IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Stopwatch na FFA - WTF ?
Swiety
post 9:52, 7 11 2003
Post #1

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

Czy jakiś mądry człowiek może mi wyjaśnić dlaczego na polskim FFA wogóle nie gra się Stop-Watcha ?
Od kiedy gram w ET (a ostatnio dużo gram) to nie widziałem na FFA pełnej rundy SW.

Czy poprostu większość woli z...ane kilkumapowe kampanie i nabijanie do bólu xp ?
Kag ma teorie, że FFA to jest trening przed grą w klanie. Skoro FFA jest treningiem przed grą w klanie to po co grać kampania jak na klanówkach gra się wyłącznie SW ?
Go to the top of the page

+Quote Post
Hannibal
post 10:04, 7 11 2003
Post #2

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 575

Wydaje mi sie FFA jest dla wiekszosci rozrywka, gdzie conajwyzej sie strzelac mozesz poduczyc. Jezeli pragnie sie nauczyc taktyki to przeciez nie w pojedynke. Tutaj potrzebna jest zorganizowana ekipa, bo i tak Herkules dupa kiedy wrogow kupa. biggrin.gif Mysle ze klanowcy o tym wiedza i dlatego nie widuje sie ich za czesto na tego typu sefv.
Stad tez kampanie, gdzie zmieniajace sie plansze a czasem (jak na DoD) i kampanie dostarczaja mnostwa zabawy smiechu ale tez i adrenaliny i zlosci, dzieki temu jak sie uciadzie rano, to wstaje sie dopiero w nocy by wkoncu zjesc jakies porzadne sniadanie tongue.gif

+Quote Post
MaRIB^
post 11:23, 7 11 2003
Post #3

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 192

no ja juz dawno mowilem o tym zeby ustawic serwery na 4 rundy SW lub 3 i zmiana mapy !!! to bybylo dobre

i czemy mnie zbanowales na #fuzz ?

zolw)ninja( ph34r.gif

+Quote Post
Swiety
post 11:27, 7 11 2003
Post #4

General
Ikona Grupy

Co do tego że na FFA mało się nauczymy to się też zgadzam smile.gif.
Ale mi przede wszystkim chodzi o tryb rozgrywki - STOP WATCH - bez względu na to czy się go gra na FFA czy na kalnówkach. Stopwatch zawsze jest stopwatchem.

A adrenaliny i złości daje duużo więcej stopwatch gdzie trzeba gonić czas ustawiony przez przeciwnika.

+Quote Post
spanzik
post 11:28, 7 11 2003
Post #5

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 212

tak samo jak w rtcw , kiedys klepalo sie do bolu MP 8v8 i wiecej , z czasem gdy cb weszlo bardziej w krew zaczelo sie SW i 6v6. Trzeba czasu w koncu kazdy bedzie rzygac juz kampaniami. Osobiscie jak gram to gram jedna mape z kampanii bo nie daje rady klepac w 1.5h nudne jak flaki z olejem mapy.

+Quote Post
FarSight
post 11:31, 7 11 2003
Post #6

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 92

SW na FFA ?? a skad wezmiesz server na ktorym to sie da przeprowadzic ??

+Quote Post
doomi79
post 11:50, 7 11 2003
Post #7

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 310

SW na ffa lol
nasze rodzime ffa stoii na tak miernym poziomie (sa wyjatki) niektorzy nawet nie wiedza co to sw;]
jeszcze zawczesnie przeciez lamki nie przezyja ze po kazdej apie maja 0 xp;]

+Quote Post
nemroth
post 11:55, 7 11 2003
Post #8

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 448

a ja jestem lama i glupek i nawet nie wiem co to jest StopWatch hahahahahaha

+Quote Post
chinczyk2
post 11:59, 7 11 2003
Post #9

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 170

wiecie co? caly czas mnie zastanawia jedna rzecz: gracie w klanach, zespolowo, wszyscy mysla, tryb gry taki, jaki chcecie - to macie... a mowa jest caly czas o ffa, jakie to be i do d. itd. itp.........................
moze to juz ktos mowil nie raz, ale i ja powiem: swiata sie nie zmieni, bo komus sie akurat tak podoba, wiec szkoda tracic nerwow, nie chodzi tu nawet o poziom na ffa, tylko o inny cel, jaki przyswiecal tworcom gier... to jest kurtka zabawa i tyle, ma zloscic bawic i nie wiem co jeszcze, a jak komus to nie odpowiada, to niech sobie znajdzie kumpli i zalozy klan i nie traci nerwow tongue.gif

+Quote Post
Swiety
post 0:46, 8 11 2003
Post #10

General
Ikona Grupy

QUOTE (nemroth @ 9:55, 7 11 2003)
a ja jestem lama i glupek i nawet nie wiem co to jest StopWatch hahahahahaha

hahahahah

Stopwatch to tryb w którym jedna drużyna musi pobić czas ustawiony przez drugą.
Jak to wygląda ?
- Powiedzmy że jesteście allies i atakujecie na goldrush. Powiedzmy że po 11 minutach i 35 sekundach udaje wam się przeprowadzić ciężarówke ze złotem.
- Po tym zamieniacie się druzynami (teraz jesteście axis). Następuje reset punktów xp.
- Jeśli przez 11 minut i 35 sekund uda wam się obronić to wygyrwacie. Jesli nie to przeciwnik wygrywa.

Czyli cała drużyna ma okazje zagrać na tej samej mapie jako atakująca i następnie jako broniąca (axis/allies). Oczywiście takiej opcji w kampaniach na FFA nie ma.
Dodatkowo cały czas trzeba się scigać z czasem bo przeciwnik po zmianie stron może wykręcić czas lepszy,
mecze są poprostu szybsze i bardziej dynamiczne.

Chinczyk:
To już nawet nie chodzi o to, że FFA tak bardzo róźni się od klanówek. To chodzi o tryb rozgrywki - StopWatch - który imo jest lepszy od kampani zarówno do FFA jak i klanówek

+Quote Post
blinkkin
post 10:49, 8 11 2003
Post #11

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

kilka raazy mialem okazje grac w sw na sieci osiedlowej. i co? sw jest lepsze pod kazdym wzgledem. nie pojawiaja sie xphunters, bo denerwuje ich reset xp po kazdej mapce. gra zyskuje na zespolowosci i taktycznym mysleniu. naprawde liczy sie team, a nie jednostka. szkoda, ze nie istnieje zadne sw na polskich servach.

+Quote Post
exit_door
post 12:18, 8 11 2003
Post #12

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 541

trzeba sie usmiechnac po prostu do kilku adminow i tyle biggrin.gif
ktos kto ma znajomosci albo gleboki dekolt niech zagada biggrin.gif

tak jeszcze dorzuce cos od siebie
mnie osobiscie denerwuja kampanie po 6 moze nawet 7 map
prawie na wiekszosci serwow tak sie gra
osoba ktora dolancza sie dajmy na to w 5 czy 6 rundzie ma lekko utrudniony start gdzie kazdy z tm czy z przeciwnikow ma jusz na maxx upg i xp powyzej 500 :/ nie mowie ze nie da sie grac .. ale nie jest to przyjemne jak zaczynasz majac 0 xp a wokol ciebie lata po 10 pf wystrzelonych przez jednego kolesia

moze by tak zagadac do amfi zeby na ich serwie [NF] zrobic SW i moze jakies nadprogramowe mapki
pisalbym sie z checia na to biggrin.gif

+Quote Post
swirek
post 12:23, 8 11 2003
Post #13

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 429

ja gram tylko SW na zagranicznych servach ,poprostu mozliwosci techniczn ekompa nie pozwalaja mi na cholerna campanie w ktorej wypiieprza mnie z servera po kazdej zmianie mapy mad.gif mad.gif

+Quote Post
Dajmos
post 12:25, 8 11 2003
Post #14

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 264

Nien o jakieś 2 tydnie temu grałem pełnego Stop Watcha na DIALOGu.

+Quote Post
exit_door
post 13:18, 8 11 2003
Post #15

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 541

QUOTE (Dajmos @ 10:25, 8 11 2003)
Nien o jakieś 2 tydnie temu grałem pełnego Stop Watcha na DIALOGu.

tu nei chodzi o to czy ktos gral :U
ale zeby stworzyc takie miejsce zeby grac
zeby to stalo nontoper

a tak btw tak mi sie wydaje dajmos ze ciebie zawsze wszedzie pelno biggrin.gif tak z koncowki sceny rtcw to mi sie Enter przypomina :U no off

+Quote Post
Sierpik
post 15:25, 8 11 2003
Post #16

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 658

Ha i tu mamy sedno sprawy FFA w ET - wiekszosc nabija XP/fragow ile wleze a nie skupia sie na obj - najlepszy przyklad to railgun i drezyny ...

Wprowadzenie SW mocno ozywilo by gre i sprawilo ze kazdy staral by sie pomagac przy glownym obj a nie siedzial z mortarem gapiac sie na licznik XP i fragow sad.gif

Najlepszym rozwiazaniem byloby gdyby serwery do 14-16 slotow mialy wlasnie ustawione SW, natomist takie powyzej 18-20slotow, DoD2PL czy TenBit.pl, znakomicie spelniaja role miejsc na duze 6-8 mapowe rolleyes.gif campanie cool.gif

+Quote Post
BadIDea
post 15:37, 8 11 2003
Post #17

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 339

Lubie dotrwac do 6 mapki...2 pistolety, adrenalinka itp
Po to wymyslono XP i kampanie, zeby sie nimi cieszyc na FFA.

Btw SW 24+ ludzi... niezly burdel.

SW tak - lecz na malych servach. Znajac zycie zaraz wszedzie bedzie tylko SW. Moze sie dogadacie z adminami?
Jakas ankieta... ktory server ma miec SW- na stale. Reszta na Vote....

Ktos pisal, ze nudzi mu sie jechanie kampani ...
To spoko... SW 2x ta sama mapa... czasem 4x.... Rzeczywiscie nie nudne....

+Quote Post
blinkkin
post 16:58, 8 11 2003
Post #18

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

a moze zrobic server mieszany. dwie mapki stopwatcha (w sumie 4 partyjki) i 3 mapowa kampania na zmiane. dzieki sw mozna pocwiczyc troszke taktyke (battle sense), a grajac w kampanie ponabijac sobie xp, podwyzszajac swoje umiejetnosci.

+Quote Post
Vermin
post 17:13, 8 11 2003
Post #19

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 686

Nie za bardzo, poniewaz obydwie strony beda pokrzywdzone - te co chca kampanie i te z sw. Jak przyjdzie Sw, a beda akurat sami campaign'owcy to beda vote'y, "zmiencie na kampanie plzplzplzpl!" itd. Lepiej stworzyc serwer z samym Sw. A jak chcesz kampanie to pozostaly tysiac serwow czeka smile.gif.

+Quote Post
AciD
post 22:56, 8 11 2003
Post #20

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 488

Heh... SW sie nie gra na FFA dlatego ze na FFA zazwyczaj graja punkciarskie warzywa ktore chca nabic expa a nie pograc normalny mode na normalnych mapach... przez taka wlasnie warzywerie normalni gracze musza cierpiec bo zamiast popykac na normalnych mapach idzie ten durny 6map w ktorym trzeba grac na mapach takich jak battery czy fueldump...
Wniosek : zrobic server made by Non-Idiots z SW only

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi