IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Przydatne cofingi, Jakie komendy ?, jak stworzyć config itp
Runos
post 10:45, 26 10 2003
Post #1

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 563

Siemka wszystkim!:)

Mam pytanie odnosnie jak mozna sobie ulatwic gre(nie chodzi mi o czity bo to dla lamosow.) Chodzi mi bardziej o to co wpisac sobie w consoli.. co jest najlepshe?? Pishe to dla poczatkujacych i jak ktos moglby im pomoc bo ja znam tylko takie proste komendy.. A wiem ze tu pokazuja sie spece od et tongue.gif cool.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
3 Stron V   1 2 3 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 19)
Dajmos
post 16:22, 27 10 2003
Post #2

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 264

prosze bardzo

tu mosz Configi od wielu graczy ET

tu możesz zrobićwłasny config jeśli tylko znasz troche angielskiego :]

+Quote Post
tsc
post 15:54, 1 11 2003
Post #3

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 262

Co do konfow z team.arise to trzeba uwazac, bo tam cfg mzoe wyslac kazdy, niektore z nich sa tak denne, ze zal dupala sciska. Dlatego zanim braniem przykladu z ktorego kolwiek z cfg radze zorientowac sie w amerykanskiej scenie ET.
Aha jesli ktos chce cfg na maximum fpsow to smialo pisac do mnie. z tymze 1 uwaga - on jest naprawde kurewsko brzydki.

+Quote Post
doomi79
post 16:32, 1 11 2003
Post #4

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 310

Dobry config to wlasny config biggrin.gif
kazdy ma indywidualne predyspozycje , rozmiary palcow;] itd... z czasem sam dochodzi czowiek do wniosku co nalezalo by zmienic a co poprawic....

TRENING czyni mistrza!!

+Quote Post
UpSs
post 19:33, 1 11 2003
Post #5

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 628

A ja mam pytanie jak daleko mozna zajsc podczas robienie konfigu. Czy jak wylacze sobie efekty atmosferyczne tzn deszc snieg itp to juz bedzie be czy jeszcze styknie.Mam wyłączoną krew. Czy mozna tez wylaczyc pulsujacy celownik??

+Quote Post
DaBi
post 20:05, 1 11 2003
Post #6

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 19

Czy jak wylacze sobie efekty atmosferyczne tzn deszc snieg itp to juz bedzie be czy jeszcze styknie.Mam wyłączoną krew. Czy mozna tez wylaczyc pulsujacy celownik??

To co wymieniłeś to nie są zmiany wielkie ale już coś dające. Naturalnie że można to zmienić i to bez żadnych konsekwencji

+Quote Post
blinkkin
post 23:45, 1 11 2003
Post #7

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

ja natomiast musze powiedziec, ze gram na standardowym konfigu. zero zmian, tylko czulosc myszki zmienilem. kiedys mialem noobskiego cfg do quake 3 - kazda funkcja byla praktycznie zbindowana pod jakims klawiszem (okolo 20 odzywek itp.). teraz sam smieje sie z siebie. probowalem co prawda zagrac na jakims porzadnym configu do et, jednak denerwowal mnie on (r_picmip + zmieniona alfha - nie da sie grac wedlug mnie).

+Quote Post
hxs
post 9:56, 2 11 2003
Post #8

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 406

Ta najlepszy config to wlasny config biggrin.gif I tu sie zgodze z Doomim. Ja mam tylko binda na killa, na napis o nalocie (bo czesto mi ludzie wlaza i complejny wala). Tak to nie mam nic ciekawego. Gram na defaulcie, tylko sensitivity mam na 2.54 tongue.gif A w ogole co chcialbym binda ze zmienianiem respa jest cos takiego? I ze zmienianem klasy bo juz myslalem nad tym ale nie wiem jak to napisac. z gory thx...
Edit: Juz znalazlem... wysililem sie i wszedlem na portal wink.gif

+Quote Post
Bobin
post 12:56, 2 11 2003
Post #9

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 496

Hej. Ja mam propozycje:) Jesli znacie jakies komendy aby poprawic fps to piszcie je tutaj. Tylko nie te w stylu seta cg_atmosphericEffects "0" bo to chytba kazda lamka zna a pozatymi nie wiele daje. A wiec zachecam do wypowiadanie sie na temat:)smile.gif

+Quote Post
Go��_Cyborg
post 14:39, 2 11 2003
Post #10

Goście

witam wszystkich forumowiczow,

uwazam ze jednymi ze skryptow najbardziej poprawiajacych widocznosc sa ponizsze:

cg_complaintPopUp "0" (nienawidze tego zoltego napisu, zaslania wieksza czesc ekranu, jezeli ktos cie zdazy ozywic, tak samo nienawidze vote'ow - w srodku duella wyskakuje ci takie gowno i nic nie widac)
cg_drawSmallPopupIcons "1"
cg_drawgun "0" (sam tego nie uzywam, wole widok pukawki na ekranie smile.gif)

jak chcesz tweakowac grafe to poszukaj sobie w inecie przepisow, jest tego pelno.

cyborg

+Quote Post
Bobin
post 15:13, 2 11 2003
Post #11

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 496

1/ Dabi gdy cos zapomne bede robil jak mowisz:D
2/ Ja nie musze tweakowac grafy bo juz to zrobilem:P
3/ Warto zajrzec na stronke o ktorej pisze Dajmos
4/ Teraz ja napisze te komendy (ktore znam) na poprawienie fps: seta r_lodbias "0", seta cg_wolfparticles "0", seta cg_atmosphericEffects "0", seta r_flares "0", seta r_drawsun "0" huh.gif
5/ Na widocznosc: gamma, mapoverbits "1" (zalezy od jasnosci komputera) , seta cg_bloodFlash "0"
6/ Jesli sie myle to mnie poprawcie biggrin.gif

+Quote Post
LOKI 65t
post 17:26, 2 11 2003
Post #12

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 330

Moze ktos wie jaka komenda jest odpowiedzialna za jakosc znakow na helmach - bo mam confa od znajomego ale chcialbym poprawic to bo pracuje na awanse a na helmie i w momencie awansu wygladaja jak kleksy sad.gif .

+Quote Post
tsc
post 16:46, 3 11 2003
Post #13

Feldwebel
Ikona Grupy

ok, oto scree na moim cfg, oczywiscie nie jest tak brzydki jak w grze =)
tsc cfg r_mode 1
scr 2
scr 3

+Quote Post
Nexilis
post 17:05, 3 11 2003
Post #14

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 594

Ja zdecydowanie polecam wszystkim poczatkujacym http://www.team-arise.com/config/etcfgs.php Mozna tam znalesc naprawde niezle konfy, najczesciej w nich jest wytlumaczone co i jak zmienia gre. Zanim jednak cos z tamtad sciagniesz to poczytaj komenatrze na temat tego cfg.

+Quote Post
tsc
post 8:55, 7 11 2003
Post #15

Feldwebel
Ikona Grupy

QUOTE (eXtreme)
Tragedia

QUOTE (Runos)
Jak ty grash?? tongue.gif  Ja to razcej bym nie kcial grac z taka grafa:P

n44444444h, da sie grac. Tyle, ze granie na takim cfg wymaga juz wiecej ogrania, jezeli celownik przyslania z daleka 1/2 modelu nie znaczy, ze nie da sie trafiac hsow, trzeba tylko wiedziec, gdzie w tmy momencie znajduje sie glowa wroga i gdzies jst srodek celownika, mozna sie nauczyc. Co do cfg to nie ukrywam, ze nie przepadam za hiperjasnymi cfg, kwestia gustu.. A, no i jestem uzalniony od rtcw we wszelkiej formie i duzej ilosci fpsow.

+Quote Post
chinczyk2
post 9:11, 7 11 2003
Post #16

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 170

a czy da sie wylaczyc ta morde zolnierzyka, bo nie dosc, ze wkurza, to jeszcze pewnie zzera fpsy

+Quote Post
Hannibal
post 10:12, 7 11 2003
Post #17

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 575

QUOTE (tsc @ 6:55, 7 11 2003)
n44444444h, da sie grac. Tyle, ze granie na takim cfg wymaga juz wiecej ogrania, jezeli celownik przyslania z daleka 1/2 modelu nie znaczy, ze nie da sie trafiac hsow, trzeba tylko wiedziec, gdzie w tmy momencie znajduje sie glowa wroga i gdzies jst srodek celownika, mozna sie nauczyc. Co do cfg to nie ukrywam, ze nie przepadam za hiperjasnymi cfg, kwestia gustu.. A, no i jestem uzalniony od rtcw we wszelkiej formie i duzej ilosci fpsow.

qcze ale ty masz configa. Chyba masz zmniejszone wszystko co sie da laugh.gif
Mysle ze jedynie co moznaby jeszcze ulepszyc to jakby byl caly czarny ekran tongue.gif Gwarantowane 100 fps
A tak powaznie to jakiego ty masz kompa ze jestes zluszony przez takie katusze przechodzic? blink.gif

+Quote Post
tsc
post 1:31, 11 11 2003
Post #18

Feldwebel
Ikona Grupy

z moim kompem sa tylko 2 problemy - gf2mx i za...iscie zasmiecony rejestr, a cfg ten zrobilem, bo teraz czekam na nowa plyte glowna, jak juz ja dostane powinienem wroci do normalnego cfg (czytaj taki jak na screenach tylko w 640x480) =)

+Quote Post
phant0m
post 0:28, 28 01 2004
Post #19

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1151

Ja chcialbym poprosic tylko jeszcze o dwie komendy.

1. Jak wylaczyc trawe. Po co mi to dziadostwo, kradnie fps'y i psuje widocznosc.

2. Zwiekszyc kat widzenia, o ile sie da - przydaloby mi sie widziec o kilka stopni szerzej smile.gif.

Z gory big thx

+Quote Post
blinkkin
post 0:37, 28 01 2004
Post #20

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

ad1. obecnie nawet jakbym podal ci komedne to nic nie da. pb zacznie kopac za force cvar, wiec poczekaj az zmiany wejda w zycie.

ad2. kat widzenia zwiekszasz za pomoca komendy cg_fov (wartosci 80-120, jesli dobrze pamietam). do tego przy wiekszym kacie radze usunac widok broni za pomoca komendy cg_drawgun 0. to tyle.

+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi