10:28, 28 06 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 167 Dołączył: 12-10-2003 Nr użytkownika: 442 |
to jak zrobić obj? np złoto na grushu... albo mp_silly... ?
|
|
|
|
![]() |
12:52, 28 06 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 90 Dołączył: 7-04-2004 Nr użytkownika: 1661 |
hmm zapewne chodzi ci o returnable_objectives. ??
nigdy tego nie robiłem, ale będe w swojej mapie robił zaniedługo. wiem, że na forum Splash Damage był kiedys wątek o tym: www.splashdamage.com/forums/ aha i z radiantem jest źródło goldrusha, więc możesz sobie skopiować gotowe dzieło, przestudiowac i zastosowac do swojej mapki w każdym bądź razie jak ja sie tego naucze od razu napiszę tutorialek |
|
|
|
8:46, 29 06 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 167 Dołączył: 12-10-2003 Nr użytkownika: 442 |
i jest jeszcze jeden problem... robie sobie punkt konstrukcyjy... wszystko cacy... odpalam w wolfie i wywala cos z constuctiblemarker ze nie ma teamy ktory moze go cos tam cos tam
|
|
|
|
9:29, 29 06 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 90 Dołączył: 7-04-2004 Nr użytkownika: 1661 |
Mógłbyś podać cały tekst błedu ??
Podejżewam, że twój constructiblemarker (to coś, co na command mapie zaznacza nasz obiekt) nie jest ustawiony ani na allied ani na axis. Ale i tak dobrze by było, gdybyś podał treść całego błędu. |
|
|
|
9:31, 29 06 2004
|
|
|
ten problem juz rozwiazłem.. więc nie ma sensu żebym podawał bład...
a.. no tak już wszystko ładnie działa... ale jest jeden malenki detal... nie znikają mi skrzynki :/ a chyba powinny... heh już wiem jak zrobić obj... ale mam problem jak donosze w miejsce.. jest napisa "alianci dostarczyli pakunek" i wszystko cacy... ale nie wyskakuje "ALLIES WIN" co zrobic? to też już rozwiązałem... a przy okazji nauczyłem sie skryptowac |
|
|
|
9:08, 1 07 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 54 Dołączył: 3-11-2003 Skąd: Gliwice :> Nr użytkownika: 658 |
no lol topik roooks !
a tak wogule to nie wiem czy wiecie ale ale z radiantem "dostajemy" pliki zrodlowe golda - wystarczy wczytac plik .map i zlukac jak to tam zrobili + oczywiscie skrypt - wszytko jest opisane w manualu do radianta EOT a co do tego "nie wyskakuje "ALLIES WIN" co zrobic?" trigger axis_win { accum 0 inc 1 accum 0 abort_if_less_than 3 wm_announce "Axis win!" <--------- napis ze AXIS WIN wait 3000 wm_setwinner 0 <--------- ustawienie AXIS WIN trigger game_manager checkgame } trigger allies_win { accum 1 inc 1 accum 1 abort_if_less_than 3 wm_announce "Allies win!" <--------- mozna sie domyslec.... wait 3000 wm_setwinner 1 <--------- ustawienei ALLIES WIN trigger game_manager checkgame } trigger checkgame { wm_announce "end" <------------- (.......) wm_endround <------------- konczy rozgrywke po ustawieniu kto wygral } |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |