21:12, 7 10 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 2 Dołączył: 7-10-2003 Nr użytkownika: 407 |
Witam wszyskich.
Jestem dopiero początkującym użytkownikiem, jezeli chodzi o gre Enemy Territory.Mam mianowicie problem ze zmianą broni alternatywnej(domyślnie-zaznaczony mam "prawy przycisk myszki").Nie potrafie zmienić broni na inną oprócz zmiany tłumika u szpiega w pistolecie i ponownie nalożenie go. Tak samo nie mam pojęcia jak zdobyć snajperke oraz używać ciezszej broni.[B]Chodzi mi jedynie jaka kombinacja jest klawiszy [/B]aby miec np. dwa pistolety w dłoni, wezwać naloty,używać miotacza ognia itp.Bo standardowo zwykły żolnierz raczej nie posiada chyba miotacza ognia???. Byłbym bardzo wdzięczny za kazda podpowiedź(bo w trakcie gry raczej wyzywaja mnie od noobow i lolow). Gram dopiero od dwóch tygodni i dalej nie doszłem jaka jest kombinacja klawiszy(co przytrzymać dłużej itp.) |
|
|
|
![]() |
21:25, 7 10 2003
|
|||||
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 203 Dołączył: 5-08-2003 Nr użytkownika: 69 |
W LIMBO (klawisz L) zaleznie od klasy np. SOLDIER ma 5 broni (znienia sie ja gdzie widac karabin)
2 pistolety ma sie na 4 gwiazdce lekkiej broni, wzywanie nalotow/altyleri nalezy do FIELDOPS (rzut nalotem 5, a altyleria B i lpm |
||||
|
|
|||||
21:38, 7 10 2003
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 15 Dołączył: 7-10-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 406 |
Pomozecie? - pomozemy!
Nie przejmuj sie kazdy byl poczatkujacym, nawet te mastahy, co wyzywaja od noobow. No wiec. Nie wszystkie bronie zmienisz za pomoca prawego klikniecia myszka. A wzasadzie to mozesz tylko na pistolet zamontowac/zdjac tlumik, dac przyblizenie na snipe i rozstawic przenosne mg42. Aby zdobyc snajpe musisz wybrac Covert Opsa. Na dole (oczywiscie w limbo gry - czyli tam gdzie wybierasz profesje i druzyne) masz ikonke z bronmi. Klikasz i przytrzymujesz to, a wyswietli ci sie lista broni. Oczywiscie nie wszyscy maja taka liste. (Field opsi medyk tego nie maja gdyz moga uzywac tylko thompson'a lub mp40) Aby miec 2 pistolety w dloni musisz zdobyc 4 lvl broni lekkiej (czyli musisz zabijac kogos z thompsona, mp40 badz ze snajpy lecz bez zooma) Nie ma innego sposobu. Otoz aby miec miotacz ognia, mortara, panera czy przenosne mg42 musisz wybrac soldata i tak jak w przypadku CoverOpsa wybrac liste z bronmi. A tam wszystko masz. Aby walnac nalot musisz byc Field Opsem. Nalot (Domyslnie to klawisz 5) w rece wyglada jak taki no granat. Po rzuceniu go pokazuje sie dym i po chwili leci samolot i jest buuuum. Du ataku artyleryjskieg (dziala w kazdym razie No to chyba wszystko, jak cos ominolem to mow... Powodzenia! |
|
|
|
10:07, 8 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 167 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Chojnice (studia Koszalin) Nr użytkownika: 263 |
Enemy Territory - nic dodac nic ujac
rodzaje i opis Covert Ops Engineer Field Ops Medic Soldier umiejętności rangi Wystarczy na nie kliknac i przeczytac Ps. Wystarczy przegladnac opcje (a dokladniej ustawienia klawiszy) aby sie przekonac jaki klawisz uzyc na jaka bron. Ps2. Switch to alternate (defaultowo prawy pezycisk myszy) nie zmienia broni (powinienes sie juz dawno o tym skapnac) lecz wywoluje dodatkowo opcje jaka ta born ma (pistolet u Cover'a - tlumik, mg42 u Soldiera - rozstawienie broni celniejsze strzaly, mortar u Soldiera - rozstawienie go i mozliwosc strzelania, Snajperka u Covera - mozliwosc przyblizenia). Ps3. Jestem ciekaw czy ktos uzywa standardowego prawego klawisz ? Z tego co widzialem to wiekszosc zmienia go na opcje "skacz" dzieki czmu jest wygodniej sie poruszac. Ps4. Jezeli masz myszke ze scroolem to przewijajac scrool mozesz zmieniac bronie (tak robnia tylko n00by, wiec odradzam, dlaczego ? poniewaz zajmuje to za duzo czasu i mozna niechcecy przeskoczyc bron o ktora nam chodzilo). |
|
|
|
17:24, 9 10 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 2 Dołączył: 7-10-2003 Nr użytkownika: 407 |
Chcialbym bardzo podziekowac za pomoc.
Że tesz sam na to nie wpadłem Dzieki |
|
|