22:54, 30 10 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 7 Dołączył: 26-10-2003 Nr użytkownika: 567 |
jak w topicu, mam najnowszego pb... zarowno w q3 jak i w ET po dolaczeniu sie do serva komp przestaje odpowiadac... WTF? moze ktos pomoc?
|
|
|
|
![]() |
1:11, 31 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 96 Dołączył: 30-09-2003 Nr użytkownika: 343 |
To nie jest wina najnowszego pb, tylko najnowszych Detonatorów (just a wild guess).
|
|
|
|
16:32, 31 10 2003
|
|
|
WOW, jestem pod wrazeniem, !!! miazga... naprawde zainstalowalem nowe detonatory 52.16 , szok, wiec wracam na jakies inne, mam nadzieje ze pomoze :-) ciekawi mnie tylko, dlaczego moge grac na servach bez pb?
anyway thx |
|
|
|
3:11, 1 11 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 96 Dołączył: 30-09-2003 Nr użytkownika: 343 |
To siakiś konflikt nowy PB + nowe detonatory. Nie wiem dokładnie osochodzi, nie wnikałem, nie wiem, co ma sterownik karty graficznej do oprogramowania antyczitowego (może przy testowaniu drivera przed wallhackami się jakoś wiesza?), ale wiem, że dopiero zainstalowanie detków z serii 4x pomogło :\ (EDIT: ja chcę moje backslashe!) (na 52.13 jeszcze wywalał).
|
|
|
|
12:48, 1 11 2003
|
|
|
uzywam teraz 45.23 (na 40.72 textury w unreal2 sie psuly), jest good
|
|
|
|
23:26, 29 11 2003
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
ostatnio sciagnelem aktualizacje, najnowszego pb. ku mojemu zaskoczeni mam teraz niesamowite pingi. na kazdym servie jest prawie tak samo, lag ciagly (magiczna liczba 999). moze ktos wie czym jest to spowodowane. raz, ze wywala mnie z wielu serverow, druga sprawa z pingami, czy najnowszy pb ma wieksze ograniczenia, jakies bledy? moze ktos wie.
|
|
|
|
23:44, 29 11 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 23 Dołączył: 29-11-2003 Nr użytkownika: 828 |
sprawdz swoje ustawienia sieciowe
/rate /cl_maxpackets /snaps i dostosuj do optimum ja mam kablowke 128kbs i gram na : /rate 25000 jak mam ping 50 jak skacze mi powyzej 90 zmieniam na 11000 /cl_maxpackets 60 jak ping powyzej 90 zmieniam na 30 /snaps 40 jak ------||------ zmieniam na 20 Swiety akka Szlagier pewnie zaraz zacznie pierolic ze jestem lamer :C ale nie wiem czemu na rate 25000 maxpacketach 60 i snaps 40 gra mi sie lepiej niz na optymalnych ustawieniach dla danego loncza |
|
|
|
2:07, 30 11 2003
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
chodzi mi o to, ze config jest ten sam z tym ze na nowym pb mam strasznie wysokie pingi.
|
|
|
|
22:00, 11 12 2003
|
|||
|
Schutze Grupa: Cziter z listy ACA Postów: 7 Dołączył: 16-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 504 |
Mój problem jest o tyle ciekawy, że mało kto może pomóc. Pytałem się już wielu osób o jakieś logiczne wyjaśnienie, ale mimo dobrych chęci, nie potrafiły mi one pomóc
W takim razie postanowiłem poprosić o pomoc szanownych użytkowników tego forum- zacznę więc od początku Otóż dwa dni temu zaktualizowałemswoje PB do wersji 1.057, a zrobiłem to za pomocą PBWEB (program sam aktualizuje PB, pod warunkiem że umieścimy go w katalogu pb). Wszytko było pięknie do czasu aż postanowiłem zagrać. Wtedy właśnie się zaczęło: otóż po kilku(nastu) minutach gry zosatwałem wyrzucany z serwera bez uprzedniego WARNINGU. Grałem na różnych serwerach (głównie polskie), na których był włączony PB. Dla próby postanowiłem zagrać na tenbicie- zjawiska owego Disconnectu nie uświadczyłem... Tak więc zacząłem kojarzyć fakty i pomyślałem, że problem jest związany z nową wersją PB. Jako, że żaden warning się nie pojawiał, postanowiłem poprosić o pomoc znajomych, którzy odnotowali komunikat towarzyszący mojemu kickowi, a który brzmi następująco:
Cóż- takie oto info ukazało się moim znajomym zaraz potym jak zostałem wykopany z serwera. Co dalej? Otóż postanowiłem sprawdzić czy ma to związek z moją grą (która mogła byc uszkodzona or smthg), więc zagrałem na ET mojego brata (mamy 2 wersje ET na jednym kompie, tak żeby nie było niepotrzebnych problemów z configami etc.), ale musiałem zaktualizować PB do v.1.057. Jak się okazało- problem tutaj także sie powtórzył Co więc postanowiłem zrobić? Odinstalowałem ET, a następnie wszystko zainsatlowałem od nowa ( patch, cfg, PB itd.). Ku mojemu zdziwieniu problem nadal się powtórzył ... Dodam jeszcze, że uzywam WinXp Pro ( a dotychczas nie miałem żadnych problemów z ET czy też z PB). Tak jak już wcześniej wspomnialem- wszystko zaczęlo się od aktualizacji PB... Jeżeli ktoś z forumowiczów spotkał się z podobnym problemem, lub wie (domyśla się) jak temu zaradzić, to proszę o pomoc. |
||
|
|
|||
14:08, 12 12 2003
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Spróbuj z następującymi komendami
/pb_system 1 /pb_security 0 |
|
|
|
19:01, 12 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 194 Dołączył: 25-09-2003 Skąd: Szczecin Nr użytkownika: 305 |
U mnie tez pojawił się dziwny problem jeżeli chodzi o Punkbustera. Otóż po zainstalowaniu najnowszego PB 1.057, przy wejsciu na niektóre serwery np. Kicior pojawia mi się komunikat: "*WARNING* PunkBuster Reports PB Server Running Old Version Cl.054" po czym wywala mnie z serwera po jakiejś minucie.
Usunąłem zatem najnowszy plik PB z folderu pb i też nic nie pomogło. Odinstalowałem wolfa, usunąłem stare foldery (pb też) i zainstalowałem na nowo i problem zniknał, ale tylko na kilka godzin, dopóki nie wszedłem na serwer po raz drugi. Nie wiem co robić. Moze mam znowu zaktualizować PB? Na szczęście ten problem pojawia się na nielicznych serwerach, ale istnieje |
|
|
|
19:28, 12 12 2003
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 15 Dołączył: 7-10-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 406 |
Ja nie sciagalem nowej werscji PB, albo to sie samo zrobilo, bo misie nie pojawiaja zadne Warningi... Choc rpzyznam, ze raz zdarzylo mi sie Warning, który pisał, żemam starsza wersje PB, ale pokazalo to mi sie z 3 razy i zniknelo a ja gralem dalej
|
|
|
|
0:07, 13 12 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 22 Dołączył: 24-11-2003 Nr użytkownika: 804 |
Ello!
Mi tez sie !@#ie cos z PB nie wiem co jak wlaze m.in. na DoD lub SzMER to mam jakies bledy "Warning costam costam " nie pamietam dokladnie jak zapisze to podam na forum. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje instalowalem et jeszcze raz i nic. Wpisywalem komendy podane przez Wolfa i tez nic A tak po za tym pozdrowienia dla WOLFszLAGIERa Jak macie jakies rozwiazania to piszcie!! |
|
|
|
6:02, 13 12 2003
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Spróbujcie aktualizować PB nie przez pbweb.exe tylko ściągać recznie z www.evenbalance.com wsyztkie pliki do ET
|
|
|
|
18:28, 13 12 2003
|
|||
|
Schutze Grupa: Cziter z listy ACA Postów: 7 Dołączył: 16-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 504 |
Dzięki za odpowiedzi, jednakże to nie rozwiązało mojego problemu. Otóż zaznaczę, że nie pojawiają mi się żadne warningi, aczkolwiek wiem jaki jest komunikat, gdy PB mnie kopnie ( cały czas taki sam jak w moim poprzednim poście). Grę odinstalowałem, zdefragmentowałem dysk, wyczyściłem rejestr. Następnie zainstalowałem grę na nowo, dodając patcha i to wszystko. Grałem na defaultowym configu (zupełnie inna gra
/pb_plist wyświetlają się informacje o poszczególnych graczach (a raczej info o ich klientach PB). Tak więc zrobiłem zrzut z konsoli do pliku txt, co by pokazać na przykładzie jak wygląda sytuacja:
(Akurat zaraz po wyświetleniu się tej listy zostałem wykopany Jak wnioskuję- mój problem może dotyczyć GUIDA, ale wydaje mi się, że raczej zależy to od Auth Rate. Dlaczego tak twierdzę? Otóż jeżeli zwrócimy uwagę na: PunkBuster Client: 13 522650a4(VALID:183) OK 3.0 0 etplayer to zaobserwujemy, że etplayer ma "trochę" więcej Validów niż ja, a grał sobie dalej... (wiem, bo wchodziłem na ten serwer po każdym wykopaniu). Cóż- zostaję wykopywany za Autha, ale zauważyłem, że jego wartość jest zmienna (grając na innym serwerze miałem Autha 1.2 , a pozostali gracze 3.0 lub 2.9). Od czego to zależy? Jak sprawić, żeby Auth był w normie (czyli około 3.0)? Z góry dzięki za pomoc. ------------- Święty: co do komend które mi podałeś- niestety nie rozwiązały problemu, ale thx. A co do ściągania plików prosto ze strony EVEN BALANCE- to także nie pomogło. Fastnick: co do warningów: jeżeli dotyczą one jakiś ustawień, tzn. że musisz sobie dopasować config do wymogów jakie stawia PB. Jeżeli pamiętasz treśc tych ostrzeżeń, to możesz wpisać w konsoli wartość jakiej czepia się PB (must be equal to " XX")- wpisujesz tą wartość której PB oczekuje zamiat tej którą masz. Innym rozwiązaniem jest pomoc techniczna Even Balance- sam napisałem do nich list w mojej sprawie, po czym otrzymałem odpowiedź. Jednakże polecili mi zaktualizować PB poprzez PBWEB mimo, że zaznaczyłem w liście, że w ten sposób aktualizowałem PB kilkanaście razy Pozdrawiam |
||
|
|
|||
20:41, 13 12 2003
|
|||
|
Leutnant Grupa: Half ProPlay0r Postów: 167 Dołączył: 14-11-2003 Skąd: wawa Nr użytkownika: 729 |
Czyli brakuje wam starszych plikow od PB, dokladniej cl001054.htm (chyba Powodzenia ! |
||
|
|
|||
8:23, 14 12 2003
|
|
|
etmaster.idsoftware.com resolved to 192.246.40.60:27951
Problemy z authem to zazwyczaj problemy z połączeniem z serwerem autoryzacji. Mam coś takiego od dłuższego czasu ciągle w RTCW co dziwne w ET i innych grach ID nie mam tego ale też zdarza się to czasami. A ping do serwera autha działa bez problemu :/ Pisałem do adminów swojej sieci niestety nie mogą rozwiązać tego problemu. Serwery autha działają zazwyczaj na dziwnych niestandardowych portach, które mogą być poblokowane lub w jakiś inny sposób ograniczona komunikacja z tym ip i z tym portem. Najlepiej samemu sprawdzić (jesli mamy firewalla) czy wszystko jest ok (adres,port), albo napisać do swojego providera o skontrolowanie ruchu na tym ip i porcie. Może będziecie mieli więcej szczęścia niż ja u swojego providera :/ |
|
|
|
20:25, 14 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 56 Dołączył: 13-12-2003 Skąd: Katowice Nr użytkownika: 892 |
Jeżli ktoś ma problemy z PB (czyli wchodzi na serw i pisze ,że ma starego PB a po chwili go wywala) to powinien wejść do pliku z grą (czyli tam gdzie ją zainstalował
PROSTE CO NIE PB-Punk Buster |
|
|
|
20:14, 19 12 2003
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 673 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 519 |
Problem nie jest w tym, ze gracz ma starego PB, tylko w tym ze ma nowego :/. Wielu graczy nie omze grac na niektorych serwerach nie moze grac bo ich wywala dlatego, ze serwer jest uruchomiony na starej wersji PB, a gracz ma nowa, a nie odwrotnie, wiec twoja rada nie przyniesie ulgi wiekszosci graczy. Ja na szczescie nie mialem jeszcze tego problemu, bo a starego PB i nie ma na razie zamiaru go aktualizowac
|
|
|
|
16:38, 20 12 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 39 Dołączył: 23-10-2003 Skąd: Skwierzyna Nr użytkownika: 550 |
PungBuster Client: Warning: PB Kicks for Non-standard Characters and All PB Restrictions on this Serwer Ludzie piszcie co to znaczy moz eprzez to |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |