IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Śmigus - Dyngus, ... przestarzały ???
RyFeK
post 13:34, 11 04 2004
Post #1

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 329

otóż chcem sie dowiedzieć jak to jest u was w waszych mistach, na waszych podwórkach na Śmigusa - Dyngusa. Wychodzicie w wiadrami na dwór i meczycie ludzi czy też ganiacie sie po domu ze szklankami ??? dry.gif U mnie co roku jest tak, że wychodzimy ekipą z wiadrami na podwórko, łączymy sie w jedną wielką grupe osiedlową i idziemy na podbój miasta. Niepokojące jest to, że z roku na rok coraz mniej ludzi wychodzi w te jedyne w roku "święto" po to, zeby oblewać innych. Czym to jest powodowane ??? blink.gif ludzie sie starzeją ??? wyrastają z tego ??? a może im sie niechce ph34r.gif ????? No więc czekam na wasze odpowiedzi, jestem ciekaw jak to jest u was.
Go to the top of the page

+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 19)
j!mmy
post 0:17, 12 04 2004
Post #2

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1276

U mnie standardowo- zbieramy pakę, bierzemy wiadra, butelki itp. I polujemy na panienki. cool.gif

Starszych ludzi i dresiarzy raczej niezaczepiamy tongue.gif

-------------------------------------
It is our nature to kill, kill, kill!

+Quote Post
SoH|Apollo13
post 0:41, 12 04 2004
Post #3

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1649

laugh.gif mi juz dawno przeszlo bieganie z wiaderkami smile.gif. Ale powodzenia zycze. Z gory uprzedzam, ze jak z czegos dostane, to w ryja smile.gif)))))))

+Quote Post
iilka
post 9:30, 12 04 2004
Post #4

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 232

Ja zawsze musze wiadrem dostac sad.gif chodz ostatnio udalo mi sie uciec i tylko butelka wink.gif ja zazwyczaj w poludnie leje sie woda z sasiadami biggrin.gif a jak bylam mlodsza to nasza ulica plywala biggrin.gif byly wtedy organizowane wojny na szlaufy i na nikim nie bylo suchej nitki wink.gif
Ps. najgorsze jest to ze z Kosciaola sie nie da wyjsc bez wiaderka wody na plecach mad.gif

+Quote Post
Go��_keNOOBie|PL
post 15:44, 12 04 2004
Post #5

Goście

u mnie ludzie sie polewaja.. ze smiechu przed tv. i tylko w domu panuje jakas atmosfera smingusa..

choc nie zapomne jak w srodku stolicy, jadac autobusem... zatrzymujemy sie na przystanku, drzwi sie otwieraja. i 2 gosci wparowalo z wiadrami do autobusu... buahha.. dobrze ze bylem z drugiego konca.. ale ludzie nie mieli wesolych min...

Pozdrawiam

+Quote Post
Phantom
post 16:14, 12 04 2004
Post #6

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 1021

Jak bylem mlody to sie lalem bytelkami, workami z woda itd biggrin.gif ale juz od dawna tego nie robie smile.gif i coraz mniej dzieci biega z butelkami (dzis pod kosciolem nie bylo ani jednego z wiadrem/butelka) mi to wisi czy bedzie banda pod kosciolem czy to bo chopakow sie nie leje a jak dostane to w(słowo na p)e gowniarzowi tongue.gif ale dla dziewczyn to chyba dobra wiadomosc smile.gif

+Quote Post
ADi LO
post 16:46, 12 04 2004
Post #7

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1600

U mnie jak zwykle jakieś szczyle zasuwają z butelkami 0,25 l i pistoletami do podlewania krzaczków cool.gif Chociaż zdarzają sie "grupy zorganizowane" i cało z tego raczej nie wyjdziesz jak sie na nich natkniesz wink.gif

+Quote Post
Loco
post 18:24, 12 04 2004
Post #8

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1483

Zamiast używać wiader, butelek itp., wolałbym użyć raila...

Smarkacze: *SPLASZ!*

Loco: *TZIUUUU! wuuuu...*

+Quote Post
Oc3lot
post 19:33, 12 04 2004
Post #9

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1502

Ta dry.gif

Na moje osiedle wpada policja i nas leje... dry.gif

NIe ma to jak prewencja rolleyes.gif

biggrin.gif

+Quote Post
sparrow88
post 19:43, 12 04 2004
Post #10

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 328

ee ocelot
leje was wodą czy pałami?? cool.gif
heh a wracając do temato to śmigus jest zajenistym dniem
można sobie bezkarnie walić kible wody na łeb dziewczyn, samemu oberwać biggrin.gif
jednak najbardziej mnie rozbraja, jak ludzie walą wiadrami wody z balkonów i okien kamienic
rewelacha

+Quote Post
Oc3lot
post 23:01, 12 04 2004
Post #11

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1502

QUOTE (sparrow88 @ 19:43, 12 04 2004)

jednak najbardziej mnie rozbraja, jak ludzie walą wiadrami wody z balkonów i okien kamienic
rewelacha

Wyobraź sobie ze takowy balon z woda spada komus na glowe z 10 pietra... ohmy.gif

.......moze powstac poważny uraz laugh.gif

Osobiscie preferuje naloty z balkonu [4 pietro].. bo 1. nie wychodzisz z domu 2. wody masz pod dostatkiem 3. Efekt zakoczenia i rekacja ofiary. etc.

PS: Policja leje nas palami bo nie lubi jak zbiera sie Szacowne Grono Entuzjastów Lanego Ponidzialku tongue.gif

+Quote Post
Loco
post 0:24, 13 04 2004
Post #12

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1483

QUOTE (Oc3lot @ 18:33, 12 04 2004)
Ta dry.gif

Na moje osiedle wpada policja i nas leje... dry.gif

NIe ma to jak prewencja rolleyes.gif

biggrin.gif

Wyciągają pały i leją? A to buce.

+Quote Post
VISTORANTE
post 8:41, 13 04 2004
Post #13

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 568

Heh, w Toruniu jest troche inny zwyczaj. Tam dzieciaczki biorą młode gałązki i z całej siły walą dziewczyny po nogach blink.gif Co za debilny zwyczaj..

+Quote Post
ronin
post 10:42, 13 04 2004
Post #14

Hauptmann
Ikona Grupy

Skąd: z miasta (co nie widac? hmm przynajmniej nie czuc... ;))
Nr użytkownika: 96

lubie zabawe ale nie lubie byc do niej przymuszany, co innego kiedy leje sie ze znajoma/znajomym a inaczej kiedy jakis zul wpada na mnie i oblewa mnie wiaderkiem wody dry.gif

+Quote Post
evil_lord
post 13:12, 13 04 2004
Post #15

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 952

QUOTE (VISTORANTE @ 7:41, 13 04 2004)
Heh, w Toruniu jest troche inny zwyczaj. Tam dzieciaczki biorą młode gałązki i z całej siły walą dziewczyny po nogach blink.gif Co za debilny zwyczaj..

Nie mów o czymś, o czym nie masz pojęcia......sam mieszkam w Toruniu i myślę że śmigus przebiegł tak samo jak w innych miastach tzn. banda gówniarzy biega po blokowiskach, myje wszystko. dry.gif .

+Quote Post
Sagitarius
post 15:01, 13 04 2004
Post #16

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 513

No i jak tam mokrzy jestescie..ja nie zauwazylem tego topicu wczoraj..wy to macie akurat w ten jeden dzien spoczko blink.gif tzn ci co mieszkaja na osiedlach przynajmniej macie kogo lac ja mieszkam w takiej miejscowosci jak bochnia ale tez spoko bylo..u mnie w chaupie byli goscie(lalismy sie tez tradycyjnie rano i po kosciele ale najwieksza jazda byla kolo 16) wiec zrobilismy 2 grupy moja rodzinka na moich kolegow no i spoczko bylo ale jeszcze bylo nam malo wiec poszlismy polowac na dziewice biggrin.gif no ale doslownie bida z nedza.. sad.gif(najpier zlalismy takie 3 ale z nastepnymi 2 bylo juz trudniej..ale zawsze znajda sie jakies niewyginiete gatunki no wiec najpierw wielka pogon za 2 panienkami chyba z 3 kilosy nie myslcie sobie ze mamy az tak slaba kondyche ale przyuwazylismy je jakies 2 kilosy od nas zlalismy je 2 razy smile.gif tzn one juz mokre ida sobie na dol a my buch na przelaj i tam jest takie swiete zrudelko w z ktorego caly czas leci woda no to bierzemy wode do wiaderek i 2 raz dojechalismy babki ..jeszcze do autobusu sie cos wlalo..ale z umiarem(chyba) tongue.gif tak u mnie bylo na smigusa a teraz nawalaja mi pozodnie nogi po tych gonitwach cool.gif ale oplacalo sie biec te 3 kilosy a pozniej dopasc 2 bezbronne owieczki tongue.gif

+Quote Post
sparrow88
post 21:15, 13 04 2004
Post #17

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 328

hm evil lord
śmigus dyngus właśnie wziął sie od tego że dawno tewmu, na wsiach chłopcy bili mokrymi gałęziami dziewczyny, dopiero późnioej w miastach zmieniło się to na lanie wodą z kiblami i flaszkami
dlaetgo jest możliwe , ba nawet pewne że Vis widziałe takei właśnie zabawy
swoją drogą te gałęznie muszmieć dużo liści , bo gołą może boleć huh.gif
a to raczej panienką sie nei spodoba wink.gif

+Quote Post
MastaBlasta
post 21:38, 13 04 2004
Post #18

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1181

U nas nie można polać bo jush radiolka wjeżdza w podwórko i gonią nas niebieskie mendy :/ Albo spisują za nic pały :/

+Quote Post
blacktyger
post 6:53, 14 04 2004
Post #19

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

Warszawa ... smile.gif

+Quote Post
RyFeK
post 14:31, 14 04 2004
Post #20

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 329

no to w poniedziałek była prawdziwa rzeź biggrin.gif Żeśmy walczyli o hydrant, najlepsza akcja całego dnia. Przyszła gdzieś ok. 60 osobowa reprezentacja "miasta" i toczyliśmy zaciekły bój (Goldrush przy tym wymięka biggrin.gif ). wszyscy lali wode wszędzie gdzie popadło nie patrząc czy to swój czy "wróg" i kiedy hydrant był zablokowany przez tych co napełniali wiadra reszta hołoty nie myśląc długo zaczęła dopadła się do nowo powstałej kałuży i napierała ..... błotem. To dopiero był widok biggrin.gif latające błoto do okoła. Po 15 min. walce miasto wymiękło i cali upaprani wrócili do siebie i oto właśnie było kolejny sukces mojego osiedla biggrin.gif

BTW.
U nas na szęście policja nie przyjeżdża i nie pałuje a jeżeli jush przyjadą to tylko siedzą w radiowozie i patrzą śmiejąc się biggrin.gif

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi