17:23, 20 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 165 Dołączył: 28-09-2003 Nr użytkownika: 330 |
Pytanko : czy wlaczone monitorowanie mksem moze wplywac na ping ? Czy wy wylaczacie na czas grania ?
Thx. |
|
|
|
![]() |
17:25, 20 10 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 227 Dołączył: 15-08-2003 Skąd: z miasta (co nie widac? hmm przynajmniej nie czuc... ;)) Nr użytkownika: 96 |
ja wylaczam Pande na czas grania, moze mi sie wydaje ale pingi mam lepsze i denerwuje mnie gdy podczas gry nagle wyskoczy mi komunikat o uktualizacji mam slabego kompa...
|
|
|
|
17:53, 20 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 141 Dołączył: 24-09-2003 Nr użytkownika: 293 |
na ping raczej nie, chyba ze masz wlaczone automatczye aktualizacje programu antywirusowego i wlasnie Ci je pobiera. natomiast moze, a nawet musi miec to wplyw na ilosc fps i ogolny prefeormance gry, a to ze wzgeldu na to, ze kazdy odpalony w tle software zjada nieco mocy procka i ramow. to tlumaczy dlaczego gry chodza lepiej na "pure" windowsie.
|
|
|
|
19:22, 20 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 112 Dołączył: 5-10-2003 Skąd: Sosnowiec Nr użytkownika: 385 |
Wydaje mi się, że w pewnym sensie może. Na przykład Norton Internet Security ma wbudowanego w sobie firewalla i antywira. Sam program jak Rover powiedział zabiera troszkę tam pamięci więc gra może (ale nie musi bo jak masz szybkiego procka i sporo RAMu to chyba to nawet nie będzie zauważalne) troszkę bardziej skakać ale jak firewall sprawdza wszystkie połączenia czy coś to może i ping może być nieco większy (chociaż wydaje mi się to trochę naciągane). Ale jeśli chodzi o MKSa to raczej chyba nie.
|
|
|
|
18:23, 22 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 88 Dołączył: 6-09-2003 Nr użytkownika: 193 |
Jeżeli Ci sie nie pobiera aktualizacje, to nie ma to zadnego znaczenia. Co do wydajności to ma to znaczenie, ponieważ procesor dzieli zadania między gre, a antywir'a. W dodatku antywir siedzi w pamieci, więc... Najlepiej wyłączyć antywir'a
|
|
|
|
18:40, 22 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 167 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Chojnice (studia Koszalin) Nr użytkownika: 263 |
Zalezy jak masz ustawione mks_vira, bo o ile sie orientuje w mks_virze jest mozliwosc ustawienia monitora sieci, wtedy program ten sprawdza wszytskie pliki i pakiety sciagane z netu pod wzgledem ewentualnych wirusow (a wiadomo ze musi taki plik rozlozyc na czynniki pierwsze i sprawdzic jego kod pod wzgledem jakis podejrzanych elementow kodu). Jesli masz go uruchomione to wylacz go na wszelki wypadek.
Ja wylaczam wszytskie programy podczas gry w ET (poprzez menedzer zadan - ctrl + alt + del). |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |