![]() ![]() |
16:16, 17 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 88 Dołączył: 6-09-2003 Nr użytkownika: 193 |
Mam taki problem: za każdym razem, gdy po skończonej grze włączam ET, resetują mi sie ustawienia ekrany i częstotliwość odświeżania. W konsoli pisze mi, ze jakieś crash'e są. Nie wiem o co chodzi, bo problem występuje tylko, gdy wyjde z rozgrywki, jeżeli nie rozpoczynałem gry na jakimś serwerze i byłem tylko w menu, to nie ma tego. Miał ktoś podobny problem i wie co z tym zrobić?
Pozdrawiam! |
|
|
|
16:26, 17 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 167 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Chojnice (studia Koszalin) Nr użytkownika: 263 |
Nigdy nie mialem takiego bledu, ale mam podobny.
W konfigu i ustawieniach gry mam ustawione rozdzielczosc na 1024X768 jednak zawsze jak wchodze do gry to mi sie ustawia 860X640, musze wtedy przestawic na 1024X768 i ponownie uruchomic gre i wtedy dziala. Jak po raz 3 wlacze ET to znow mam rozdzielczosc na 860x640 :/ Nie wiem jaka jest tego przyczyna. |
|
|
|
18:30, 17 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 70 Dołączył: 4-09-2003 Nr użytkownika: 184 |
tak btw. pamietajcie ze kazdy mod to osobny cfg - moze zmieniles rozdzialke grajac w et main na jakims serverze, a potem weszles na server z etpro i miales ta stara
|
|
|
|
0:45, 18 10 2003
|
|||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 112 Dołączył: 5-10-2003 Skąd: Sosnowiec Nr użytkownika: 385 |
Hmmm no to może zrobić configa read-only? Erkekjetter a wychodzisz z ET normalnie przez quit w menu? Czy powiedzmy wyłączasz komputer resetem? No bo wtedy chyba coś konfig się pluje, że ustawienia nie są safe czy coś takiego. Ale nie wiem czy on wtedy zmienia je do poprzedniej wartości. Spróbuj może wychodzić normalnie, bezpiecznie z gry i sprawdź czy wtedy też się tak robi. |
||
|
|
|||
21:28, 18 10 2003
|
|||
|
Gefreiter Grupa: Half ProPlay0r Postów: 30 Dołączył: 18-08-2003 Nr użytkownika: 106 |
Rozwiazanie:
Tworzymy w katalogu ET (tam gdzie znajduje sie et.exe) plik w notatniku o nastepujacej tresci:
Nadajemy mu dowolna nazwe i rozszerzenie bat (np. etstart.bat). Przy uruchamianiu ET za pomoca tego pliku problem z resetowaniem ustawien juz nie wystepuje. Nie zapomnijcie zmienic ustawien w ASE (wskazac *.bat zamiast et.exe by uruchamial ET) zrodlo:SD Forum |
||
|
|
|||
18:35, 4 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 63 Dołączył: 5-09-2003 Nr użytkownika: 190 |
Mam to samo. Chodzi prawdopodobnie o plik profile.pid który powinien zostawać w katalogu z twoim profilem po złym zamknięciu gry. Nie wiem dlaczego, ale u mnie taki plik powstaje bardzo często bez konkretnego powodu. Poradziłem sobie w ten sposób że napisałem skrypcik (napraw.bat) który wygląda tak:
del "C:/Program Files/Wolfenstein - Enemy Territory/etmain/profiles/twojprofil/profile.pid" del "C:/Program Files/Wolfenstein - Enemy Territory/etmain/profiles/twojprofil/profile.pid" del "C:/Program Files/Wolfenstein - Enemy Territory/etpro/profiles/twojprofil/profile.pid" del "C:/Program Files/Wolfenstein - Enemy Territory/etpro/profiles/twojprofil/profile.pid" et.exe Oczywiście w miejsce "twojprofil" wpisz nazwę swojego profilu/katalogu. Skrypt ten umieść w głównym katalogu gry - tam gdzie et.exe. W browserze serwerów np. eye podmień odwołanie do et.exe na napraw.bat i po kłopocie. Mam nadzieję że pomogłem. BTW można oczywiście przed każdym wejściem do gry ręcznie kasować profile.pid choć to trochę niewygodne. BTW2 Może ktoś wie dlaczego po normalnym wyjściu z gry te pidy mi się pojawiają? |
|
|
|
17:19, 30 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 194 Dołączył: 25-09-2003 Skąd: Szczecin Nr użytkownika: 305 |
Ustaw w configu seta r_mode "3" i seta ui_r_mode "3" (chyba ta komenda - nie jestem pewien
|
|
|
|
0:24, 5 01 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 5 Dołączył: 5-01-2004 Skąd: Świdnica Nr użytkownika: 1047 |
To dziwne że tu jest taki błąd. W żadnej innej grze tego nie miałem ;/
W dodatku źle wykrywa tryb graficzny. Ciągle mam odświerzanie 60 Hz. Jeżeli ustawię taką rozdziałkę jak amm na pulpicie to odświerzanie jest dobre. Ale i tak po wyłączeniu gry znowu cofa mi tryb graficzny. Bzdura jednym słowem. |
|
|
|
15:52, 5 01 2004
|
|||
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 2 Dołączył: 5-01-2004 Skąd: Ciepielów Nr użytkownika: 1050 |
Zainstaluj najlepiej Powerstrip i ustaw tryby graficzne. Innym sposobem jest instalacja sterowników do karty, które umożliwiają ustawienie "na sztywno" trybów graficznych (np: omega dla radeona, nie wiem jak jest z nvidia, kiedyś byly programy typu nVidia Refresh Fix) |
||
|
|
|||
18:39, 5 01 2004
|
|||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 184 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Polska, Radom Nr użytkownika: 258 |
Jeśli masz Win XP, to możesz to ustawić w programie dxdiag. Start->Uruchom->dxdiag->Więcej pomocy->Zastąp Tam wpisujesz nową wartość. |
||
|
|
|||
| Go��_Shake |
12:13, 8 01 2004
|
||
|
Goście |
Tak, tylko zapomniałeś, że ET działa na silniku OpenGL'a, a Twój sposób działa jedynie na gry wykorzystujące engine 3D3 GeForce: nvRefresh Radeon: Refreshlock, ReForce A co do głównego pytania w tym wątku - rozwiązanie jest proste: odpalamy et, ustawiamy swoje preferencje, ściągamy konsole (~) i zapisujemy: writeconfig nazwa_mojego_konfigu Następnie wychodzimy z gry, klikamy prawym na skrócie do ET, wybieramy właściwości i w oknie element docelowy na końcu już po ostatnim " dopisujemy +exec nazwa_mojego_konfigu |
||
|
|
|||
14:33, 8 01 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 28 Dołączył: 30-10-2003 Skąd: Siemianowice Śląskie Nr użytkownika: 610 |
Nie umniejszajac powyzszym wypowiedziom. Sprawdz po prostu czy jakims dziwnym trafem nie masz etconfiga "read only"
Pozdrawiam. Aha pamietaj takze ze jezeli na serwerach sa jakie mody ( shrub, etpro ) wczytuje Ci si econfig z katalogów tych modow. Czyli za kazdym razem inny. ( ale to pewnie Wiesz ) |
|
|
|
10:43, 19 01 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 129 Dołączył: 17-10-2003 Skąd: Bochnia Nr użytkownika: 513 |
taki sam problem mialem....ale mam juz po tym problemie....zadne komendy i te inne sprawy!zainstalowalem et pro i nie mam juz tego problemu..ale est jeden warunek jak wychodze z jakiegos serwa to najpierw musze dac disconect a pozniej wyjsc z gry bo jak bym dal exit to windows to mi sie moze zmienic rodzielczosc a tak to daje disconect i axit to mi sie nic nie zmienia....
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |