14:56, 2 06 2005
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 3 Dołączył: 2-06-2005 Nr użytkownika: 4351 |
Chce zalozyc serwer , do ET z wybtranymi mapkami. niestety nie wiem co zrobic, aby poscczegolne mapki na serwerze lecialy w wyznaczonej kolejnosci.Chcilabym tez wiedziec jak zrobic zebym samemu mogl wybrac mapki na ktorych bede chcial grac. drugi moj problem z ktorym nie moge se poradzic , polega na tym ze sciagnolem mapki do et na ktorych moge cziczyc jumpy tylko niestety nie wiem jak je uruchomic.Mam stworzyc nowy serwer tyljko z ta mapka?? czy jak?? bede bardzo wdzieczny za kazda pomoc . \ Have a nice day |
|
|
|
![]() |
18:19, 2 06 2005
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 194 Dołączył: 18-05-2005 Nr użytkownika: 4289 |
1. Do układania kampani (bo chyba o to Ci chodzi) trzeba wyedytowac plik campaigncycle.cfg znajdujący sie w folderze /etmain
2. hmm... zeby odpalic jakąs mape trzeba ją wrzucic w formie pliku *.pk3 do katalogu /emain a potem wybrac podczas wybierania mapki z host game |
|
|
|
19:36, 2 06 2005
|
|
|
wielkie thx
|
|
|
|
19:41, 2 06 2005
|
|
|
nastepna sprawa :
jak sie wczytuje mapka juz podczas gry to jest pokazana mapa europy z mapkami i sa 2 ramki po prawej stronie. gorna ramka ma napisane nad soba ,,top secret'' chcialbym sie dowiedziec czy mozna zmienic zawartosc tego tekstu ktory jest tam wpisany i jezeli tak to jak |
|
|
|
20:21, 4 06 2005
|
|||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 194 Dołączył: 18-05-2005 Nr użytkownika: 4289 |
"Top Secret" pisze tylko wtedy kiedy nie masz jakiejś mapy z danej kampani Tak mozna zmienic zawartość tego tekstu. Jak? Musisz utworzyć plik *.pk3... Jak? Ok napisze wszystko po kolei (nie próbowałem tego wiec moze nie działac ale tak mi sie wydaje 1. Tworzymy folder o nazwie "scripts" w dowolnym katalogu 2. Otwieramy notatnik lub jakikolwiek inny edytor tekstowy 3. Piszemy w tym edytorze cos takiego:
4. Za tekst "XXX" podstawiasz nazwe swojej kampani 5. Za tekst "X" skrót swojej kampani 6. Za tekst "moja pierwsza[...]" wpisujesz tekst jaki chcesz zeby sie pojawił w tym "top secret" jak to nazwales 7. Pod "maps" wpisujesz skróty od mapek (pliki *.bsp w ich katalogach maps w plikach *.pk3) 8. Utworzony plik zapisujesz w wczesniej utworzonym folderze "scripts" pod nazwą *.campaign 9 Zaznaczas folder "scripts" prawym przyciskiem myszy i kilkasz na "dodaj do archwium" (musisz miec zainstalwoany program "WinRAR") 10. dodajesz do archiwum *.pk3 (zamiast tej koncówki ".rar" wpisujesz ".pk3" 11. Kopijuesz do folderu /etmain odpalasz gierke i powinna sie pokazac ta kampana w "Host Game" |
||
|
|
|||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |