IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Problem z polączeniem się dwóch komputerów do jednego serwera
Robal007
post 18:15, 6 06 2007
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 8066

Witam, przez ponad rok nie grałem w ET bo jak zawsze nie było na to czasu i teraz kiedy zbliżają się wakacje można by sobie w ET z bratem pograć. Jednak nie możemy połączyć się dwoma komputerami do jednego serwera. Gdy jedna osoba wejdzie to druga cały czas czeka na połączenie, a gdy pierwsza rozłącza się to drugiej zaczyna się ładowanie gry. Jak długo gramy razem nigdy nie mieliśmy takiego problemu, dopiero po rocznej przerwie zaczął się taki cyrk. Myśleliśmy że to problem z PB jednak na serwerach bez pb też nie możemy zagrać.

Gra jest zainstalowana na dwóch komputerach, które połączone są do jednego routera. Posiadamy jedno ip wewnętrzne i jedno ip zewnętrzne na całą sieć. Obydwaj możemy w tym samym momencie grać na różnych serwerach. Jak dotąd nigdy nie mieliśmy podobnego problemu. Wiecie może jak temu zaradzić?

Pozdrawiam, z góry dziękuje za pomoc.
Go to the top of the page

+Quote Post
sh4dow1992
post 22:42, 9 06 2007
Post #2

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 8044

Odpowiem Ci tak ja też mam ruter i mam to samo po prostu ruter blokuje serwer(tak to można nazwać) Jak kiedyś mój tato grał w Et na serwerze gdzie był XP save i mój tato miał 1000XP i wyszedł z gry i ja na ten sam serwer po minucie wszedlem yo mialem te jego 1000XP i moglem normalnie grac na jego XP i tak trochę ja trochę on zdobył. Ale ze tego nie mieliście a teraz macie dziwne może zmieniałeś dostawce internetu ??

PS Za wszelkie popełnione błędy ortograficzne przepraszam ale jestem prawie nieprzytomny.

+Quote Post
conish
post 12:29, 10 06 2007
Post #3

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

nie bardzo rozumiem, jak dwa komputery moga pracowac w jednej sieci z jedynym adresem ip.

+Quote Post
zio0m
post 21:07, 10 06 2007
Post #4

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 8085

wlasnie.. ponoc kazdy komp ma przydzielony swoj adres ip.. skoro macie jedno wspolne ip, to nie mozecie zagrac razem na tym samym servie... h@xy!

+Quote Post
Swiety
post 19:46, 13 06 2007
Post #5

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

To że macie jedno ip zewnętrzne to logiczne. To że macie jedno ip WEWNĘTRZNE na dwa kompy to jest błąd. Więc nie dziwne że może coś wam się pieprzyć.
Na serwerze jesteście widoczni z tym samym IP zewnętrznym ale na innych portach. Widocznie sieć wam się pieprzy bo macie wspólne ip wewnętrzne (złą konfigurację sieci) i dlatego może grać tylko jeden,

Co do tej historii z wejściem na xp save to logiczne. Serwer odróżnia graczy po adresie ip i przede wszystkim po GUID-dzie (a nie po nicku). Jesli mieliście na obydwu kompach ten sam guid (bo przekopiwołaeś katalog z ET z jednego kompa na drugi razme z plikiem etkey zamiast instalowac normalnie), to samo ip (zewnętrzne) to serwer nie odróżnił ojca od syna.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi