IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Częsty restart kompa po wejściu na serwer, Tylko na serwerach z PB - bug PB
Jasiu
post 0:17, 25 08 2006
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 6965

Witam!
Mam dziwny problem od pewnego czasu. Otóż bardzo często (ALE NIE ZAWSZE) zdarza mi się tak, że jak wchodzę na serwer i załaduje się już wszystko, to komputer zamula troszkę (to normalne, bo doładowuje mapę do RAMu) ale potem całkowicie się zawiesza- twardy przestaje pracować i po kilku sekundach komputer się resetuje. Tak się dzieje mniej więcej w połowie przypadków. Wcześniej tego problemu nigdy nie miałem... Ostatnio formatowałem dysk i reinstalowałem windowsa- podejrzewam, że to jest wina, ale nie jestem pewien. Chyba to nie jest wina sprzętu? (wcześniej działało pieknie- proc 1,4 GHz, 256 DDR, GForce 5200FX)
Prosze o pomoc i z góry dzięki smile.gif
Pozdro!
Go to the top of the page

+Quote Post
Swiety
post 2:42, 25 08 2006
Post #2

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Skoro wcześniej działało a teraz nie działa to na 99% nie jest to wina sprzętu (no chyba że coś ci się przegrzewa). Szukaj w systemie, sprawdzaj sterowniki, szuka wirusów itd.

+Quote Post
Jasiu
post 16:14, 26 08 2006
Post #3

Schutze

Zauważyłem, że komputer restartuje mi się tylko, gdy wchodzę na serwery z włączonym PunkBusterem... dziwne. Być może muszę go jakoś zaktualizować, ale przecież powinno się to robiń automatycznie, no nie?

+Quote Post
Swiety
post 23:37, 27 08 2006
Post #4

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

No właśnie nie zawsze samo się aktualizuje. Zazwyczaj trzeba ręcznie za pomocą pbweb.exe lub jeszcze bardziej ręcznie (ale najskuteczniej) ściągająć odpowiednie pliki z www.evenbalance.com i umieszczając je w odpowiednich katalogach (zgodnie z instrukcją na stronie).

Problemy PB to zazwyczaj -
1) PB gryzie się z jakimiś sterownikami
2) Problem łącze - PB - co jest ładnie opisane w FAQ.

+Quote Post
st4rf!sh
post 10:36, 28 08 2006
Post #5

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 4730

No nie wiem czy do końca jest to wina pb, gdyż ja mam podobny problem (od kilku dni). Reset występuje po zmianie mapy najczęściej, jednakże ostatnio także wystąpił po załadowaniu mapy na localhost oO IMO w takim przypadku jest wina kompa (archaik sprzed potopu :u), po prostu coś się przegrzewa/zdycha/już zdechło :s

+Quote Post
Jasiu
post 20:41, 28 08 2006
Post #6

Schutze

Oj w moim przypadku to jest raczej właśnie PB, bo na serwerach z wyłączonym Punkbusterem chodzi mi perfekcyjnie... ale żeby przez PB wystepował reset? Spróbuję zaktualizować i zobaczę smile.gif
Pozdro!

+Quote Post
Thoro
post 0:26, 29 08 2006
Post #7

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

Jest to bug pb, po ostatniej aktualizacji ... ciezko znalezc przyczyne, ale mnostwo osob w ostatnich dniach ma ten problem. Kiedys po jednej z aktualizacji et zawieszalo sie, gdy w tle odpalony byl program do sciagania plikow typu getright. Byc moze teraz znow jakis program odpalony w tle powoduje restart kompa. Na razie nie udalo sie nikomu zlokalizowac dokladnej przyczyny. Pare osob poradzila sobie formatami. Jedno jest jednak pewne, ze wina lezy po stronie pb i zwykla aktualizacja nie wystarczy w wiekszosci wypadkow.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi