![]() ![]() |
18:43, 28 12 2006
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 4 Dołączył: 28-12-2006 Nr użytkownika: 7329 |
mam taki problem niedawno postawiłem serwer ale nie wiem jak zrobić żeby ustawić na nim 6 map w kampanii zamiast 3 albo do tych 3 dorzucić jeszcze kilka innych i żeby wszystkie były w jednej kampanii.
Chciał bym też ustawić na tyn serwerze stałe xp to znaczy takie które będzie przechodzić z kampanii na kampanie. zapomniałem dodać że mam zainstalowane patcha 2.60 i etpro 3.2.5 za pomoc z góry dziękuje. |
|
|
|
12:50, 29 12 2006
|
|
|
Oberst Grupa: Moderatorzy Postów: 1267 Dołączył: 9-08-2003 Nr użytkownika: 79 |
Och... ile raz mozna...
Kampania to plik pk3. Trzeba go sobie zrobic. Najlepiej przy pomocy MapRotatora. Jesli nie chcesz tego robic w ten sposob, zobacz jak wyglada dowolny plik pk3 zawierajacy kampanie. Jak widac w pliku pk3 (otwiera sie go zipem, a jeszcze lepiej total commanderem) jest jeden folder (script) a w nim jeden plik (nazwa_kampani.campaign). Edytujemy go i widzimy cos takiego: CODE { name "Nazwa Kampanii" shortname "cmpgn_nazwa-kampanii" description "opis Kampanii" maps "spis map" mapTC 374 374 type "wolfmp" } W name wpisujesz nazwe kampani (bedzie sie pokazywac w prawym gornym polu podczas ladowania mapy. W shortname wpisujesz cmpgn_nazwa_pliku_w_folderze_script W description wpisujesz co chcesz. Tekst pokaze sie po prawej stronie gdzie do tej pory pokazywaly sie opisy mapy (dwie gwiazdki [**] zastepuja enter) W maps wpisujesz mapy, ktore maja sie ladowac jedna po drugiej oddzielajac je srednikiem ( Pozostale (mapTC i type) pozostawiasz tak jak sa. Na etpro nie da sie ustawic xpsave tak by przechodzilo na kolejne kampanie. Masz stare etpro. |
|
|
|
13:18, 29 12 2006
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 4 Dołączył: 28-12-2006 Nr użytkownika: 7329 |
stare etpro?? to znaczy jakie ja mam 3.2.5 ale jeśli na nim niemożna ustawić xp save to mogę zainstalować wolfa ponownie i nie instalować etpro.
a i mam jeszcze jedno pytanie jak zrobić żeby serwer nie znikał po wyłączeniu "ET Consoli" i inni mogli na nim grać nawet wtedy gdy ja wyłącze kompa?? i jeszcze jedno sory za głupie pytanie ale jak edytować plik (nazwa_kampani.campaign)?? albo nie lepiej wytłumacz mi jak stworzyć kampanie z wieloma mapami w tym programie Map Rotation creator jak możesz za pomoc wielkie dzięki |
|
|
|
18:38, 29 12 2006
|
|
|
Nowe etpro to 3.2.6. I dziala tylko na et 2.60b. Musisz sciagnac to i skopiowac. Ale na nim tez nie ma xpsave.
QUOTE a i mam jeszcze jedno pytanie jak zrobić żeby serwer n itd Wolne zarty... QUOTE i jeszcze jedno sory za głupie pytanie ale jak edytować plik Sadze, ze edytorem byloby najrozsadniej...A co do MR... czy ty go w ogole probowales wlaczyc? A probowales przy tym myslec? |
|
|
|
19:43, 29 12 2006
|
|
|
to da się tak zrobić żeby serwer nie znikał po wyłączeniu kompa czy nie??
a co do tego programu M.R to już wiem co i jak |
|
|
|
11:38, 30 12 2006
|
|
|
Nie da sie.
|
|
|
|
12:20, 30 12 2006
|
|
|
Szkoda
A xp save też się nie da tak?? |
|
|
|
1:25, 31 12 2006
|
|
|
Hauptmann Grupa: Moderatorzy Postów: 354 Dołączył: 1-08-2005 Nr użytkownika: 4712 |
QUOTE(Jarson) to da się tak zrobić żeby serwer nie znikał po wyłączeniu kompa czy nie?? a co do tego programu M.R to już wiem co i jak smile.gif a mozna rysowac w paincie po jego zamknieciu? -rozwiazanie to serwer dedykowany platny, lub wlaczony komp do oporu... pk3 to plik zip bez kompresji... zgadnij czym mozna go otworzyc.... winrarem Wszystkie te tematy byly poruszane wiele razy.. forum jest obszerne, ale wlasnie dlatego ktos leniwy (ale myslacy) wymyslik opcje szukaj.... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |