IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Lag - ping 999 - tylko w ET, po pół godzinie wraca do normy
slimsnake
post 20:59, 30 04 2006
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 4936

Siema, mam dosyć czesto taki problem że jak gra, to mi nagle wywala napis: Connection Interrupted i lagometer wygląda tak:

IPB Image

Później w ogóle nie widze żadnych serverów, a jak próbuje sie połaczyć przez ASE albo konsole to mi wywala Awaiting Connection i mi liczy 1,2,3,4...100,200... Dopiero po około 30 minutach nzowu moge grac, ale ile? No i różnie to bywa, czasem gram caly dzien i jest OK a czasem nawet po 5 minutach gry tak sie dzieje. No nikt nie potrafi mi pomoóc. Nie mam firewalli, a zapora xp jest wylaczona. Jedyny firewall jest na routerze.

Pozdro!
Go to the top of the page

+Quote Post
Swiety
post 0:10, 2 05 2006
Post #2

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

A wogóle sprawdzałeś czy ci w tym momencie chodzi internet ?
Wiesz co to ping ? Czytałeś FAQ ?

Pewnie coś ci się pieprzy z TPSA a na to nie masz wpływu (możesz conajwyżej ich opieprzać)

+Quote Post
falubaz
post 1:18, 2 05 2006
Post #3

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

na 90% to problemy z routerem. tez przez to przechodzilem ale to nie bylo 30 minut. jak masz z routera podlaczenie do kompa przez kabel usc to zmien na kabel sieciowy i sprawdz czy pomaga. a jak nie to zmien router lub firmware w nim.

+Quote Post
slimsnake
post 2:41, 3 05 2006
Post #4

Schutze

Nr użytkownika: 4936

Wszystko poza ET chodzi normalnie poczta, www, gadu itd.

Nie jestem bezpośrednio do routera podpięty, mój kabel najpierw idzie do HUB-a, później dopiero do routera (w mieszkaniu admina), także jeśli już coś to do niego muszę tuptać.

Zauważyłem pewną zbieżność, wszystkie gry z IDSoftware tak miały COD2, Q3 no i ET.

Natomiast w innych grach przez net (które nie są z IDsoft) takich jak CS czy na przykład America's Army nigdy tak nie miałem. Może tu chodzi o porty Oo?

QUOTE(Swiety)

A wogóle sprawdzałeś czy ci w tym momencie chodzi internet ?
Wiesz co to ping ? Czytałeś FAQ ?

Pewnie coś ci się pieprzy z TPSA a na to nie masz wpływu (możesz conajwyżej ich opieprzać)

Tak, wszystko prócz ET co internetowe chodzi.
Sorry, wczoraj się nie urodziłem i wiem co to ping :|
A które FAQ miałeś na myśli?
Cóż, na moje nieszczęście neta mam w telepsach :/, a u nich zawsze się pieprzy, ale groźbą, prośbą nie zdziała u nich nic, jedyne co potrafią to dobrze namawiać na bezsensowne ulgi xD

+Quote Post
cisek90
post 17:01, 26 06 2009
Post #5

Schutze

Nr użytkownika: 4806

dokladnie wiem o co chodzi bo mam ten sam problem, tylko ze najlepsze jest to ze nie mam zadnych packet lostow ani nic pingi malutkie na serwerze gram przez godzine ani raz mi nie skoczy powyzej 50 : > po prostu po jakims czasie pojawia sie 'connection interrupted' noi 999 tak jakby ktos po prostu zablokowal nam tą gre, a internet caly czas hula idealnie, niewiem bede z tym walczyl i jak co oczywiscie dam znac :)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi