9:39, 20 07 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 4 Dołączył: 15-07-2004 Nr użytkownika: 2312 |
Mam problem z graniem w ET na mojej radiówce juz od dawna, próbuje walczyć z dostawcą neta ale oni se z tego nic nie robią (chyba nie potrafią tego naprawić)...
Wszystko zaczeło sie jakieś 3 miesiące temu jak dostałem neta.... kumpel zwany Gurek zaraził mnie ET gdy 1 raz grałem w ET przez neta nie odczuwałem pinga 150 (teraz juz czuje różnice) więc wszystko było ok, nawet czasami jak ping mi skakał do 200-250 to jakoś se z tym radziłem.. ale było tak max przez tydzień... potem były tylko pingi 999... nie wiem co jest.... tzn myśle ze to wina tego ze mam dużo straconych pakietów bo transfer jak doś ssam z neta mam ok 20-30 KB/s a ludki na mniejszych transferach grają z pingiem 50 (juz wiem ze nie liczy sie zbytnio transfer). Jak z windowsa prze komenda pibg zapinguje do oneta to mam średnio czas 20-40ms czyli super.... ale czasami pojawia sie komunikat: "Upłynoł limit czasu żądania" więc to jest chyba lost ;( Od prawie 3 miesięcy sie tak męcze i nie umiem sie z tym uporać... w ET mam całyczas lagi... nieważne czy na serwie ktoś gra czy jestem sam. pogczas gry w ET wyłączam wszystkie programy w tle które mogły by mi zabierać transfer ale to i tak nie pomaga. i nie tylko w ET mam laga bo tak samo jest w Call of Duty i CSie. Bawiłem sie juz z configiem (maxpackets, rate, snaps itp.) ale to nic nie dało... jestem na skraju załamania nerwowego z powodu neta i chcem założyć neo 128 (byłem u kumpla na kilka dni to se pograłem no a ping był 50 na polskich więc nikt nie potrafił mnie odciągnąć od ET). czy zmiana na neo jest konieczna?? czy moze da sie coś zrobić z tą radiówką? |
|
|
|
![]() |
11:42, 20 07 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 295 Dołączył: 10-02-2004 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 1257 |
Problemy z radiowym dostepem do internetu wynikaja z różnych przyczyn
- pogoda (jezeli access point jest zamontowany w miejscu narazonym na deszcz czy snieg, to nie dziw sie ze sa problemy, to samo tyczy sie jesli access point jest narazony na dzialanie silnych promieni slonecznych) - zasieg urzazen nadawczych (to sprawa zalezna od sprzetu i rzezby terenu, sprawdz czy sygnal w okolicy jest dobry czy tylko u Ciebie cos sie (słowo na p)i) - napisz czy masz umowę wielostronna (czyli radiowke z kilkoma osobami), jezeli korzystasz z radiówki razem z innymi osobami to sprawdz czy maja oddzielne pasmo, zeby nie bylo ze sasiad zamula siec :-) Na koniec podaje link gdzie powinni Ci pomóc Forum o Sieciach Lokalnych, Forum to jest jednym z najwiekszych i najlepszych poswieconych sieciom LAN oraz WLAN. Imo co do neostrady 128 to jak najbardizej polecam, róznice w pignu w porównaniu do neo 640 to ~10 ms. Jednakże neo 128 ma limit transferu 5 GB, co wystarczy na około 7 godz gry dziennie z TS'em. Jezeli przekroczysz limit transferu 5 GB to neo dziala dalej jednak z downloadem nie 128 kb/s, a 32 kb/s co do ET juz sie nie nada. Upload zostaje taki sam czyli 64 kb/s. Podsumowujac, polecam neo 128 jesli nie grasz po 12 godz dziennie i nie sciagasz wiekszych plikow. Jezeli jestes maniakiem grania przez net i duzo sciagasz, to wyjsciem zostaje neo 640. Kk thx bye |
|
|
|
22:21, 20 07 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 4 Dołączył: 15-07-2004 Nr użytkownika: 2312 |
a więc to wygląda tak:
u mnie w sieci jest 6 osób, anten zbiorcza z mojego osiedla jest na dachu mojego bloku. dzień czy noc, słończe czy księżyc, zimno czy ciepło, śnieg czy deszcz.... zawsze mam laga. nawet jak jestem sam na sieci. zadzwoniłem do tych lolków i powiedziałem za mają se dać siana z takim netem i zmieniem to na neo. mam nadzieje ze mi wystarczy 5GB/ miecha bo ja nie sciągam tam żadnych filmów z neta ani nic, narazie ssam co tylko moge z tego neta. a jak bede chciał coś z neta to pójde do kumpla co ma DSLa 512 a on mi sciągnie a potem sie do niego z hdd przejde i po sprawie. obawiam sie ze na początek moze mi nie starczyć 7 godzin grania dziannie w ET ale nie zawsze gram z TSem no i tez niecodziennie mogem tyle grac (ale jak znam siebie to bede siedział dniami i nocami na ET) potem sie zacznie szkoła i inne glupoty na neo 640 narazie nie mam co liczyć bo wszyscy co mają neta u mnie w bloku to zalożyli se tą radiówke.... oni nie grają na necie więc im lag nie przeszadza. moze kiedyś bede mial 640 Estaloth thx za odp. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |