13:56, 26 11 2005
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 29 Dołączył: 2-08-2004 Nr użytkownika: 2482 |
Ostatnio zmieniłem sobie mój config. Tak, żeby był jeszcze lepszy
Fotka z gry podczas transferu rzędu 80-100 kB/s i moim confingiem: ![]() Wpisze jeszcze mój cfg. Mimo, że probówałem też /exec etconfig.cfg to nawet na nim się zacina. Co się stało? (podczas gry wyłaczam naturalnie wszystkie inne programy i naprawdę nie gram na jakimś cienkim transferze). Z góry dzięki za pomoc. Mój cfg: //cg_settings seta cg_marktime "6000" seta cg_autoreload "0" seta cg_atmosphericeffects "0" seta cg_bobup "0.0" seta cg_bobpitch "0.0" seta cg_bobroll "0.0" seta cg_crosshairpulse "0" seta cg_crosshaircolor "blue" seta cg_drawCrosshair "5" seta cg_lagometer "1" seta cg_drawFPS "5" seta cg_drawFrags "1" seta cg_fov "105" seta cg_noAmmoAutoSwitch "1" seta cg_bloodFlash "1" seta cg_shadows "0" seta cg_showBlood "0" seta cg_bloodFlash "0" seta cg_gibs "1" seta cg_atmosphericEffects "0" seta cg_drawTeamOverlay "1" seta cg_wolfparticles "1" //r_settings seta "r_fastsky" "0" seta "r_dynamiclight" "0" seta "r_DrawFoliage" "0" seta "r_colorbits" "32" seta "r_gamma" "3" seta "r_mode" "6" seta "r_depthbits" "32" seta "r_mapovebrightbits" "3" seta "r_overbrightbits" "2" seta "r_intensity" "1.5 seta "r_gamma" "2" //bindy bind F3 "ready" bind F5 "kill" bind F6 "vsay_team FireInTheHole" ^fHolding Grenade!^qI warned you! bind F7 "vsay_team FTHealMe" ^1Medic ^1Come to me with ^3Health Packs bind F8 "vsay_team FTReviveMe" ^1Medic ^4Come to ^6Revive me, ^3please! bind F9 "vsay_team Welcome" ^4Don't Worry be happy bind F10 "vsay_team FTProvideSniperCover" ^iWe Need More ^rSnipers!!! bind F11 "autoscreenshot" bind F12 "vsay_team EnemyDisguised" bind z "playdead" bind [ "say Thanks for game guys!; quit" bind ] "reconnect" bind mouse2 "+reload" bind SPACE "vstr sj" set sj "+sprint;wait;wait;wait;wait;wait;wait;wait;wait;wait;wait;wait;wait;+moveup;wait;-sprint;wait;-moveup" bind n "vstr nick" set nick "vstr nick1" set nick1 "name nick1; set nick vstr nick2" set nick2 "name nick2; set nick vstr nick1 bind F4 "vstr konfingi" set konfingi "vstr Ciemny" set Ciemny "exec MC.cfg; set konfingi vstr Jasny; echo ^4 Wlaczono Ciemny Konfing" set Jasny "exec MJ.cfg; set konfingi vstr Ciemny; echo ^6 Wlaczano Jasny konfing" bind k "+attack; -attack; +attack; -attack; +attack; -attack; +attack; -attack; +attack; -attack; +attack; -attack; +attack; -attack; +attack; -attack; +attack; -attack; +attack; -attack; wait 1;" bind o "vstr pmove" set pmove "vstr pmoveon" set pmoveon "pmove_fixed 1; echo Pmove On; set pmove vstr pmoveoff" set pmoveoff "pmove_fixed 0; echo Pmove Off; set pmove vstr pmoveon" bind ; "vstr fps" set fps "vstr fps1" set fps1 "com_maxfps 125; echo FPS na Jumpy; set fps vstr fps2" set fps2 "com_maxfps 76; echo FPS na Jumpy 2; set fps vstr fps3" set fps3 "com_maxfps 43; echo FPS na FFA; set fps vstr fps1" //Skrypty bind r "com_maxfps 40; set cl_yawspeed 13900; +left; wait 2; -left; set cl_yawspeed 140; com_maxfps 76;" // 180-degrees turn bind q "vstr alias_q" bind e "vstr alias_e" set w2 "weaponbank 2; cg_drawgun 1" set w3 "weaponbank 3; cg_drawgun 1" set w5 "weaponbank 5; cg_drawgun 1" set w6 "weaponbank 6; cg_drawgun 1" set w7 "weaponbank 7; cg_drawgun 1" set alias_q "vstr alias_q_w3" set alias_q_w2 "vstr default; set alias_q vstr alias_q_w3; set alias_e vstr alias_e_w6; vstr w2" set alias_q_w3 "vstr default; set alias_q vstr alias_q_w2; set alias_e vstr alias_e_w6; vstr w3" set alias_e "vstr alias_e_w6" set alias_e_w5 "vstr default; set alias_e vstr alias_e_w6; set alias_q vstr alias_q_w3; vstr w5" set alias_e_w6 "vstr default; set alias_e vstr alias_e_w5; set alias_q vstr alias_q_w3; vstr w6" //Inne set "b_lagometerAlpha" "0.65" set "b_drawclock" "1" set "com_hunkMegs" "128" set "com_zoneMegs" "64" set "b_muzzleflash" "0" |
|
|
|
![]() |
14:31, 26 11 2005
|
|
|
Oberst Grupa: Moderatorzy Postów: 1267 Dołączył: 9-08-2003 Nr użytkownika: 79 |
Na screenie widac lagometr. Widac rowniez, ze wykres jest zolty z dolu co oznacza cos niedobrego (pl? Nie pamietam. W kazdym razie powinno byc zielono). Prawdopodobnie to powoduje te lagi. To, ze masz transfer 100kb/s nie znaczy, ze na przyklad nie masz przycietego portu.
O pod tym k to co to jest to cos? |
|
|
|
18:29, 26 11 2005
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 105 Dołączył: 27-08-2004 Nr użytkownika: 2676 |
Tak offtopicznie doradzę Ci jedną rzecz:
seta b_althud 1 |
|
|
|
19:57, 26 11 2005
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
W tym configu nie ma żadnych ustawień które powodowałybyprzycięcia. Co więcej nie ma w nim żadnych komend które mogłyby odpowiadać za przycięcia
Wogóle sam config z siebie za bardzo nie może powodować przycięcia. W tym configu nie ma komend com_hunkmegs, com_zonemegs. Jesli nie ma to znaczy że masz wartości domyślne. Ile masz ramu ? Czy podczas przycięć pali się lamka hdd ?. Jak widać na lagometrze twoje łącze jest z dupy (chociaż masz dobre transfery). Czy podczas tych przycięć lagometr podskakuje do góry ? Albo łącze z dupy, albo coś doczytuje się z dysku - ustawić odpowiednie com_hunkmegs, zatroszczyć się o kosmetykę dysku twardego, plik wymiany albo dokupić ramu (albo szybszy dysk). Chociaż jeśli to nie byłaby wina sieci tylko sprzetu to takie zwiechy byłyby cześciej a nie raz na kilka godzin. |
|
|
|
22:51, 6 12 2005
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 29 Dołączył: 2-08-2004 Nr użytkownika: 2482 |
Nie chodzi mi o przycięcia w sensie, że cała gra się zacina, a ja musze uruchoamiać winde od nowa/resetować Wolfa, tylko takie "lagi" jakbym miał ping 999.
Gdy jednak wpisuje /exec etconfig.cfg i wczytuje mi standardowe opcje, wszystko działa ok (oczywiśćie gram na tym samym sprzęcie, a internet nie miał okazji się zmienić w tak krótkim czasie), a gdy wpisuje /exec mójconfig.cfg to od razu pojawia się coś takiego jak na screenie na góze (tzn. Lagometer i ping 500-999). CO nie tak? |
|
|
|
1:19, 7 12 2005
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 105 Dołączył: 27-08-2004 Nr użytkownika: 2676 |
QUOTE W tym configu nie ma komend com_hunkmegs, com_zonemegs Jak nie ma jak są QUOTE //Inne set "b_lagometerAlpha" "0.65" set "b_drawclock" "1" set "com_hunkMegs" "128" set "com_zoneMegs" "64" set "b_muzzleflash" "0" Więc podaj ile masz ramu, to może cuś się poradzi. :< |
|
|
|
14:42, 7 12 2005
|
|
|
512 RAM
Procek 2GhZ (oficjalnie, w rl jakieś 1,7) Karta sredniawa ;p (nawet nie będei sie "chwalić"..) Chyb starczy... Pozdrawiam Dzięki Yanek |
|
|
|
14:37, 24 12 2005
|
|
|
Nikt nie pomoże?
Prooosze Nie grałem przez to w ET od 1,5 miecha.. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |