20:14, 27 10 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 1 Dołączył: 27-10-2003 Nr użytkownika: 585 |
Elo
Jestem tu nowy, i wlasnie z cs'a sie przerzucilem na rtcw Nie wiem co i jak. Mam najnowsze patche. Gdy chce wejsc na server wyskakuje mi napis 'unknow_to_auth). Nie wiem czemu |
|
|
|
![]() |
23:43, 27 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 147 Dołączył: 20-10-2003 Skąd: Gliwitz Nr użytkownika: 528 |
No wiec, hmm nie pamietam dokladnie przyczyny, bo ja glownie zajmuje sie pisaniem cfg, wiec moze to byc spowodowane 2 rzeczami. Brak orginalnego klucza (tu mozesz zglosic sie na #wolfpl@quakenet i moze jakis stary gracz udostepni tobie orginalny klucz) oraz zle ustawionymi parametrami z sieci, czyli w momencie wchodzenia na server gubi lacze synchronizacje ..... ale tak na 100 nie wiem. na nieistniejacym jujz bordzie hiva byl taki topic, ale nie wie mo i jak :?
|
|
|
|
17:27, 4 11 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 2 Dołączył: 4-11-2003 Nr użytkownika: 668 |
ejj cze mafia?co se mam ustawic wogóle w multiplayer aby se zagrac bo nie wiem jak i co wogole a bym se zagral!
|
|
|
|
1:27, 5 11 2003
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Client unknow to authorize - ten komunikat występuje na serwerach nie skrakowanych, czyli na takich, na których potrzeba oryginalnego cd-key (prawie wszystkie zachodnie serwery).
W Polsce znowu jest odwrotnie, wszystko jest skrakowane ale ponieważ ostatnio jeśli chodzi o FFA to w Polsce nei ma z kim grac i zostaje tylko zachód. Dobra zakładamy że masz oruginalny cd-key Client unknow to authorize pojawia sie czasami również u właścicieli oryginalnych cd-key. Mi często przez kilka pierwszych sekund łączenia pojawia sie ten komunikat po czym znika i łacze siebez problemu. Jesli nie chce zniknąć to pomaga czasami wielokrotny reconnect, trzeba próbować się łączycz wieloma serwerami. Client unknow to authorize to również możliwe problemy z łączem (lagi) lub problemy z cd-key. |
|
|
|
12:52, 5 11 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 22 Dołączył: 4-11-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 674 |
nie do konca.. client uknown to auth to błąd łączenia się z serverem autoryzacji id. (taki server np. dla q3 to authorize.quake3arena.com) jezeli po wpisaniu polecenia ping nazwa_teg_servera_authorize nie ma odpowiedzi, to wiadomo juz co jest przyczyną. Ta ciekawostka spotyka głównie graczy za NATem, a spowodowana jest zlym fordowaniem portow (u mnie na przyklad admin sprytnie zablokowal porty oprocz 27600-29000, a authorize w q3 jest zdaje sie pod portem 231111)
problem mozna rozwiazac dwojako - mail do admina o odpowiednio spreparowanej tresci lub konfiguracja servera, tak aby autoryzacja odbywala się nie przez strone rtcw czy inna taką, a przez punkbustera (a podwojne sprawdzanie jest bezsensowne) problem ten dotyczy zarowno osob z orginalami jak i pirackimi cd keyami oraz wiekszosci gier z pulek id softu na enginie q3... (q3,rtcw,urt,cmpa.. chyba rowniez moha etc). nie zalerzy od pb. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |