IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Neostrada do 15 lutego, rezygnacja z umowy bez żadnych kar.
Swiety
post 22:57, 8 02 2007
Post #1

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

O tym już chyba większość wie i to jest w sumie niepowtarzalna okazja wydymania monopolisty który wcześniej dymał nas.

Parę faktów - Neostradę po zrezygnowaniu odetną wam prawie natychmiast (moze być conajwyzej kilkudniowy poślizg na odłączenie) - fajnie - bo jak normalnie rezygnuje się z neostrady np po wygasnięciu umowy to telekomuna jeszcze na siłę was uszczęsliwią nią przez miesiąc plus okres do końca miesiąca (za który płacicie)
Dlatego jeśli chcecie wypowiedzieć umowę to zawsze wypowiadajacie ją conajmniej z miesięcznym wypowiedzeniem (nie dotyczy przypadku 15 lutego 2007).

Jeśli zrezygnujecie z neostrady teraz to nie bedziecie mogli korzsytać z "promocji" telekomuny. Oferta promocyjna dotyczy tych którzy nie mieli neostrady przed listopadem 2006 r.
Albo czekacie na nową promocję (licząć się z tym że przez jakieś 2 miesiące bedziecie bez netu - ja przeboleję i wybiorę ten wariant bo oprócz neostrady mam dostep do lokalnej trochę kiespkiej sieci to sie przemęczę) albo zawieracie umowe na czas nieokreslony (płacąc około 50% więcej niż niepromocyjna oferta) i po 2 miesiącach ją zrywacie jak wejdzie nowa promocja (rozwiązanie wątpliwe bo nowa promocja może też dotyczyć tylko tych którzy nie mieli neostrady przed dniem x)

Ewentualny taki myk jaki stosowałem - jeśli komuś nie zależy na stałym numerze linii stacjonarnej (bo np używa wyłącznie komórki a linię stacjonarną ma tylko pod neostradę) to zamawia drugą linię telefoniczną i rezygnuje z poprzedniej. Dostaje nowy numer. Przychodzi monter i mówi że nie da się bo trzebaby ciągnąć nowe kable itd. Ale wy mówicie - weź pan odłącz ten stary numer w pizdu i podłączaj nowy na tym samym łączu (macie wtedy tylko 1 numer ale płacicie za 2 ale tylko przez miesiąc bo przecież na stary numer wymówiliście umowę).
I na takiej "nowej" linii możecie bez problemu korzystać z promocji bo na papierze nigdy nie była na niej zainstalowana neostrada.

No i pamiętać jeszcze że jak kończy się umowa na czas określony to miesiąc przed jej wygaśnięciem dobrze ją wymówić bo telekomuna bez żadnego ostrzeżenia (ale zgodnie z umową i prawem) umowę na czas określony zmienia na czas nieokreslony co wiążę się z reguły z abonamentem droższym o 50%.
Go to the top of the page

+Quote Post
conish
post 1:26, 9 02 2007
Post #2

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

W sumie Swiety przekombinowales...
Kazdy, ze swietego (nomen omen) obowiazku powinien zrezygnowac z tpsa do 14 lutego. 15 to wchodzi juz nowy regulamin i mozna sie w dupe pocalowac. Dlatego do 14 nalezy dostarczyc do tpsa dokument, ktory jutro rano umieszcze gdzies na necie i podam linka. Nalezy zadzwonic do netii 0801-802-803 i wybrac 7 (afaik...). Nastepnie zamowic usluge net24 dla klientow tp. Dlaczego? Plusy:
+brak limitow
+za 64 zl (czyli mniej wiecej tyle, za ile w tpsa mozecie miec 512kbit z 15gb limitem) macie 1mbit na 12 miechow. Za 55 zl przy umowie na 24miesiace.
+nie wieze sie to z zadnymi zmianami. Miales neo? A sroj to neo.
+masz wlasny modem? Fajnie, zaplacisz 10% za pierwszy miesiac.
+oferta jest negocjowalna, tzn jesli jestes abonentem z netii od dluzszego czasu i w tym czasie pojawi sie jakas bardziej interesujaca oferta jest szansa (i to bardzo spora), ze netia zaproponuje Ci przedluzenie umowy na nowych zasadach.
Minusy:
-Okres bez internetu moze byc dlugi (tpsa nie lubi konkurencji)
-Trzeba osobiscie wypowiedziec umowe na neo.

Chetnych na to sa tysiace. Codziennie od 2 tygodni przez moje rece przechodzi jakies 300 umow. Tylko z jednego callcenter.

btw: jesli uzywasz telefonu tylko po to zeby stal zmien sobie abonament na socjalny. Jest tanszy niz koszt utrzymania linii, a czasem po pizze mozna zadzwonic.

btw#2: w pismie o rezygnacje z neostrady mozna sobie zastrzec, zeby odcieli Wam usluge po 14 lutego. To maksymalny czas jaki mozna sobie zastrzec.

+Quote Post
falubaz
post 19:40, 10 02 2007
Post #3

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

^^
Neo juz tez nie ma limitow.
Mam na chacie liveboxa i za chiny z tego nie zrezygnuje. Wzialem w jakiejs promocji z listopada, narazie place pol ceny, a pozniej cos kolo 70pln, a umowa na 12 miesiecy(mam 1mb). Oferta Netii owszem kuszaca, ale dziekuje. Tymbardziej ze do mnie na wygnajewo tylko monopol dochodzi smile.gif
No i jakby powiedziec do 7 kwietnia, tp podwaja wszystkim predkosc za darmo. Tak wiec bede mial 2mb za 70 pln czy cos. I bez limitu smile.gif

+Quote Post
jarpen
post 19:16, 11 02 2007
Post #4

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3186

Nie rozumiem jednego.
Czy moge miec np. telefon w tp, a neta z netii, czy oba media musza byc z tej samej firmy?

+Quote Post
tranx-san
post 19:44, 11 02 2007
Post #5

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

mozesz miec telefon z tp, nawet z tele2, net z netii albo innego providera, bo afaik teraz wszyscy beda mogli korzystac z lacz tepsy, wiec netia np jest dostepna tam gdzie dostepne jest neo.

Ja juz mialem wybierac netie, ale wk#!@il mnie fakt, ze nie mozna sie tam bylo dodzwonic. Probowalem o roznych godzinach, nie udalo mi sie dodzwonic przez dwa dni, a po tym jak uslyszalem ze tepsa najprawdopodobniej zdejmie limity, dalem sobie siana. Mam teraz neo 2mbit za ok 100 zl ( to i tak o 40% mniej niz poprzednio placilem za neo 1mbit), malo gram wiec w dupie mam pingi, wazne jest to ile zasysam.
Teoretycznie powinienem byl zrezygnowac z telekompromitacji poslkiej sa, bo walczylem z tymi skur.wysynami dobre pol roku o jakosc swiadczonych uslug, w konsekwencji wygralem, wiec nie przechodze juz do innych providerow. Bedac w tepsie przynajmniej wiem jak z ch.ujami walczyc w razie czego.. Kolejna nowa firma to rozpracowywanie ich regulaminow, czytanie umow, a tak mam juz to z glowy...

+Quote Post
jarpen
post 20:35, 11 02 2007
Post #6

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3186

ja sie chyba zdecyduje ze wzgledu na to, ze jak mam neo w tepsie to musze miec abonament godzina za darmo, tyle ze w c@#! sie on nie oplaca /przynajmniej dla mnie/, a jak bede mial neta z netii to bede mogl sobie zmienic na socjalny

+Quote Post
conish
post 23:36, 11 02 2007
Post #7

Oberst
Ikona Grupy

W zasadzie zniesienie limitow (w przypadku netii i tp) to chwyt marketingowy. W praktyce smieszny procent przekraczal te limity.

i@Tranx... w zasadzie nie sadze, bys mogl wygrac z tpsa. Oni tylko cos tam poprawili, nie moge uwierzyc, by na to mial ogromny wplyw Twoje podrygi. UKE moze skoczyc tpsa tam gdzie uke moze tpsa w dupe pocalowac.

+Quote Post
tranx-san
post 1:33, 12 02 2007
Post #8

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

conish ty pracujesz w netii czy co? tak ich strasznie zachwalasz, a znajac zycie to kolejny beznadziejny provider tak samo jak tepsa. W tym kraju nie ma uczciwych firm ktore dbaja o klientow.

tak sam sobie wywalczylem przebudowe lini, przepiecie do szybszej centrali, gdyby nie moje wielokrotne pisma i straszenie sadem zapewne do dzisiaj nie mialbym internetu.

a zniesienie limitow w przypadku netii to to czysty chwyt marketingowy, w przypadku tp sa, to poprostu koniecznosc, bo zbyt wielu klientow na dzien dzisiejszy stracili i musza walczyc o ich odzyskanie.

+Quote Post
conish
post 10:07, 12 02 2007
Post #9

Oberst
Ikona Grupy

Poniekad pracuje. Dlatego wiem jak wygladaja regulaminy i umowy. Sa klarowne i jasne. A tak naprawde to po prostu wszystko co nie jest tpsa jest dla mnie dobre. Moze oprocz tele2

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi