IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> low- sensitivity????
zakalec
post 1:47, 17 01 2008
Post #1

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 8515

Witam. Otoz na serwerach spotykam sie z duzym poparciem dla low-sens myszki. Obecnie gram na 1.35, 1800 dpi, potrzebuje 32 cm na podkladce do zrobienia 180 stopni w grze. Nie jest to za malo?? Na jakich ustawieniach graja pr0 gracze? :P I czy faktyczeni low-sens = high skill ?? Pozdrawiam zAkal3c
Go to the top of the page

+Quote Post
Billaden
post 16:32, 20 01 2008
Post #2

Schutze

Nr użytkownika: 9061

CYTAT
low-sens = high skill

Watapie... To zalezy jak kto lubi. Jedni graja na sensie takim ze lekko ruszą i maja obrot 180, a inni musza troche wiecej ruszac mychą. Aczkolwiek i jedni i drudzy mogą miec dobrego skila.

Jezeli zalozyles po to posta zeby sie dowiedziec na jakim sensie grac to radze ci wyprobowac kilka opcji i sam stwierdzisz na jakim najlepiej sciagasz czapki.

+Quote Post
Estaloth
post 22:18, 21 01 2008
Post #3

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 1257

et =/= aim
low sens, low pitch, podkladka na pol metra i em4

pozdrawiam wszystkich prawdziwych aimerow

+Quote Post
kaurz
post 22:28, 21 01 2008
Post #4

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3234

co Ty kur.wa wiesz o strzelaniu?
ja gram na srednim sensie na sredniej podkladce i wcale nie jestem srednim graczem.
za to Ty jestes srednia krajowa, ch.ujowa w ch.uj

+Quote Post
jarpen
post 22:50, 21 01 2008
Post #5

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3186

ja gram na sens =5 fov=110 a dpi nawet nie wiem
tyle ze skila mam w dupie i gram tylko 4fun w rtcw

myszka to optyczna a4tech z supermarketu a podkładka to blat biurka

+Quote Post
Estaloth
post 0:28, 22 01 2008
Post #6

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 1257

ch.uj kogokolwiek obchodzi to jak grasz

chodzi o to, ze et jako gra w ktorej nie istnieje jako taki szerzej pojety aiming jest gra prosta w obsludze. aby osiagnac 'sukces' wystarczy zastosowac sie do tego co napisalem wyzej.

soz, dla mnie bieganie na boki i aimowanie w poziomej linii modlac sie o hsa, ma malo wspolnego z aimingiem. oczywiscie sa machiny jak maus, max, ferus?, nie neguje ich bajecznego aima. kazdy kto ogarnia wie jaka jest subtelna roznica miedzy przykladowo mausem a butchjim.

pozdrowienia dla wszystkich wielkich etplayerow ktorzy sa wielcy tylko w et. pozdrowienia dla tych wszystkich ktorzy graja w quake'a jak w et, dla tych ktorzy uwazaja ze cs to lowskillowa gra. na koniec pozdrowienia dla tych wszystkich ktorzy maja powod miec bardziej wy!@#ane ego ode mnie.

+Quote Post
Swiety
post 1:25, 22 01 2008
Post #7

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Było już pisane 1000 razy. Zasadniczo w ET/CS gra się z niskim sensem żeby na-(słowo na p)ć dobrze hs-y zwłaszcza na większe odległości. Wada niskiego sensa to że nie można zbyt szybko się obracać ale to akurat w ET nie ma dużego znaczenia i ewentualne korzyści przeważają nad wadami.

Tylko co to k.urwa znaczy niski sens ??? Dla jednego niski jest 1 a dla drugiego 5 bo jeden gra na takiej a inny na srakiej myszce, jeden gra z 800 dpi a drugi z 2000 a jeszcze trzeci używa mouse accel a czwarty ma sensitivity 20 ale w driverach ma ustawione na max low plus dodać jeszcze osobiste preferencje różnych graczy.

W poradniku Raziela był taki przykładowy filmik. Sensitivity należy ustawić tak aby przy bliskim obieganiu jakiegoś obiektu celownik zawsze był w tym samym miejscu. Przy zbyt niskim sensie celownik nie będzie nadążał przy zbyt wysokim celownik będzie zbyt bardzo wychylał się w drugą stronę.

+Quote Post
SPIDIvonMARDER
post 11:58, 22 01 2008
Post #8

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 7078

Jak dla mnie, to warto sobie tak ustawić, by było wygodnie. By się dobrze celowało, a jednocześnie nie muliło. Z ewentualną preferencją low

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi