21:03, 5 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 52 Dołączył: 5-10-2003 Nr użytkownika: 390 |
Witam.
Na na serwerach ET dalem sie poznac jako r33toslaw, chociaz tak naprawde na imie mi Konrad. Mam 20 lat i lubie kolor szary. Gram od tygodnia w te gre i nie ukrywam, ze bardzo mi sie spodobala. Jest jednak kilka rzeczy zwiazanych z ET i nie tylko, ktore nie daja mi spokoju. Mam gleboka nadzieje, iz na tym forum jakas zyczliwa dusza udzieli mi na nie odpowiedzi, co pozwoli mi wreszcie zasnac spokojnie. 1. Pierwsze pytanie zwiazane bedzie z rozgrywka i bedzie dosc proste, aby na starcie zbytnio Was nie nadwyrezyc. Jak wzywa sie support fire? Wiem, ze ma to jakis zwiazek z lornetka, ale jak ja wlacze i natarczywie dusze lewy przycisk mojej wysluzonej myszy, na ekranie nic sie nie dzieje. 2. Drugie pytanie bedzie juz troche trudniejsze i bardziej podchwytliwe. Po jaka cholere instaluje sie mod pt. ET Pro na serwerach? Mozliwe, ze sie po prostu nie znam, bo za krotko w ET gram, ale na serwerach z ET Pro czesto ja, jak i inni gracze bez powodu blokujemy sie w scianach, karabinow maszynowych zamontowanych np. na czolgach nie da sie uzywac, bo ekran tylko drga i nie mozna sie rozgladac na boki, a do tego nie da sie ustawic swojego ulubionego kursora, przez co trudniej jest trafiac, jesli ktos sie przyzwyczail juz do jakiegos innego grajac na serwerach normalnych. 3. Czy sa jakies klany, ktore graja tylko w ET? Czy sa w ogole jakies osoby, ktore graja tylko w ten dodatek? Ja swoja przygode z RTCW rozpoczalem wlasnie od niego, wczesniej mialem jedynie stycznosc z demem RTCW, ktore zbytnio nie przypadlo mi do gustu. Teraz po zapoznaniu sie z bardzo dobrym w moim mniemaniu dodatkiem, zainteresowalem sie zakupem pelnej wersji gry, ale nie wiem, czy jest sens. Tym razem to by bylo na tyle. Mam nadzieje, ze w niedlugim czasie doczekam sie wyczerpujacych odpowiedzi z Waszej strony. Z gory dziekuje i goraco pozdrawiam, Wasz r33tosław. |
|
|
|
![]() |
21:17, 5 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 95 Dołączył: 22-09-2003 Nr użytkownika: 282 |
1. Aby wezwac support fire nalezy:
a) byc field opsem (inaczej sie nie da) c) wziasc tymze field opsem lornetke - przyblizyc - kliknac lewym myszki. W tym momencie powinienes ulsyszec "Firing for effect!" i po kilku sekundach spadnie flara z pierwszym zrzutem. Potem co kilka sekund w to miejsce beda spadaly pojedyncze naloty. Tak samo jak w przypadku flary dymnej miejsce musi byc bezposrdenio po "niebem". Na pierwszym poziomie Filed Opsa musisz miec pasek energii (ten kolo stanu broni) naladowany na maxa zeby moc robic zrzuty. Na 3 poziomie wystarczy polowa paska dla flary dymnej i 3/4 do nalotu z lornetki. 2. ETPro - jak sama nazwa wskazuje jest modem dla Hardkorowych Pro-gejmerow z pryszczami na twarzy i skolioza od naciskania fire. Sam nie rozumiem czemu jest zrobiony jak jest, poniewaz zabija cala zabawe z ET. Osobiscie go nienawidze i uwazam ze jest to intryga grubymi nicmi szyta przez parowkowych skrytozercow. 3. eeeeeee nie wiem - ja gralem tylko w ET... |
|
|
|
23:45, 5 10 2003
|
|||
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 207 Dołączył: 13-08-2003 Nr użytkownika: 92 |
Witam. Na na serwerach ET dalem sie poznac jako FarSight, chociaz tak naprawde na imie mi Andrzej. Mam 29 lat i lubie kolor czarny. goraco pozdrawiam, Wasz FarSight. buehehehehehehehehehheehhehehehee |
||
|
|
|||
0:21, 6 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 100 Dołączył: 18-08-2003 Nr użytkownika: 108 |
FarSight jestes okrutny
|
|
|
|
0:40, 6 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 52 Dołączył: 5-10-2003 Nr użytkownika: 390 |
> FarSight jestes okrutny
Chyba nie az tak, jak wam sie wydaje :) A ja mam jeszcze jedno pytanie... Mianowicie do czego sa te szafki co engineer sklada w ustalonych miejscach. Zapomnialem jak sie nazywaja. |
|
|
|
7:25, 6 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 65 Dołączył: 29-08-2003 Nr użytkownika: 153 |
jeżeli chodzi o rtcw to jest to dobra gierka i polecam zakup. jeżeli kupisz orginal w sklepie to moze znajdziesz w internecie jakis serwer do gry w rtcw multiplayer . jeżeli jednak kupisz pirata to bedziesz musial grać na polskich serwerach. ja na allseingeye znalazlem 3 i to na jednym tylko ktos gral wiec jeżeli poza singlem bedziesz chcial grać w multiplayer to kup se orginal
|
|
|
|
8:52, 6 10 2003
|
|||
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 207 Dołączył: 13-08-2003 Nr użytkownika: 92 |
Jaki okrutny ?? |
||
|
|
|||
9:19, 6 10 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 44 Dołączył: 10-09-2003 Nr użytkownika: 206 |
COMMAND POST:
1. Przyspiesza doładowywanie power baru o 33%. Czyli potrzebujesz 25% mniej czasu na pełne odrodzenie paska. Na przykład jeśli normalnie zajmuje to 30 sek to z command postem 22 sek. (szybkość zależy też od klasy) 2. Czasami umożliwia wybór dodatkowego spawna. Na przykład na mapach radar i battery allies mogą po zbudowaniu command postu zaczynać tuż koło niego. 3. Czasami z command postem związane są półki z apteczkami i amunicją. Dostępne one są dopiero po zbudowaniu command postu. Na przykład command post allies na mapie fueldump. Ponadto niektóre command posty są dostępne dla obu stron, a niektóre tylko dla jednej. |
|
|
|
14:08, 6 10 2003
|
|
|
jeżeli kupisz orginal w sklepie to moze znajdziesz w internecie jakis serwer do gry w rtcw multiplayer .
Myslalem tylko o oryginale, bo wiem, ze do gry wymagany jest unikalny cd-key. Ale chyba czegos nie rozumiem. Jezeli kupie oryginal w sklepie to _moze_ znajde w internecie jakis serwer do gry? To znaczy, ze tych serwerow jest tak malo? Nikt tam nie gra? Pozostalych dyskutantow prosilbym o trzymanie sie tematu i przypominam, iz wciaz czekam na odpowiedz na pytanie nr 2 z mojego pierwszego posta. Pozdrawiam wszystkich, a w szczegolnosci mojego nowego wirtualnego kolege- FarSighta, Wasz r33tosław. |
|
|
|
15:17, 6 10 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 405 Dołączył: 15-07-2003 Skąd: Poznan Nr użytkownika: 26 |
Mod ET pro powstal z mysla o usprawnieniu nieco ET do gry meczy. Jest to oficjalnie akceptowany mod przez jedna z najwiekszych organizacji zrzeszajacych graczy mianowicie clanbase. (www.clanbase.com). Niestety likwidujac pewne bugi ze standardowej gry wygenerowal on kilka nowych. Pocieszajacy jest fakt ,ze mod ten jest stale dopracowywany. Aktualna wersja na dzien 06.10.2003 to 2.05. Co do twoich problemow np. z brakiem mozliwosci uzywania karabinow maszynowych (drganie ekranu) oraz z blokowaniem sie gracza w scianach itd to wedlug autorow moda zostaly one usuniete w aktualnej wersji. Ile w tym prawdy zobaczymy.
PS. Moj ulubiony kolor to pomarancz, interesuja sie historia sztuki oraz armenskim kinem moralnego niepokoju, w przyszlosci chcialbym sie poswiecic nauce niepelnosprawnych dzieci skokow na bungi Pozdro Mod|4FuN |
|
|
|
15:50, 6 10 2003
|
|
|
ale nie powiedziales jak masz na imie i ile masz lat
Ty tez sie nie przedstawiles w moim threadzie, bardzo nieladnie! Mam kolejne pytanie - czy jest mozliwosc zmiany, albo zmniejszenia czcionki uzytej we wszelkich napisach pojawiajacych sie na ekranie? Ta podstawowa jest po prostu straszna... W 1024x768, jak przejade po kilku osobach z mojego teamu, mam zajeta wiekszosc ekranu i trudno mi cokolwiek innego trafic. Wiem, ze jest mozliwosc wylaczenia pojawiania sie imion i healthbarow po najechaniu kursorem na czlonkow wlasnego teamu, ale bez tego jest czasem ciezko zidentyfikowac zolnierza. |
|
|
|
16:21, 6 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 112 Dołączył: 5-10-2003 Skąd: Sosnowiec Nr użytkownika: 385 |
Jemu chyba chodzi raczj o coś jak cg_drawsmallpopupicons. Dużo to nie daje ale zawsze może coś pomoże.
|
|
|
|
20:41, 6 10 2003
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Moderatorzy Postów: 304 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 19 |
Nie naturalnie że gra. Chodziło tu o to że w Polsce z serwerem może być cieżko. A jeśli będzie to pirat to nie zagrasz na serwerach normalnych na zachodzie. Jesli będzie originalny key to z serwerem nie będzie żadnego kłopotu. Polecam |
||
|
|
|||
22:09, 6 10 2003
|
|||
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 4 Dołączył: 5-10-2003 Nr użytkownika: 377 |
czy zwieksza szybkosc doladowania paska to nie mam pojecia... wiem na peowno ze zwieksza szybkosc z jaką są nowe respawny z 30s na 20s... no chyba ze o to ci chodzilo, chociaz wątpie... PS. Jestem Seba mam 14 lat i lubie niebieski |
||
|
|
|||
10:51, 7 10 2003
|
|||
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 44 Dołączył: 10-09-2003 Nr użytkownika: 206 |
Obawiam się, że command post nie ma nic wspólnego z szybkościami respawnów, które to są ustalone na stałe - co 30 sekund dla strony broniącej i co 20 sekund dla strony atakującej. Chociaż na niektórych serwerach admini bawią się tymi ustawieniami. W każdym razie w trakcie meczu wartości te się nie zmieniają. Natomiast co do odradzania paska - sprawdź i przekonaj się sam. PS. Mam 27 lat i nie mam jakiegoś konkretnego ulubionego koloru. Za to uwielbiam słuchać Dido. Jej głos to mistrzostwo świata. |
||
|
|
|||
19:47, 8 10 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 1 Dołączył: 8-10-2003 Nr użytkownika: 416 |
Ja mam takie pytanko, sciagam wlasnie ET (21% z 263 960 KB) .... czy bede mogl grac normalnie bez RTCW ? Nie mam orginalnej wersji... i nie mam zamiaru wyrzucac pieniedzy. Z tego co wiem to zrobili ja jako osobna gre. Nawet w CD Acton jest. Mam nadzieje ze bede mogl zagrac... wie ktos ?
|
|
|
|
20:29, 8 10 2003
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 15 Dołączył: 7-10-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 406 |
Nie potrzebujesz RTCW, jest to osobna gra.
Powodzenia! |
|
|
|
22:39, 8 10 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 8 Dołączył: 8-10-2003 Nr użytkownika: 417 |
Pytan kilka od nastepnego debilka ;]
1.ile dmg zadaje noz w korpus i glowe? 2.czy na cb sa zakazane jakies techniacze? mozna siedziec u przeciwnika na respie? 3.jakie bronie sa godne uwagi [widze, ze ludzie nie biegaja z wszystkimi] gram od 2 dni wiec sie nei smiac... a tak btw. mozecie mnie na servach zobaczyc jako HELLutek, a na imie mam szymek i mam 16 lat i lubie kolor czerwony |
|
|
|
0:08, 9 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 63 Dołączył: 6-09-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 192 |
sakkanie ekranu przy motarze karabinach i tych innym zelastwie moze zalezec tez od:
seta pmove_fixed "0" moze masz ustawione na "1" i ci skacze ekran =] ps. Imie me Mariusz i kolor ZIELONY mam 20 lat ;] |
|
|
|
10:06, 9 10 2003
|
|||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 167 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Chojnice (studia Koszalin) Nr użytkownika: 263 |
1. nie wiem :/ 2. O ile wiem to spawnkillowanie to najefektywniejsza wygrana jaka niektore klany sie chwalawiec chyba mozna. 3. Jesli jestes poczatkujacym polecalbym born podstawowa, czyli zwykly karabin, ale prawde mowiac kazdy ma swoja ulubiona bron, najtrudniejsze bronie sa to M1 & K43 (w wersji z miotaczem granatow, lub w wersji snajperskiej) oraz Miotacz Ognia. [quote="Kreys.pl"]ej ej ej, jak to nie zmie nia predkosci respawnow?!? [/quote] na predkosc respawnow ma wplyw tylko i wylacznie server, znaczy ze tylko admin zmieniajac ustawienia servera moze skrucic/wydluzyc respawn. Jednak na niektorych serverach admini bawia sie uzalezniajac czas respawnu od zbudowania Command posta. Zwykly gracz nie ma mozliwosci zmienic czasu respa (no chyba ze admin sie bawil i gracz wybuduje Command post). [quote="chinczyk2"]zauwaz, ze jak nic nie zrobisz, a dostaniesz w leb, to czas respa jest max, a jak zdobedziesz pare punktow to chyba krocej, no nie? moze sie myle, bo jak dostane to patrze czy medyk ma szanse do mnie dotrzec, a czas leci , ale tak mi sie wydaje[/quote] XP nie ma nic wspolnego z czasem respawnow, zapewne chodzi ci o to ze jak zabijac cie zaraz po respawnie to musisz czekac dlugo do nastepnego respa, a jak cie zabija 5 sekund przed respawnem to czekasz tylko te 5 sekund (o ile nacisniesz "fire" i twoja dusza opusci cialo Ps. Mam na Imie Michal mam 19 lat i lubie kolor rubinowy. |
||
|
|
|||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |