IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> kolejny raz scena...., czyli topic z dupy
blinkkin
post 10:38, 8 04 2004
Post #1

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

nie chce wylowylac dyskusji, poniewaz jak mielismy okazje sie przekonac zasady erytyki zna tylko kilka osob. reszta stosuje argumenty 'do przeciwnika', wiec nie ma o czym rozmawiac. zamiast tego chce wyjasnic kilka spraw, w ten sposob niektore osoby przestana (słowo na p)ic farmazony. traktujcie to jak chcecie, sa to tylko wypociny. nie musisz czytac, ale mamy demokracje. nawet lepper moze sie wypowiadac, ale nie musi byc wysluchany. do moderatrow: mozecie usnac, zamknac topic, czy wkoncu zalozyc temp bana. ze wzgeldu na moralne przyzwyczajenie, nie wymieniam ludzi po nickach. dobra koniec tej preambuly zaczynamy.

wczoraj na #wolfpl rzucil mi sie w oczy sposob postrzegania sceny przez wiekszosc osob. jest ona czarno-bialo, nie ma kolorow posrednich, sa tylko mocne kontrasty. mianowicie chodzi o slowa pewnej osoby: 'jak mozna mowic, ze scena z dupy nalezac do niej, asymilujac sie z nia?'. otoz mozna i trzeba mowic prawde. to tak samo jak w przypadku zakladu pracy, ktory jest nieretowny. mimo to pracujemy w nim i mamy nadzieje na poprawe, wkladamy sporo wysilku. polska scene et widzialem praktycznie z kazdej perspektywy: poczatkujacy, klanowiec, clan lidder, uczestnik dyskusji na irc i/lub forum (chociaz akurat niektore wypowiedzi mialy sie nijak do dyskusji), moderatow, newswriter, organizator cupa. natomiast spora czesc osob postrzega scene jako wylacznie swoj klan i nic pozatym. w tym momencie przypominacie male dzecko, ktore za centrum swiata uwaza siebie. mysli, ze zamykajac oczy zniknie tez caly swiat. wiec jesli uwazacie, ze jest scena jest fajna, przyjemna etecera etecera to jestescie slepi. wasz obraz postrzegania sceny jest bardzo waski i nie probojecie zmienic perspektywy.

wyjatkowo zrobie akapity, zeby tekst byl czytelniejszy. wrocmy do tych slycnnych podzialow. jak zauwazylem nie ma lame, ani pr0. 90% sceny to analfabecie funkcjonalni, ktorzy dbaja co im kolo dupy lata nic wiecej. co z tymi 10 procentami? sa to osoby, ktore angazuja sie lub angazowaly sie w zycie sceny. jest ich coraz mniej, byc moze traca nerwy lub widzac prawdziwe oblicze sceny rezygnuja. czy nieskromnie mowie o sobie? tak masz racje. jesli sie z tym nie zgadzasz to powiedz co ty zrobiles dla sceny (byl kiedys taki fajny plakat typowy jak na tamte czasy - komunizm). czemu lacze biernosc sceny z podzialami? bo nie wszystko jest czarno-biale i sa kolory posrednie - polcienie, polswiatla. pasywnosc znaczaco odbija sie na wygladzie polskiej sceny. mamy 60 serverow, a czesto pozyczenie jakiegokolwiek mimo znajomosci graniczy z cudem. mamy 1500 userow na forum (jesli dobrze pamietam) aktywnie i z sensem pisze tylko kilka. wiekszosc to glupie pytania i wysmiewajace odpowiedzi. kolejny przyklad: rano w piatek musze prosic o potwierdzenia do cupa, pojawia sie polowa sedziow i otrzymujemy polowe serverow. tc reprezentacji polski zostaje wybrany w iscie groteskowy sposob - 15 minut przed koncem czasu ratuje nas przez menadzerstem frytki. przyklady mozna mnozyc i pozostaje liczyc na ciepliwosc i poswiecenie takich ludzi, mi jej zabraklo.

o czym teraz napisze? moze o graczach rtcw, ktorzy tesknia za starymi czasami i narzekaja na et. jestesci sami soie winni, to nie sila boska zniszczyla scene, ale WY. jak kiedys powiedzialem: 'potraktowaliscie rtcw jak k#!@e, a teraz posuwacie et, zeby utwierddzic sie w przekonaniu ze zwykly wolf jest lepszy...'. SICK!!! zarzucacie nowym graczom lamerstwo, chamstwo, nosicielstwo kily, zabojstwo kenediego.... czemu takie przyklady? poniewaz swiezy gracz et w oczach niektorych wyjadaczy z rtcw to dzieci gorszego boga. jestesmy swiadkiem narodzin jakiegos pieprzonego sterootypu. tymczasem osoby, ktore chce cos zrobic w znaczacej czesci to new players.

kolej na kulture i inteligencje. tutaj moj poglad nadal sie ksztaltuje i musze powiedziec, ze sie zawiodlem. otoz osoby, ktore darzylem szacunkiem wyjezdzaja z bluzgami to osob powszechnie uwazanych za niepoczytalnych lub traktuja forum jak smietnik. takim postepowaniem swiadczycie sami o sobie. oczywiscie sa osoby (slynne geje z #wolfpl), ktore bluzgaja umyslnie, zartobliwie. zreszta temat gleboki jak rzeka. pewnie i tego topicu nie omina takie wypowiedzi.

mialo byc dlugo, ale szkoda tracic czasu, lepiej isc sie napic. moral (bez wymowy morlanej) na koniec: scena et jest z dupy wzieta i tyle. eot.
Go to the top of the page

+Quote Post
4 Stron V   1 2 3 > »   
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 19)
LoLeQ
post 11:13, 8 04 2004
Post #2

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 1392

IMO dobrze gadasz,ale ktos nie jest w pr0 kllanie ,nie ma servera ani znajomosci to ciezko jest zrobic cos dla sceny.Coz,najbardziej mnie denerwuja odpowiedzi na #wolfpl.IMO topic powinien byc cos w stylu "zanim zadasz pytanie wejdz na www.enemyterritory.pl" ,bo po tamtych odpowiedziach nowa osoba ma juz niejako pojecie o scenie.Coz,to prawda ze scena ET jest nieciekawa ale mi sie zdaje ze to glownie dlatego ze wiekszosc to sa osoby ktore maja mleko pod nosem i nie umieja sie zachowac,badz wyzywaja osoby ktore sa od nich slabsze .

+Quote Post
Go��_ursus
post 11:34, 8 04 2004
Post #3

Goście

czy wy sie czasem nie uzalezniliscie od ET?
co wy pierdo***** kazdy sobie gra jak chce i dla jaj a nie qr** jakas scena

+Quote Post
VISTORANTE
post 11:39, 8 04 2004
Post #4

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 568

QUOTE (LoLeQ @ 9:13, 8 04 2004)
Coz,to prawda ze scena ET jest nieciekawa ale mi sie zdaje ze to glownie dlatego ze wiekszosc to sa osoby ktore maja mleko pod nosem i nie umieja sie zachowac,badz wyzywaja osoby ktore sa od nich slabsze .

"Pojade cie nawet bez monitora", "Chodź na 1v1 to zamkne ci m@!de" ?

Owszem, scena et jest nieciekawa głównie dlatego że ludzie którzy dobrze grają (czy na pewno?) mają wszystkich innych w przysłowiowej dupie, a ci newbies są zbyt mało doświadczenie żeby coś zrobić (przy czym sa jechani na calego). eot.

BTW może też zbyt źle oceniacie ludzi młodych (dzieci)? niedawno na serverze kosił mnie jak chciał pan o nicku "leon" - jak sie później okazało miał 12 lat. :C

+Quote Post
blinkkin
post 11:40, 8 04 2004
Post #5

QUOTE (ursus @ 11:34, 8 04 2004)

kazdy skrobie rzepke sobie sam czy jakos tak. powiem tylko graj sobie tak dalej, a scene c@#! strzeli i tyle. zakladajac twoje mniemanie, prawdopodobnie nie istnialoby et.pl, klany czy te forum. po piersze panie k#!@a jego mac ursus nie mam obecnie nawet et na dysku, a dla jaj to wole wypic ze znajomymi. blizej mi do alkoholizmu niz uzaleznienia od komputerow. jednak zauwazyles pewnien aspekt, polska scena et jest groteskowa.

+Quote Post
LoLeQ
post 11:46, 8 04 2004
Post #6

Leutnant
Ikona Grupy

Ja nie mam uprzedzen - tylko po prostu w wiekszosci przypadkow gdy ktos na mnie bluzga to sie pozniej dowiaduje ze ma kilkanscie lat.Wszyscy chca zalatwiac duelem sprawy.Tylko co z tego ze ten koles jest lepszy ode mnie w ta gierke skoro nic nie robi dla sceny i za przeproszeniem (słowo na p)i glupoty ?Ursus jak masz klan to wlasnie to jest element scney tak samo server na ktorym grasz i to forum na ktorym sie wypowiadasz wiec jednak bez sceny nic nie da rady zrobic.

+Quote Post
nemroth
post 11:57, 8 04 2004
Post #7

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 448

blinkin po(słowo na p)encu jak maja ludzie cos pisac jak zaraz sie przy(słowo na p)isz jak w moim przydadq ze nie na temat i ze wolgule z doopy

A co do nie tolerancji na scenie to spoko z czlowieq dosc rozumnym mozna pogadac ale jak widze jakies sliniace sie warzywo to mi sie az odechcewa

----- edytowany przez moderatora -----
w ogóle
nietolerancja

+Quote Post
chinczyk2
post 12:02, 8 04 2004
Post #8

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 170

a to w takim razie moze cos bardziej w strone organizacji sportowej? niech moze ministerstwo kultury fizycznej czy czegos tam sfinansuje pare serwerkow, ustanowi pare etatow na moderatorow, sedziow, dla reprezentacji...

jak cos gosciu robisz z wlasnej nieprzymuszonej woli, to nie placz, ze inni cie nie doceniaja. caly czas nie moge zrozumiec, dlaczego ocena tzw. sceny opiera sie glownie na ffa i wzajemnym bluzganiu? ze jakis proklanowiec zj... drugiego, to jego sprawa. gnojstwo (nie mowie tu o wieku graczy) znajdzie sie wszedzie - to jest niestety kwestia wychowania w domu. dlaczego co niektorych "profesjonalistow" tak wkurzaja sprawy drugorzedne? robcie swoje i miejcie w dupie baranow, "lamerow", "warzywka", "rzodkiewki" a na pewno bedziecie miec mniej nerwow. w lidze tez chyba lepiej miec pare teamow pewnych niz cala kupe takich, ktorym akurat wypadla imprezka i nie beda q... grac, bo im sie nie chce?

ja osobiscie gram rzadko i przewaznie na serwerach niemieckich albo holenderskich - moga mnie jechac, bluzgac - i tak mam to gdzies. w Polsce tez nie wtracam sie do dyskusji, bo i po co? gram dla przyjemnosci - lepiej czy gorzej - kwestia gustu...

proponuje sobie zaspiewac: robmy swoje.... trala lala la....

a na pocieszenie powiem, ze inne narodowosci graczy wcale nie sa "gorsze" od nas, wiec zacznijmy zmiany od samych siebie, choc wiem ze czasem strasznie ciezko powiedziec: Danke sehr!

pozdrawiam

+Quote Post
LoLeQ
post 12:15, 8 04 2004
Post #9

Leutnant
Ikona Grupy

To pisac na temat nie umiesz?Jak napiszesz madrze i na temat to sie nie bedzie czepial.

+Quote Post
blinkkin
post 12:19, 8 04 2004
Post #10

QUOTE (nemroth @ 11:57, 8 04 2004)
blinkin po(słowo na p)encu jak maja ludzie cos pisac jak zaraz sie przy(słowo na p)isz jak w moim przydadq ze nie na temat i ze wolgule z doopy

A co do nie tolerancji na scenie to spoko z czlowieq dosc rozumnym mozna pogadac ale jak widze jakies sliniace sie warzywo to mi sie az odechcewa

na wulgarny post odpowiadam wulgarna odpowiedzia:

QUOTE (urusus)

zreszta szkoda slow. co do twoich slow to, ze jesem po(słowo na p)encem nie mowisz jako pierszy.

+Quote Post
Jędras
post 12:31, 8 04 2004
Post #11

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 305

QUOTE (blinkkin @ 8:38, 8 04 2004)
.

o czym teraz napisze? moze o graczach rtcw, ktorzy tesknia za starymi czasami i narzekaja na et. jestesci sami soie winni, to nie sila boska zniszczyla scene, ale WY. jak kiedys powiedzialem: 'potraktowaliscie rtcw jak k#!@e, a teraz posuwacie et, zeby utwierddzic sie w przekonaniu ze zwykly wolf jest lepszy...'. SICK!!! zarzucacie nowym graczom lamerstwo, chamstwo, nosicielstwo kily, zabojstwo kenediego.... czemu takie przyklady? poniewaz swiezy gracz et w oczach niektorych wyjadaczy z rtcw to dzieci gorszego boga. jestesmy swiadkiem narodzin jakiegos pieprzonego sterootypu. tymczasem osoby, ktore chce cos zrobic w znaczacej czesci to new players.

Heh z ust mi to wyjąłeś.

Ja niestety nie mogłem grać w o jakże boskie RTCW multi, bo net mam od niedawna. Ale często spotykam się z wypowiedziami, że RTCW to takie za!@#icho było a ET to jego marna podróba i ssie. To po co oni w to ET grają? Równie dobrze mogę powiedzieć, że Mario Bros wymiatało a Super Mario Bros shit największy, bo qrwa Luigi miał za duże wąsy. Jak mi się nie podoba to nie gram. Jak nie gram to się nie wypowiadam. Bo najgorszą rzeczą jest grać i bluzgać na to w co się gra. Po co??? Żeby new players wiedzieli jaka to z!@#ana gra??? Żeby w nią nie grali bo przez przypadek okażą się lepsi od "pr0"??? Może właśnie o to chodzi??? O wypieprzenie ze sceny nowych graczy, a starzy wyjadacze niech grają dalej...

Może w ostatnim zdaniu posunąłem sie za daleko, ale ci wyjadacze nieświadomie mogą w znacznym stopniu osłabić polską scenę ET.

Zaraz powiecie, że nie wiem co piszę bo Was nawet nie znam itp.... wali mnie to.

+Quote Post
esto
post 13:24, 8 04 2004
Post #12

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 889

blink ty nie pieprz o scenie i o zachowaniu bo sam kilka razy widzialem jak na serwie do zupelnie przypadkowych osob jedziesz tekstem :"P.IERDOL SIE", "CH.UJ CI W DUPE", wiec stfu, nie bede plakal ze jakis kolo rozdmuchal sprawe ze przestal grac w et...

nie odpowiadaj, just stfu

+Quote Post
blinkkin
post 14:44, 8 04 2004
Post #13

QUOTE (Surge0 @ 13:24, 8 04 2004)
blink ty nie pieprz o scenie i o zachowaniu bo sam kilka razy widzialem jak na serwie do zupelnie przypadkowych osob jedziesz tekstem :"P.IERDOL SIE", "CH.UJ CI W DUPE", wiec stfu, nie bede plakal ze jakis kolo rozdmuchal sprawe ze przestal grac w et...

nie odpowiadaj, just stfu

te slowa byly skierowane bezposrednio do ciebie. czemu? nie moge rozgrysc twojego poczucia humoru, powiedziales cos do mnie na servie. nie pasowalo mi to, wiec dostales taka, a nie inna odpowiedz. btw:

nie musisz czytac, ale mamy demokracje. nawet lepper moze sie wypowiadac, ale nie musi byc wysluchany.

moge (słowo na p)ic co chce i gdzie chce. i na koniec mala grafika:

user posted image

+Quote Post
KiD
post 14:57, 8 04 2004
Post #14

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 26

moge (słowo na p)ic co chce i gdzie chce. i na koniec mala grafika

Czyzby ? smile.gif

BTW: Mniej obelg a wiecej merytorycznej dyskusji.

Pozdro

+Quote Post
blinkkin
post 15:00, 8 04 2004
Post #15

QUOTE (KiD @ 14:57, 8 04 2004)
Czyzby ? smile.gif

BTW: Mniej obelg a wiecej merytorycznej dyskusji.

tak tylko z kim? na razie polowa postow to bluzgi, a na takie nie pozostaje dluzny.

+Quote Post
FarSight
post 15:52, 8 04 2004
Post #16

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 92

blinkkin byl taki progs w TV ... Wybecz Mi czy jakos tak ... szkoda ze jush go zdjeli bo bys mogl tam swoje zale przed kamerami wylac ... i kwiatki bys dostal ..... i moze pani prowadzaca by ci possala zeby choc troche naprawic krzywdy jakich doznales od tzw sceny .....

+Quote Post
KiD
post 16:02, 8 04 2004
Post #17

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 26

Prosilem bez obelg : user Far - 2 tyg temp ban.

Pozdro

+Quote Post
Ant
post 16:30, 8 04 2004
Post #18

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 841

Pokaz mi Kid gdzie niby Far rzuca obelgami. Zbanuj kazdego kto sie nie zgadza ze smiesznym blinkkinem

+Quote Post
LoLeQ
post 16:37, 8 04 2004
Post #19

Leutnant
Ikona Grupy

i moze pani prowadzaca by ci possala
Coz,mimo ze to jest dwuznaczne to wiemy co far mial na mysli - o to chodzilo Ant,chociaz 2tyg to troche za dlugo.

+Quote Post
Bobin
post 16:59, 8 04 2004
Post #20

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 496

i tu sie zgadzam w 100 procentach... czytajac forum, grajac na ffa czesto widac, ze progracze mowia (raczej stekaja) jakie to ET jest z dupy, jak ten pf ssie, a snajperka to juz w ogole totalny shit... to dlaczego qrwa nie wrococie do rtcw ? mi tez sie wydaje, ze orginal wolf jest troche lepsze (testowalem fizyke gry itp.) ale w et gram i nie pierdze ze jest z dupy poniewaz to tylko kwestia gustu, a mi sie podoba. tak wiec moze by tak zamiast na serwery et zaczac wlazic na te, ktore maja ikonke rtcw smile.gif ? bo tak to juz bedzie : stekanie, plakanie, marudzenie, a problem jest prosty do rozwiazania. zmiencie gre wink.gif

co do wieku - totalna bzdura jest ze wiek odgrywa kluczowa role w poziomie gry (skil, taktyka) gdzies tam pisal ze d0ktOr jest wyjatkiem. oczywiscie tak nie jest - szkoda ze nie widzieliscie SzYbkiego w akcji.. Natomiast gdy juz chodzi o kulture to cala prawda zostala powiedziana smile.gif

kolejne "tabu" - polskie ffa. nie rozumiem ludzi, ktorzy mowia, ze mamy najgorsze ffa smile.gif grajac na innych po prostu z nudow mozna zasnac smile.gif rzadko zdarza sie zagraniczne, dobre ffa (nie mowie o zamknietych, gdzie graja gracze takich klanow jak : dsky, royal itd) sa lepsze - niektore w niemczech, wlk brytania itp. ale nie placzcie ze mamy warzywniak w kraju bo tak nie jest - tenbit, toya, 18 net - tu zawsze mozna spoko pograc, chyba, ze jest sie prOsnobem i mowi - jezu jakie warzywa!! idzcie w p!#@u! najczesciej te zdania padaja z ust graczy sredniej klasy.

pasywnosc sceny - najgorsze jest to ze gracze ktorzy maja mozliwosci zoorganizowania turnieju tego nie robia sad.gif bo glupstwem jest rzucanie miesem w strone ludzi dla ktorzych ta gra jest wylacznie przyjemnoscia i graja od swieta oraz tych niemogacych nic zrobic. reasumujac jak mowi to moja baba od matmy biggrin.gif sceny faktycznie jest z dupy, ale jesli ktos gra dla funu to sie nie martwi smile.gif a najbardziej zalosne jest to jak zjechano Niedziowiedzia, za to , ze rzekomo chce byc najpopularniejsza osoba na scenie ohmy.gif osoba ktora zrobila dla tej scenki najwiecej ( jeszcze Gates bo prowadzi serwis).

aa jeszcze repra - tej to zycze gl@hf bo tylko dzieki temu moze cos wyniknac (czyt. wygrac jakis mecz smile.gif )

PS. prosba do moderatorow o nie kasowanie posta jesli zawiera sporo bledow (mysle, ze nie) bo to rypany tasiemiec i calego nie sprawdze biggrin.gif pozdro biggrin.gif

Hmm post edytowany z "grzecznosci" (na prosbe). Mala radar skoro tlumaczycie sie tym ze przez wasz komp przewija sie duzo graczy, to zadbajcie o to zeby na wejsciu na serwer miec neutralny nick...

+Quote Post

4 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi