewkami w programie EASYGEN i muszę teraz to wrzucić do Radianta ale coś mi nie bardzo wychodzi.
Kożystałem z różnych ściągawek ale jestem chyba za ciemny, bo nie wiem jak doprowadzić to do końca aby móc to odpalić w ET.
Go to the top of the page

+Quote Post
Marycha
post 18:01, 2 06 2005
Post #2

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 4289

Moze napisz dokladniej czego nie potrafisz zrobic...

+Quote Post
Piterek
post 22:18, 2 06 2005
Post #3

Schutze

Nr użytkownika: 4349

To co zrobiłem w Easygenie to bardzo prymitywny teren - górki jakieś modele drzewek itp. wyeksportowałem to jako q3map pliczek *.map i teraz nie wiem jak doprowadzić do postaci końcowej czyli *.pk3 abym mógł to wrzucić do ET i odpalić mapkę.

A wszystko to po to bo po prostu potrzebuję na zaliczenie jakiegoś durnego przedmiotu zrobić prostą mapkę do ET, a że nie mam o tym pojęcia to szukam pomocy u ludzi którzy są w tym dobrzy. najlepiej by było jakby ktośbył tak miły i uzyczył mi jakąś gotową naprawdę prostacką mapkę. Byłbym wdzięczny za każdą pomoc.

+Quote Post
Denver
post 22:45, 2 06 2005
Post #4

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3029

Może od razu w Radiancie to spróbuj zrobić? Nie znam się na mapach, ale takie przenoszenie map Q3 do ET nie wróży niczego dobrego.

+Quote Post
Marycha
post 17:45, 3 06 2005
Post #5

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 4289

Tworzenie pliku *.pk3 jest banalne (robisz to zwykłym Winrarem czy jakos tak), Ale zeby mapka działała potrzebny jest plik *.bsp (plik *.map jest tylko jakby "projektem"). Nieznam sie na Easygenie ale powinna byc tam opcja cos w stylu "Q3Map2: (single) BSP" - tak jest w radiancie.
Jak juz utworzysz plik *.bsp to wrzucasz go do katalogu /etmain/maps (jesli nie ma takiego to tworzysz go), odpalasz et i wpisujesz w konoli /devmap * (czyli jak plik *.bsp to lol.bsp to wpisujesz /devmap lol). Odpalasz i (jezeli ustawiles wszystkie spawnpointy i inne glupoty) GRASZ! biggrin.gif

Oczywiscie mozesz stworzyc plik *.pk3 ale komu by sie chciało meczyc wink.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi