![]() ![]() |
14:47, 29 04 2007
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 20 Dołączył: 28-04-2007 Nr użytkownika: 7806 |
Mam problem z ustawieniami grafiki, ustawiam na fastest (czy cuś ;] ) i moge grać ale gdy wylaze grę i uruchomi ja ponownie mam ustawienia domyslne i znowu musze ustawiać na fastest, nieraz mialem tak, że w ustawieniach było co innego i w grze co innego bp. rozdzialczosc w ustawieniac byla 640x440 (cos kolo tego) a w grze 800x600.
Mam jeszcze jedno pytanie dotyczace banowania mutowania itp. poniewarz mój kolega został "zmutowany" ;] i niemorze juz przez tydzien nic piasc wiec jak zrobić glosowanie unmute ? wiem rze trzeba jego pid ale nieweim z kad to wziasc... |
|
|
|
16:32, 29 04 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 499 Dołączył: 15-11-2004 Skąd: 20x z dupy Nr użytkownika: 3186 |
jak jest zmutowany to /reconnect.
jak można być zmutowanym na tydzień? rotfl co do ustawień to zrób sobie konfig, a nie szperaj w ustawieniach |
|
|
|
21:55, 1 05 2007
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 3 Dołączył: 1-05-2007 Nr użytkownika: 7840 |
Niestety mam ten sam problem. Ustawienia resetują się po wyłączeniu gry. Czytałem, że można ustawić rozdzielczość w cfg:
set r_mode "6" set r_customwidth "1024" set r_customheight "768" Tyle, że ja chcę także zapamiętać "Video Quality", tak jak na poniższym obrazku: ![]() Czy ktoś mógłby mi pomóc? |
|
|
|
15:00, 9 05 2007
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 1 Dołączył: 9-05-2007 Nr użytkownika: 7899 |
Mam ten sam problem i do tego ustawienia w cfg nic niedaja
po włączeniu gry w Profiles mam pusto nie pomógło nawet zreinstalowanie gry i czyszczenie rejestru /Edit Zrobiłem configa i jest good Zawartość graficzna autoexec.cfg : CYTAT seta r_mode "8" seta r_colorbits "32" seta r_depthbits "24" seta r_texturebits "32" seta r_detailtextures "1" seta r_gamma "1.3" seta r_picmip "0" seta r_intensity "1.5" seta com_hunkmegs "100" seta com_soundmegs "32" seta com_zonemegs "64" seta cg_atmosphericEffects "1" seta cg_wolfParticles "1" seta r_dynamicLight "1" seta cg_fastSky "0" seta cg_drawSun "1" seta cg_flares "1" seta cg_gibs "1" seta r_coronas "1" seta r_vertexLight "1" seta cg_shadows "0" seta cg_showBlood "1" seta cg_bloodFlash "0" seta b_hitsounds "1" seta r_lodbias "0" seta r_mapoverhtBits "3" seta cg_wolffog "0" seta r_lodscale "1" seta r_subdivisions "1" r_texturemode "GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR" troche chaotyczne ale działa /kaurz Miałem na "tylko do odczytu" |
|
|
|
18:17, 9 05 2007
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 584 Dołączył: 17-11-2004 Skąd: położenie horyzontalne Nr użytkownika: 3234 |
w cfg dajcie tylko do odczytu :C
|
|
|
|
19:28, 9 05 2007
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 19 Dołączył: 4-05-2007 Nr użytkownika: 7863 |
co to r_mode3 a tak pozaty ma kompa procek 1,8 512 ram kata graficzna sism760gx czenstotliwosc odswiezana monitora 100hz i detali na low wszytkie efekty wylaczone i 20- 30 czasami 5-10 jak bym mógł miec wiecej. oto komendy jaki ma w cfg r_picmip 3 r_flares 0 r_dynamicLight 0 r_detailtextures 0 com_hunkMegs256 cg_wolfparaticles 0 cg_weaponCycleDelay 300 cg_showblood 0 cg_shadows 0 cg_marktime 0 cg_gibs 0 cg_bloodFlash 0 cg_muzzleFlash 0 i tak ja innym te komendy musze wpisywac zawsze jak włanczam et i fps 30-40 czasmi nawet 5-10 prosze jak moge miec wiecej fps |
|
|
|
23:35, 9 05 2007
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 33 Dołączył: 15-04-2007 Skąd: Czechowice-Dziedzice Nr użytkownika: 7738 |
jeżeli masz cfg w autoexec to nic w grze nie zmienisz
|
|
|
|
3:28, 10 05 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 295 Dołączył: 10-02-2004 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 1257 |
imo z roku na rok coraz glupsi ludzie. Powiem tak: u mnie wszystkie pliki etconfig.cfg w katalogu gry (czyli te w folderach etmain, etpro, etmain/profiles/Estaloth/, etpro/profiles/Estaloth etc, wszystkie) to te same pliki (czyli z moim cfg). Kazdy etconfig.cfg jest u mnie zaznaczony 'tylko do odczytu'. Oczywiscie cfg musi byc zrobiony poprawnie, zeby nie mial niedozwolnych ustawien, ustawien na ktore komp, pb etc nie pozwala zeby nie wczytywal defaultowego cfg przy kazdym wlaczeniu et (a wczytywalby za kazdym razem skoro wszystkie pliki etconifg.cfg sa tylko do odczytu). Co do komend to wystarczy poszukac na forum, ew wejsc na jakis server (np na etpro) i ustawic wszystko w opcjach i konsoli (przy okazji przetestowac czy da sie grac i czy na pewno wiecej fpsow - nizsze ustawienia etc to nie zawsze wiecej fps). Oczywiscie ustawiajac wszystko na serwerze dobrze wejsc na niego w momencie gdy etpro/profiles/<nazwa_twojego_profilu>/etconfig.cfg NIE jest zaznaczony tylko do odczytu. Dzieki temu po tej operacji, wychhodzimy z gry i w wyzej wymienionym folderze mamy cfg ktore wlasnie zrobilismy. Kopiujemy ten plik i podmieniamy kazdy inny etconfig.cfg na wlasnie ten. Nastepnie wszystkie pliki o nazwie etconfig.cfg zaznaczamy jako 'tylko do odczytu'.
Dzieki tej magicznej, czasochłonnej, niezwykle trudnej, wymagajacej cierpliwosci, umiejetnosci, opanowania, umiejetnosci radzenia sobie w trudnych sytuacjach i skomplikowanej operacji et powinno zawsze wczytywac wasz cfg. Oczywiscie jesli chcecie cos zmienic to musicie odznaczyc opcje 'tylko do odczytu'. Oto tajemna wiedza najlepszych graczy w europie, ktora zdecydowana wiekszosc graczy poznala 4 lata temu. Jako iz to rozwiazanie problemu jest zbyt skomplikowane dla wiekszosci z was, nie wahajcie sie pisac rozbudowane posty typu "nie rozumiem", "nie dziala", "nie wiem co zrobic" czy "???????". Zaiste sztuka ta jest sztuką tylko dla wybitnych i wg Einsteina tylko 2% ludzkosci potrafi ja zrozumiec i wykonac wiec nie poddawajcie sie w swoich dązeniach do tego by et wczytywalo wasz cfg ktory bedzie dawal wam 333 fpsow na c@#!owych kompach/kompach o ktore nie potraficie zadbac. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |