IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> et i ati geCube9550
minc0
post 10:59, 24 04 2005
Post #1

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1104

Witam.
mam winXP
256 ddr kingston
soltek 75frnl2
atlhonaXP 2000+
GeCube 9550 Extreme

Mam pewien problem. Przesiadłem sie z ge 3 ti200 gainward na GeCube 9550 Extreme i mam problem. FPS`y skaczą jak szalone i nie moge grać, gra równierz dziwnie wygląda. I nie są to pingi. Wcześniej nie miałem problemów z ET(z ge 3 ti). Na innych grach Ati sprawuje sie bardzo dobrze, nie mam co narzekać.
Sprawdzałem 3 rózne wersje sterów i nic nie pomaga.
Żeby objaśnić pokarze wam screenschoty i demoko które nagrałem.

Screeny
grafika zapastowana przez użytkownika

A tuDemko do ściągnięcia.

help me bo nie moge grać.

PS. to samo mam na linuxie
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 6)
Dante#
post 13:56, 24 04 2005
Post #2

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2179

Hmm po demku to nic nie wywnioskujemy ale widze ze twój lagometr wygląda tragicznie z tego co widze to masz za!@#i..... packet losty. Może to byc powodem skoków fps a co do dziwnie wyglądającej gry moze chodzi ci o fov grasz teraz na 120 a wpisz sobie w konsoli cg_fov 100 lub 90 ile tam chcesz. Meże spróbuj zainstalować nowsze stery.

+Quote Post
minc0
post 17:49, 24 04 2005
Post #3

Gefreiter
Ikona Grupy

Miałem zainstalowane najnowsze omegi, stery z dołączone do grafy, dna drivers i stare 4.12 i to samo było.
Qrde a moze to wina grafy??Słyszałem o niezgodności Radeonków z niektórymi grami na jakimś tam silniku bodajrze quake 3 bo na tym chyba jedzie ET.

Edit.
Co do smiesznego wyglądu masz racje to było cg_fov zmniejszyłem i jest ok. Ale dalej gra działa jak by chciała a nie mogła (tak jakbym miał wysoskie pingi a tak nie jest.:/). Pobawie sie setami moze to cos da:/.

+Quote Post
besti
post 19:33, 24 04 2005
Post #4

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 857

Hmm z tych screenshotów widać, że masz bardzo wysoki ping, co wpływa na FPS i całą grę, poza tym możesz wyłączyć fitrowanie anizotropowe w ustawieniach i inne pierdoły wziąść na zero (zakładka Advenced3D/zmniejszyć wygładzanie pelnoekranowe,ustawienia tekstur na standard)i sprawdź tam też czy AGP jest na odpowiednią wartość, także zmniejsz szczegóły w grze na medium.

+Quote Post
minc0
post 20:59, 24 04 2005
Post #5

Gefreiter
Ikona Grupy

Ale na wcześnijeszej grafie ge 3 ti nie miałem takich problemów jak mam teraz :/ Wszystko śmigało ładnie na max detalach itp. tylko czasamio jak było za duża sieka to rwało :/

+Quote Post
Swiety
post 20:00, 25 04 2005
Post #6

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Po pierwsze na tych screenach gówno widać - możesz zapodać większe ?

Po drugie - lagi mogą spowodować bardzo niskie fpsy nawet na najlepszym sprzęcie. Pogorszenie jakości łącza mogło się zbiec w czasie z wymianą karty graficznej.
Więc poprostu napisz coś o swoim łączu i pingacj jakie masz.

Po trzecie - wymiana Gf3Ti na Radeon9550 to nie najlepszy pomysł.
R9550 występuje w trzech wersjach. SE - z 64 bitową szyną danych. XT z wyższymi zegarami rdzenia i pamięci z normalną 128 bitową szyną - prawie 2x szybszy oraz gdzieś pośrodku zwykły 9550 (taktowanie jak SE ale 128 bitowa szyna danych).
W przypadku wymiany GF3Ti na 9550SE wydajność powinna spać. W innym przypadku nie powinna.
Zaletą Radeona9550 jest kompatybilność z DirectX 9 dzięki czemu w miarę dobrze może chodzić w nowych grach a jak wiadomo ET nie jest nową grą. Liczy się czysty fillrate, przepustowość pamięci a ta w przypadku Radeona9550 i GF3Ti jest porównywalna. Dodatkowo w przypadku Radeona mamy lepszą jakość obrazu.

Co do faktu, jakoby ATI słabo sobie radziła w grach na engine Q3. Sporo jest takich opinii ale testy tego nie potwierdzają. Faktycznie engine Q3 może trochę bardziej lubi Nvidie ale różnice są kosmetyczne.

+Quote Post
Dante#
post 21:22, 25 04 2005
Post #7

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2179

Ja mam Radka 9550xt guru i też skaczą mi fps ale u mnie jest to spowodowane słabym prockiem. Ale z tego co wiem nie powinno być problemów mi sie raczej zdaje że to jednak problem twkwi w tych pingach i to powoduje spadki fps.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi