5:45, 30 12 2003
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 15 Dołączył: 22-12-2003 Nr użytkownika: 961 |
Chcialbym sie dowiedziec ile damage zadaja wlasnie bronie strzelajac z przycelowaniem w korpus jak i w glowe bez helmu i z helmem. W topicu jak strzelac ktos podal dam. ale wlasnie bez scope'a wiec bylbym wdzieczny jakby ktos tu napisal jak wie. Aha i apropo strzelania z przycelowaniem ze snajperki w czolo czy jest tu instank kill czy tylko zadaje jakas konkretna liczbe obrazen (np. 120 itd.) i gdzie dokladnie celowac (w konkretne miejsce jak czolo, czy ogolnie cala twarz). Z gory dziekuje za pomoc.
|
|
|
|
![]() |
13:08, 30 12 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm 3 Postów: 30 Dołączył: 10-12-2003 Skąd: Goleniów Nr użytkownika: 881 |
Jak strzelam z K43/Garanda to celuję w czółko. Nawet jeśli gość ma hełm to go to pozbawi chęci życia. Korzystaj z dodatkowego zbliżenia w celowniku optycznym (standardowo pod kółkiem myszki, a jak ktoś nie ma kółka, to nie wiem
|
|
|
|
13:40, 30 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 76 Dołączył: 21-10-2003 Skąd: poproszę inny zestaw pytań... Nr użytkownika: 539 |
Po co w czółko - ja celuję centralnie w gębę albo w krtań, zazwyczaj udaje się nawet dwa strzały oddać jak strzelasz z FG-42. Z K43 już gorzej - głównie przez ten cholerny celownik - niby szkopom podczas wojny pomagał w precyzyjnym celowaniu w podstawy kulistych rzeczy - min. szyję. Ale z tego to trudno sie strzela, panie dziejku, trudno, ale jak dobrze celujesz i strzelasz, to częstotliwość zdejmowanych celów na minutę powinno być ok. pięciu lub więcej - jeśli biegną rzędęm, to FG-42 starczy i strzelamy serią celując w głowę - gwarantowana skuteczność, a dobić licznik możesz i do 20
|
|
|
|
13:46, 30 12 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 44 Dołączył: 10-09-2003 Nr użytkownika: 206 |
Meda z pełnym zdrowiem nie ściągniesz nigdy jednym strzałem, zabierasz maks 100.
Instakilla ma jedynie covert z assasinem z noża od tylca. Szczegółowe statystyki broni są tutaj: http://www.planetwolfenstein.com/4newbies/...weapontable.jpg |
|
|
|
14:26, 30 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 114 Dołączył: 18-11-2003 Skąd: Javorzno+Krakov Nr użytkownika: 764 |
Witammm!!!!
Nie ma co gdybać. Strzał w czoło zabiera 100 HP, ta wartośc wzrasta wraz z odległością. Strzał w korpus -> 30-50, zależy od lokacji. Meda, który ma 154 HP zabijesz strzałem w łeb, a potem korpus. Najskuteczniejszy w biegu jest HS, koleś pada i jedzie na twarzy jeszcze 2m, ale wykonanie go jest dosyć trudne. Ja nie mam już z tym dużych problemów. Technika: Strzelasz w kark, dajesz mozliwie duże zbliżenie, żebyś cel (głowę) miał na 1/4 celownika. w przypadku ruchu celu, oddalasz, gdy cel stoi, i kampuje, szybkie przybliżenie, i posyłasz kulkę w czoło. W biegu celujesz przed cel, w zależności jak daleko jest oddalony. oczywiście na wysokości egłowy. Narazie nie ma się co prszejmować wiatrem, bo on nie wpływa na celowanie - kula leci prosto jak w próżni. Jedyną zmienną jest pozycja celu, i twoje zmęczenie (pasek po lewej scopa). Najlepiej leżeć z full staminą. Myślę, że wszystkie wątpliwości zostały rozwiane (lol). jeżeli jakieś pytania, to na GG:1526512 Pozdrawiam |
|
|
|
15:45, 30 12 2003
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
chyba nie czytales uwaznie, nieadwo dodalem pelna tabelke z obrazeniami do topicu jak strzleac. jakis tydzien temu.
|
|
|
|
17:30, 30 12 2003
|
|||
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
snajperka w et jest kompletnie z!@#ana i kazdy chyba o tym wie. natomiast sowjego czasu mialem sporo roznych filmikow, w ktorym snajper zdejmuje 'w powietrzu' delikwentow. roznego typu zeskoki, speed jumpy plus hs ze snajperki. pieknie to wygladalo. |
||
|
|
|||
18:41, 30 12 2003
|
|||
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 253 Dołączył: 5-09-2003 Nr użytkownika: 188 |
Sry koles ale o et to masz chyba pojecia jak ja o kunstrukcji snopowiazalki. Jak nie masz o czyms pojecia to niewprowadzaj ludzi w blad. Wystarczy przejrzec tabele ktora podal billy. Wiec swoje "teorie" np o wzrastaniu dmg mozesz se wsadzic w... Prosba do adminow. Moze potrzebny jest jeszcze jeden board dla skomplikowanych celow ffa? P.S. blinkkin ma racje- sniperka w ert to crap totalny nie wart uzywania :> |
||
|
|
|||
18:50, 30 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 70 Dołączył: 4-09-2003 Nr użytkownika: 184 |
ta prospa dobrze powiedzial :DDD
dzieki spajdaPL - smialem sie cale 2min a to dobry wynik dzieki ze mnie oswieciles, ze wieksza odleglosc to wiekszy dmg :DDDDD moze imo ultrarealistyczna gra i na wieksze odleglosci sila tarcia itd i kule hamuja w locie ? "Strzał w korpus -> 30-50, zależy od lokacji. " <-- LOL !:D chcesz powiedziec ze na oazie jest doby klimat i spocona skora ( lul ) i kule lepiej wchodza w cialo a np na railu zmarznieci axis dostaja mniejszy dmg bo kule zle im w cialko wchodza ? przydalby sie dla was jakis poradnik snajpy - ale nie oszukujcie sie - w et snajpa nie istnieje jest jedynie potrzebna na battery i fuelu, ale jak wiadomo te mapy nigdy nie zaistnieja na meczach klanowych inna sprawa - gosc prosil o podanie dmg ze snipy z zoomem i bez - wiec po @#!A piszecie mu o tym, ze potraficie trafic biegnacego goscia ? kogo qrwa obchodzi ze spajda trafia biegnacego ? ( dla pamietajacych hive.pl |
|
|
|
19:18, 30 12 2003
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Moderatorzy Postów: 304 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 19 |
Chodziło o lokację na ciele prawdopodobnie nie o lokację w sensie mapy Co do Flamera to jejku Kiedyś w RTCW były i mecze gdzie wystepował i on. Jakby się uprzeć to i jego da się wykorzystać Co do snajperek to w grach to lepiej jak jest słaba snajperka niż za mocna. Najlepsza moim zdaniem snajperka byłaby jakby połaczyć cechy z RTCW i ET. Z RTCW - przy head shocie każdy ginie z ET konieczność oddawania wolniejszych strzałow snajper wali raz a dobrze i zabija jednym pociskiem a nie strzela z prędkościa karabinu maszynowego. Gram sobie akurat troszkę w CoDa i to jest dobry przykład gry co może zrobić niezbalansowana snajperka. |
||
|
|
|||
19:53, 30 12 2003
|
|||
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 15 Dołączył: 22-12-2003 Nr użytkownika: 961 |
Masz racje przeoczylem, aczkolwiek jest pewna niezgodnosc w tej tabeli ktora podales do tej ktora podal tu billy, otoz w twojej czytamy: "FG 42 [Snipermode] 30/30 ", ale wg tej 2-iej hs z przycelowania zadaje 60. To w sumie dosc wazne chyba, bo ostanio duzo osob uzywa FG 42 i nie wiadomo teraz czy wkoncu probowac trafiac w glowe czy nie. |
||
|
|
|||
19:58, 30 12 2003
|
|
|
Zreszta jest duzo wiecej roznic, z tych istotnych to np. k43 zadajacy ze scopa w glowe 80 podczas gdy garand zadaje 100 itd.
|
|
|
|
12:55, 31 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 114 Dołączył: 18-11-2003 Skąd: Javorzno+Krakov Nr użytkownika: 764 |
Witamm!!!
OMG Pprosperku, czytają to także osoy, które pierwszy raz grają w ET, chciałem im przybliżyć nieco snajpera. Wiem, że te informacje są dla ciebie zupełnie nieistotne, bo snajper ma znikome znaczenie taktyczne, lecz kila osób (czyli jak dla was warzywek) chce sobie pobiegać snajperką. Tak przy okazji damage: weź snajperkę, i kumpla, wejdźcie na pusty serek, i postrzelaj do kumpla, a on niech ci podaje damage. Strzel mu w nogę (stopę), rękę (dłoń) i najważniejsze: w łeb z odległości 20cm, zobaczysz ciekawe rzeczy. Ja to robiłem nieraz, i zaobserwowałem ciekawe rzeczy, z którymi się dzielę na forum. Jeżeli nadal będzie HS=100 zawsze i wszędzie, to prześlij mi demko z tego testu, pooglądam i zwrócę honor tobie, i wszystkim snajperom, i wyedytuje posta zmieniając dane, żeby nie było niejasności. Narazie takie sa moje obserwacje, i napewno osoba (warzywko jak dla was) zainteresowana snajperowaniem będzie miała szersze na to spojrzenie. Kryan: obydwie bronie zadają 100. Mam pewne przemyslenia dotyczące różnic między K43 a garadem, ale zapewne zostanę wyśmiany. Nieważne. Zaobserwowałem taką rzecz: Z garada wymagana jest większa precyzja trafienia a z K43 łatwiej trafić w łeb. NIe wiem czym to jest spowodowane, może Allies mają powiększone obrysy głowy. To jest moje subiektywne odczucie, sprawdzcie sami, i dopiero skomentujcie. POzdrawiam wszystkich sniperów. |
|
|
|
14:02, 31 12 2003
|
|||
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Ponoć axis wyżej skaczą (bo ponoć mają dłuższe palce u stóp) Fakt faktem że dużo tego typu spraw technicznych w ET jest jeszcze nie wyjaśnione, ale niektóre teorie wydają się bardzo śmieszne Tak naprawdę jest jedyna 100 % pewna metoda aby przekonać się o tym. Załatwić kod źródłowy ET i wyciagnąć te wszystkie algorytmy odpowiadające za damage. Inaczej pozostają tylko domysły, często własne błędne spostrzeżenia i odwoływanie się do innych również błędnych i niepewnych źródeł. |
||
|
|
|||
13:47, 5 01 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 5 Dołączył: 5-01-2004 Skąd: Świdnica Nr użytkownika: 1047 |
Mogę wam powiedzieć że w porównaniu ET do Counter-Strike wypada wiele gorzej jeżeli chodzi o snajperki. Tak wogóle ET to kupa w porównaniu do Countera. Za to ma większe mapy z ciekawymi misjami. Ale strzelanie jest najważniejsze moim zdaniem.
|
|
|
|
12:14, 9 01 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Half ProPlay0r Postów: 17 Dołączył: 24-12-2003 Nr użytkownika: 972 |
a tam nie znacie sie no offence prosper
|
|
|
|
20:07, 14 02 2004
|
|||
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 16 Dołączył: 7-02-2004 Nr użytkownika: 1236 |
Wiesz, ja też mam takie odczucia. Z garanda musze się namęczyć, a K43 to idzie hs, za hs. |
||
|
|
|||
2:24, 15 02 2004
|
|
|
Witamm!!.
No, więc nie jestem sam z moimi PRYWATNYMI odczuciami. Teraz może się zastanowimy dlaczego tak się dzieje ? Czy ktoś jeszcze ma wrażenie, że garad wymaga większej precyzji nić K43? Czy testowaliście strzał w głowę (z lunety i bez) z różnych odległości ? Już jest dostępny kod źródłowy. Czy ktoś się dokopał do odpowiedzi na te pytania? Pozdrawiam |
|
|
|
13:01, 15 02 2004
|
|||
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 18 Dołączył: 7-02-2004 Skąd: Wa-wa Nr użytkownika: 1233 |
Hehe... sam się dokop! To nie jest takie proste. Jeśli ktoś się dobierze do źródła to nie będzię się bawić w szukanie damage, tylko w robienie modów i cheatów |
||
|
|
|||
18:48, 17 02 2004
|
|||
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 54 Dołączył: 29-01-2004 Skąd: Salusa Secunda !;o Nr użytkownika: 1181 |
Nkr zapomniałes dodac że na radarze , kule ześlizgują sie po przemokniętym od deszczu płaszczu axisów |
||
|
|
|||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |