IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Nieuczciwym spectatorom von.
Blitztrager
post 13:04, 6 02 2004
Post #1

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1064

Nie wiem czy taki temat juz byl, ale naprawde nie wiem jakich slow uzyc w wyszukiwarce aby znalezc odpowiedz.

Jak podczas meczu klanowego uniemozliwic spectatorom druzyny przeciwnej zagladanie w poczynania naszej druzyny i ewentualnemu podpowiadaniu dry.gif ????

Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 5)
KiD
post 13:47, 6 02 2004
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 26

uzywajac polecenia speclock, pisanego w konsoli. Problem zaczyna sie wtedy gdy gosc siedzacy na spekcie ma refa. Ref widzi oba teamy nawet jak sa lockniete. Wtedy pozostaje juz tylko rozmowa aby wyszedl lub ewentualnie zrezygnowal z ref-a. Mysle ze na meczach cb nie bedzie z tym problemow. Sam wczoraj na klanowce sciagalem ref-y graczom z mojego teamu na prosbe przeciwnika. W razie braku reakcji proponuje powidomic admina cb o zaistnialej sytuacji i nie przystapic do gry.

Pozdro

+Quote Post
Swiety
post 18:31, 6 02 2004
Post #3

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Pewnie pojawi się pytanie - A skąd mam wiedzieć kto jest refem na serwerze ?

Otwieracie konsolę i wpisujeicie /players.
Pokazuje wam się lista graczy. Przy graczach którzy mają refa na końcu każdego wiersza jest słowo REF.

Na klanówkach jeśli przeciwnik ma spectatorów nie zapominajcie wpisać /speclock. Ale gdy macie swoich własnych spectatorów to /speclock powoduje że meczu nie mogą obserwować zarówno spectatorzy przeciwnika jak i nasi spectatorzy.
Dlatego możecie zaprosić kogoś do oglądania waszej drużyny poleceniem /specinvite.
Wpisująć wcześniej /players widzicie listę graczy a przy każdym graczy jego numerek na początku.
Zapraszacie do oglądania komendą /specinvite numer_gracza. Wtedy taki spectator widzi tylko team, który go zaprosił a nie widzi przeciwnego teamu (chyba, że też go ktoś zaprosił z przeciwnego teamu)

+Quote Post
maclin
post 19:10, 6 02 2004
Post #4

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 717

Faktycznie na meczach się to przydaje, ale niektore teamy zapominają i i tak wszystko widać, jednak podpowiadanie jest gorsze od wallhacka, bo spec na TSie moze bez problemu poprowadzić gracza bez spotykania wroga przez całą mapę do działa. To jest cziterstwo, nie zapominajcie blokować teamow bo zaczną się dziać dziwne rzeczy... tongue.gif

+Quote Post
kamilus
post 9:07, 9 02 2004
Post #5

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1130

pamietam z sofa, ze KAZDA gra na tsie byla tam traktowana jako 100% wallhack
od razu zaczynaly sie voty, dlatego rzadko kiedy mozna bylo tam grac, gdy nikt nie pyskowal...
ale w ET jest inaczej biggrin.gif na szczescie

+Quote Post
Blitztrager
post 13:23, 13 02 2004
Post #6

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1064

Dlugo zwlekalem ale lepiej pozno niz wcale.

Dokladnie o to mi chodzilo (no moze poza sceptycyzmem Swietego - komanda /players biggrin.gif )
Dzieki raz jeszcze

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi