IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Enemy Territory i Linux, czy mogę grać, na serwerze windowsowym mając Linuxa ?
Sebek_LP
post 19:29, 2 10 2005
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 5032

Witam, jestem nowy smile.gif

Mam zamiar ściągnąc sobie ET smile.gif Mój system operacyjny to Linux więc w związku z tym mam pytanie - czy jak będę miał wersję na Linuxa, to czy będę mógł grać z tymi którzy mają Windows'a? huh.gif Aha i czy jakl mam np. wersję 2.60 to czy nowrmalnie mogę grać z tymi którzy mają wersję 2.56 ? huh.gif

Z góry dziękuję za odpowiedź smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 5)
Swiety
post 20:04, 2 10 2005
Post #2

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

1. Czy użytkownik Linuxa może np rozmwiać na ircu z użytkownikami windowsa ? Czy użytkownik Linuxa może oglądać strony www na serwerze windowsowym ? Czy użytkownik Windowsa może sobie ściągać pliki z serwera ftp na Linuxie ?

W związku z tym na pytanie czy będziesz mógł grać z tym co mają windowsa odpowiedź sobie sam.

2. Jak masz 2.60 to nie możesz grać na serwerach 2.56. Na serwerach 2.56 grają tylko co co mają 2.56.

+Quote Post
Sebek_LP
post 20:30, 2 10 2005
Post #3

Schutze

CYTAT (Swiety @ 20:04, 2 10 2005)
1. Czy użytkownik Linuxa może np rozmwiać na ircu z użytkownikami windowsa ? Czy użytkownik Linuxa może oglądać strony www na serwerze windowsowym ? Czy użytkownik Windowsa może sobie ściągać pliki z serwera ftp na Linuxie ?

W związku z tym na pytanie czy będziesz mógł grać z tym co mają windowsa odpowiedź sobie sam.

2. Jak masz 2.60 to nie możesz grać na serwerach 2.56. Na serwerach 2.56 grają tylko co co mają 2.56.

1. A więc moge smile.gif

2. A jak są np. jakieś klany, albo jak jest jakaś liga ET, to są osobne klany? Np. klan ET v2.56, klan ET v2.60, albo liga ET v2.56, liga ETv2.60? ohmy.gif
Czy może klany i ligi są w najnowszych wersjach ET, np. jak jest sobie jakiś klan, wyszedł updtae do ET i wszyscy z klanu sściągają patcha i nie osobnych klanów na ET 2.56 i ET 2.60 smile.gif

+Quote Post
Swiety
post 22:10, 2 10 2005
Post #4

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Twoje pytanie powinno być w dziale dla początkujących biggrin.gif

Wszystkie normalne, z conajmniej średnim skillem klany i gracze grają na takim patchu jaki obowiązuje w najważniejszych ligach (ClanBase czy Warleagues i wielu innych pomniejszych) czyli na dzień dzisiejszy 2.60.
Z reguły we wszystkich grach zawsze gra się na najnowszych patchach, czasami upływa sporo czasu od wyjścia nowego patcha do jego wdrożenia w róznych ligach i na serwerach (np w celu wyłapania wszelkich bugów w nowych patchach czy też oczekiwania na nowe wersje modów kompatybilne z nowymi patchami), ale prędzej czy później prawie wszyscy przechodzą na nowy patch.

Czy są jakieś rozgrywki czy klany grające na starej wersji ? Kogo to interesuje. Może i są.

W róznych grach istnieje tzw scena starego patcha ("old school " biggrin.gif),
czyli ludzie grający na starej wersji. Baaa nawet czasami istnieją klany czy nawet ligi grające na starych wersjach.
Jednak to wszystko to jest mało znaczący margines. Grają tam głównie nooby, początkujący, którzy często nawet nie wiedzą że istnieje nowy patch

W ET są jeszcze serwery na patchu 2.56. Sądząc z ilości "białych nicków" na tych serwerach grają tam głównie nooby. Istnieją nawet jakieś klany grające na patchu 2.56, jednak w najważniejszych ligach ich nie spotkasz (dlatego że nei grają na 2.60).
Czy są jakieś ligi na patchu 2.56 ? nie wiem.

Najlepiej nie zawracać sobie tym głowy i grać tak jak każdy normalny, przeciętnie skillowy gracz na 2.60 + ETPro.

+Quote Post
Sebek_LP
post 14:52, 3 10 2005
Post #5

Schutze

CYTAT (Swiety @ 22:10, 2 10 2005)
Twoje pytanie powinno być w dziale dla początkujących biggrin.gif

Wszystkie normalne, z conajmniej średnim skillem klany i gracze grają na takim patchu jaki obowiązuje w najważniejszych ligach (ClanBase czy Warleagues i wielu innych pomniejszych) czyli na dzień dzisiejszy 2.60.
Z reguły we wszystkich grach zawsze gra się na najnowszych patchach, czasami upływa sporo czasu od wyjścia nowego patcha do jego wdrożenia w róznych ligach i na serwerach (np w celu wyłapania wszelkich bugów w nowych patchach czy też oczekiwania na nowe wersje modów kompatybilne z nowymi patchami), ale prędzej czy później prawie wszyscy przechodzą na nowy patch.

Czy są jakieś rozgrywki czy klany grające na starej wersji ? Kogo to interesuje. Może i są.

W róznych grach istnieje tzw scena starego patcha ("old school " biggrin.gif),
czyli ludzie grający na starej wersji. Baaa nawet czasami istnieją klany czy nawet ligi grające na starych wersjach.
Jednak to wszystko to jest mało znaczący margines. Grają tam głównie nooby, początkujący, którzy często nawet nie wiedzą że istnieje nowy patch

W ET są jeszcze serwery na patchu 2.56. Sądząc z ilości "białych nicków" na tych serwerach grają tam głównie nooby. Istnieją nawet jakieś klany grające na patchu 2.56, jednak w najważniejszych ligach ich nie spotkasz (dlatego że nei grają na 2.60).
Czy są jakieś ligi na patchu 2.56 ? nie wiem.

Najlepiej nie zawracać sobie tym głowy i grać tak jak każdy normalny, przeciętnie skillowy gracz na 2.60 + ETPro.

Dobrze, a więc właśnie zabieram się do instalowania wersji 2.60 biggrin.gif

//EDIT: Nie idzie zainstalować ET sad.gif . Jakiś błąd dry.gif . Mam plik o nazwie "et-linux-2.60.x86.run", wchodze do konsoli (do katalogu z tym plikiem oczywiście) i wpisuje w konsoli:
KOD
chmod +x et-linux-2.60.x86.run
sh et-linux-2.60.x86.run

Po tym, wyskakuje mi takie coś: "Verifying archive integrity..." i coś robi. Chwilkę czekam i wyskakuje taki błąd:
KOD
Verifying archive integrity...Error in MD5 checksums: 4f30ea022472df0d3f13044fa7  
fe9f8a is different from b8b59bc515d86cc845fb52f5d2c14423

Pomóżcie! sad.gif

A tak BTW - co to jest ETPro?

+Quote Post
Sebek_LP
post 19:44, 3 10 2005
Post #6

Schutze

Ściągnęłem z innej strony, zainstalowałem i... wszystko OK biggrin.gif

Już sobie grałem, nawet fajne wink.gif

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA smile.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi