![]() ![]() |
20:21, 17 11 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 9 Dołączył: 9-11-2003 Nr użytkownika: 701 |
Mam taki problem.
Postawiłem sobie ET na linuxie i chodzi mi cudownie, ale jest jedno "ale" Nie mam dzwięku... Co mogę zrobić aby był dzwięk, przy KDE i przy innych programach mam normalnie dzwięki..... |
|
|
|
23:32, 17 11 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 28 Dołączył: 29-10-2003 Skąd: opole/raszczyce Nr użytkownika: 600 |
Kde korzysta z demona dzwięku artsd który blokuje dostęp do urządzenia /dev/dsp .ET potrzebuje bezpośredniego dostępu do tego urządzenia .a wiec albo wyłączysz artsd albo kupisz sobie jakąś karte dzwiękową lepszą (ale nie wiem czy to pomoze ) .Ja zrobiłem tak ze jak kilkam na ikonke et to tam jest uruchamiany skrypt który zabija wszystkie procesy artsd a po zakonczeniu et odpala sie automatycznie .
Jest jeszcze mozliwosć odpalenia et w ten sposób -" artsdsp -m et " ja mialem problemy z opuźnieniem dzwięku w stosunku do sytuacji ,ale ja mam durona 700 ,ty mozesz spróbowac zmniejszyc bufor serwera artsd w centurm sterowania -system dzwiękowy popróbuj i daj znac jak ci poszlo . jak ci sie uda to wtedy będziesz mógł odpalic et i xmms w tle i wszystko bedzie gralo oki .. Napisz do mnie na zorrk(nospam)@gazeta.pl to ci ten skryp podeśle ,prościutki ale dziala ... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |