IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Kopia sprzed kilku dni.
gatess
post 22:58, 19 02 2007
Post #1

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Administratorzy
Nr użytkownika: 2

Z powodu nieumyślnego zarzadzania kontem jednego z administrotarow mielismy małe kłopoty z naszym boardem. Niestety musielismy przywrócic kopie forum sprzed kilku dni, dlatego tez brakuje kilka postów za co przepraszam, wszystkich boardowiczów, od dzis kopia bedzie robiona codziennie w nocy :P

W związku z małą aktywnościa moderatorów oraz administratorów, postanowiłem zostawić uprawnienia tylko koledze-obywatelowu "Swietemu" , bez którego to forum byłoby o wiele mniej wartościowe. Aby odswiezyc nieco forum należałoby by przeorganizowac działy (cześc nieuzywanych usunąc) oraz dodać nowe). oczywiście chetnie porozmawiam na pw z graczami których interesuje moderowanie , któregoś z działów (aktywne off-course) .

Czekam na wasze propozycje .
Go to the top of the page

+Quote Post
conish
post 23:14, 19 02 2007
Post #2

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

Ale dublowanie topicow to juz Twoj blad:)

+Quote Post
Konik
post 0:31, 20 02 2007
Post #3

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1690

No tak ale usuwajac niektore dzialy utracimy duzo przydatnych postow, ktore moga pomoc niejednej osobie. Zeby ogarnac i jakos sensownie poukladac stare posty, trzebaby poswiecic duuuuzo czasu.

+Quote Post
gatess
post 0:41, 20 02 2007
Post #4

Oberst
Ikona Grupy

Sorki, to z nerwów i z przepicia (delirium) , kliknelem chybaz 2 razy xD

+Quote Post
conish
post 0:49, 20 02 2007
Post #5

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

no i sprzed pisze sie inaczej:)

+Quote Post
blacktyger
post 9:57, 20 02 2007
Post #6

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

'Prywatne Boardy klanowe', 'Forum Reprezentacji..' moim zdaniem all mozna wyrzucic.

Poza tym 'Smietnik' i 'Kosz'.. dla mnie powinno to byc zamienione w jedno. 'To wszystko juz bylo.'. moim zdaniem Kosz wystarczy =[.

Forum jest teraz ta skorka malo przejrzyste w tej ilosci boardow. Moderowac tez cos moge biggrin.gif!

+Quote Post
gatess
post 10:56, 20 02 2007
Post #7

Oberst
Ikona Grupy

CYTAT(blacktyger @ 8:57, 20 02 2007) [snapback]60072[/snapback]
'Prywatne Boardy klanowe', 'Forum Reprezentacji..' moim zdaniem all mozna wyrzucic.

Poza tym 'Smietnik' i 'Kosz'.. dla mnie powinno to byc zamienione w jedno. 'To wszystko juz bylo.'. moim zdaniem Kosz wystarczy =[.

Forum jest teraz ta skorka malo przejrzyste w tej ilosci boardow. Moderowac tez cos moge biggrin.gif!

Mozna te wymarłe fora, ew, wrzucic do sekcji powiedzmy OLD czy archiwum , co o tym sadzicie ?

Co do moderowania, napisz na pw.

+Quote Post
jarpen
post 16:18, 22 02 2007
Post #8

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3186

dla mnie smietnik i kosz powinny byc tak jak sa, tak samo 'wszystko co juz bylo'.
czasem milo jest poprzegladac stare topici w smietniku /i sie posmiac/.

+Quote Post
Swiety
post 0:10, 24 02 2007
Post #9

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Ja niewiem jakie nowe działy mogłyby zostać dodane i osobiście nie widzę sensu jakiś nowych działów. Imo forum ma już 3 lata i wszystko co miałobyć do wymyślenia zostało już wymyślone. Co nie oznacza że nie jestem pozytywnie nastawiony na jakieś sensowne propozycje i jeśli ktoś wymyśliłby jakiś nowy bardzo potrzebny dział (ja już takiego nie wymyślę) to będę bardzo rad.

O ile Gatesowi nie przedzkadza objętość na dysku zajmowana przez działy "do odstrzału" albo obciązenie systemu przez większą ilość działów do wczytywania to ja osobiście nie widzę sensu likwidowania działów.
Nikt nikogo nie zmusza do wchodzenia w nie biggrin.gif
Ładni wygląda rozbudowaen forum z dużą ilośćią działów (nawet jeśli do niektórych nikt nie dawno nie zaglądał). Dział forum reprezentacji chociaż martwy ładnie wygląda - nadaje trochę całemu forum charakteru pro biggrin.gif
Poza tym moze to torchę brzmi patetycznie ale to kawałek historii.
Dział boardy klanowe - większość z nich martwa ale parę klanów jeszcze tam pisze więc cały dział ma sens. Conajwyżej można powyrzucać boardy klanów nieistniejących/nie piszących - ale też ładnie wygląda forum z boardami wielu klanów (zostawiłbym przynajmniej te niekatywne boardy lepszych klanów biggrin.gif )

Trochę wyjąsnienia

TO WSZYSTKO JUŻ BYŁO - założyłem to aby kierować tam posty z forum technicznego z pytaniami, na które już padały i na które już był odpowiedzi. Posty rzeczowe ale dublujące się. Ponieważ 90% zadających pytania nie umie korzystać/nie wie co to opcja szukaj stwierdziłem że zamiast kasować posty/opierdalać te osoby (i ewentualnie zrażać czasami noobów do siebie) lepiej po prostu przenieść te posty do tego działu.
Kto bedzie chciał to bedzie mógł odpisać - ja przynajmniej nie ma siły odpisywać 100 razy na to samo.
Wszystkie Posty z tego działu docelowo znikają lub łączą się z innymi postami - Taka tymczasowa przechowalnia

ŚMIETNIK - Z całego forum posty nie nadające się na forum ale w pewien sposób śmieszne. DO zachowania aby pośmiać się

KOSZ - Z całego forum posty nie nające się na forum i nawet nie śmieszne. Posty do skasowania których z różnych względów nie kasowano (Po wielu latach moderacji różnych forów i konfliktów z userami unikam kasowania - taka furtka bezpieczeństwa - post niby jest ale go nie ma). A jak to zwykle w koszach jest tu burdel ale kosz to jest akurat najmniej ważny - będzie troche czasu - będą porządki.

W odróżnieniu od HYDE PARK posty ze śmietnika i kosza mają związek z ET. Hyde Park ma w założeniu nie mieć żadnego związku z ET.

Trochę tutaj jest burdel bo część postów ze Śmietnika (śmieszne) nadaje się do vegetables, część z Kosza do wszystko juz było - nawet sam czasami tracę orientację co gdzie powinno być.

Co parę miesięcy robię gruntowny przeglą forum ale dotyczy to najważniejszych działów (łączenie/kasowanie neiktórych postów starszych i przede wszystkim porządek z każdym topikiem który pojawił się przez te kilka miesięcy).

O poważnych porządkach można myśleć gdyby był jakiś zalew nowych postów, forum bardzo by odżyło. Obecnie skoro nie ma dużej aktywności lepiej pozostawić coś niż nie pozostawić nic.

Poza tym zawsze część nieużywanych już boardów można dodać do jakiegoś działu archive, zrobić niewidocznym czy poprostu całkowicie wyrzucić robiąć uprzednio kopię (na wypadek jakby coś się odwidziało)

THORO może jako admin nie był aktywny ostatnio (nie było co adminować bo forum było z lekka martwe) ale też od czasu do czasu coś napisze. To poważna persona na scenie i mimo że pracuje dla konkurencyjnego portalu to dobrze mieć i ładnie wygląda jako admin taka osoba jak Thoro.
Dnkn podobnie (ale na dużo mniejszą skalę).
Bardzo jest mi przykro z powodu pozbawienia przez Gatesa, Blacktygera funkcji moderatora Hyde Parku biggrin.gif

+Quote Post
gatess
post 9:39, 24 02 2007
Post #10

Oberst
Ikona Grupy

Wyrzucilem wszytskie uprawnienia , poniewaz jakies dziecko zabawilo sie kontem jednego z adminow, wiec to była raczej czysta profilaktyka, oczywiscie dodam na nowo uprawnienia po potwierdzeniu ze admin/moderator aktywnie z nich korzysta :>

Masz racje ze nie nalezy wyrzucac zadnych dzialów i zawartyhc w nim postów, ale dział archiwum jest chyba w tym przypadku porzadany (np klany chyba juz sie nie sprawdzaja), z nowosci mysle o dodaniu działu ET: Quakewars , skoro rtcw istnieje czemu by takowego nie zalozyc ?

+Quote Post
blacktyger
post 18:22, 24 02 2007
Post #11

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

CO!?

Nie to jakis zart... Taki prestiz, slawa i WŁADZA ZABRANA MI!? Gatess i kill ya sad.gif!

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi