21:46, 13 02 2006
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 43 Dołączył: 2-09-2005 Skąd: Z dupy, a właściwie z Płocka Nr użytkownika: 4896 |
Właśnie rusza (nie wiem czy) pierwsza AKADEMIA ET. W akademii będziemy nauczać osoby które grają słabo, osoby które zaczynają swoją przygodę z ET lub poprostu chcą podnieść swoje kkwalifikacje w ET (ale to ładnie ująłem:)) Z chęcią przyjmę również instruktorów oraz osoby które mają cierpliwaść do potocznie zwanych n00bków:) Akcja rusza w dniu 19.02.2006
Narazie zbieram fundusze na domenę oraz serwer ET. By zostać instruktorem wymagam: 1. Świetna znajomość map standardowych (mile widziana znajomość customówek) 2. CIERPLIWOŚĆ CIERPLIWOŚĆ CIERPLIWOŚĆ do n00bków. 3. Mile widziane jakiekolwiek pojęcie o TRICKJUMPACH (nie koniecznie) 4. Chęć współpracy. 5. Jeśli masz łącze o przepustowości 1024 kb/s i masz możliwość postawienia serwera BĘDZIESZ BARDZO MILE WIDZIANY!! Osoby które zostaną przyjęte zostaną o tym poinformowanie w ciągu następnych dwóch dni. Poszukuję rówież newsmanów, moderatorów for, administratorów downloadu, osoby które potrafią pisać opowiadania ET, i osoby które mają blade pojęcie (no, może troszkę większe) o scenie ET. (Zamierzam uruchomić serwis ET współpracujący z akademią) Wszystich chętnych odsyłam pod podany niżej adres. Dokładnie informacje znajdują się w dziale "Współpraca" Kontakt TYLKO przez e-mail podany w dziale "PRZYŁĄCZ SIĘ DO NAS!" www.akademiaet.z.pl B.T.W Co sądzicie o projekcie?? |
|
|
|
![]() |
22:48, 13 02 2006
|
|
|
Oberst Grupa: Half ProPlay0r Postów: 1087 Dołączył: 3-10-2003 Skąd: jelito grube Nr użytkownika: 367 |
QUOTE(cr^an @ 20:46, 13 02 2006) [snapback]56838[/snapback] Właśnie rusza (nie wiem czy) pierwsza AKADEMIA ET. W akademii będziemy nauczać osoby które grają słabo, osoby które zaczynają swoją przygodę z ET lub poprostu chcą podnieść swoje kkwalifikacje w ET (ale to ładnie ująłem:)) Z chęcią przyjmę również instruktorów oraz osoby które mają cierpliwaść do potocznie zwanych n00bków:) Akcja rusza w dniu 19.02.2006 Narazie zbieram fundusze na domenę oraz serwer ET. By zostać instruktorem wymagam: 1. Świetna znajomość map standardowych (mile widziana znajomość customówek) 2. CIERPLIWOŚĆ CIERPLIWOŚĆ CIERPLIWOŚĆ do n00bków. 3. Mile widziane jakiekolwiek pojęcie o TRICKJUMPACH (nie koniecznie) 4. Chęć współpracy. 5. Jeśli masz łącze o przepustowości 1024 kb/s i masz możliwość postawienia serwera BĘDZIESZ BARDZO MILE WIDZIANY!! Osoby które zostaną przyjęte zostaną o tym poinformowanie w ciągu następnych dwóch dni. Poszukuję rówież newsmanów, moderatorów for, administratorów downloadu, osoby które potrafią pisać opowiadania ET, i osoby które mają blade pojęcie (no, może troszkę większe) o scenie ET. (Zamierzam uruchomić serwis ET współpracujący z akademią) Wszystich chętnych odsyłam pod podany niżej adres. Dokładnie informacje znajdują się w dziale "Współpraca" Kontakt TYLKO przez e-mail podany w dziale "PRZYŁĄCZ SIĘ DO NAS!" www.akademiaet.z.pl B.T.W Co sądzicie o projekcie?? 1. http://www.board.enemyterritory.pl/index.p...53&hl=szkola+et Co sadzimy? Hmm. Po co uczyc grania w gre ktora ma prawie 3 lata(jak dobrze licze), ktorej popularnosc spada, ktorej schylek nadchodzi i w jakims tam czasie wyjdzie RTCW2? Poszukujesz newsmanów, moderatorów for, administratorów downloadu, osoby które potrafią pisać opowiadania ET, i osoby które mają blade pojęcie (no, może troszkę większe) o scenie ET. Powiem ci tak. Wszystko mozesz znalezc na tym forum, serwis - www.enemyterritory.pl , www.esports.pl co tam jeszcze, www.google.pl - baza wszystkiego, www.plikoskop.pl. O historii sceny mozesz tez troche tutaj poczytac. Bo zabierasz sie - z mojego punktu widzenia - jak pies do woła. Z twojego postu-no offence-wynika ze sam nie masz za duzej znajomosci. 99% tego co chca wiedziec ludzie chcacy zaczac grac znajda na tym forum korzystajac z opcji Szukaj. Naprawde radze Ci abys sobie podarowal zamysly, bo nie wyjdzie ci to na zdrowie. |
|
|
|
5:32, 14 02 2006
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
I co z tego że gra jest już stara i ma swoje wady ? Równie dobrze można powiedzieć że jak gra jest stara to trzeba ją wypieprzyć z CB - bez sensu.
Jest mnóstwo noobów grających w tą grę, cały czas ich pzybywa i zastępują tych którzy wyrośli z nooba - niektórzy chcą im pomóc. W 1992 r w RTCW C4|Smirnoff i jeszcze jakieś inne osoby z "wyższej półki" zalożyli szkółkę Wolfa. Poprostu pomagali noobom w grze. Fakt że samemu można się nauczyć czytając i przede wszystkim oglądając i analizując dema gry swoje oraz szczególnie najlepszych graczy/klanów. Przede wszystkim trzeba samemu sobie pomóc, jak ktoś tego nie może to najlepszy nauczyciel nie pomoże. Ja osobiście (jak i większosć innych) swój skill i wiedzę na początku w Quakeu poźniej w Wolfie zawdzięczam tylko sobie. Tylko takie poznawanie gry z punktu widzenia nooba jest bardzo czasochłonne wymaga dużo pracy. Noob nie będzie miał okazji grać w dobrym klanie (dopóki będzie noobem) co jest najszybsz metodą do poprawy własnego skilla i wiedzy na temat gry. Logiczne - klan nie jest szkółką niedzielną tylko organizacją do wygrywania meczy (niektórzy mówią że miłego spędzania wolnego czasu - ale to są mutanci W łsabym klanie nauczy się tyle samo co na FFA. I jest bardzo porządane aby w tym momencie jakaś osoba podpowiedziała coś, wskazała właściwą drogę etc. Jednak w obecnej sytuacji sceny trudno mi sobie wyobrazić aby jakaś grupa dobrych graczy bezinteresownie zaczęła pomagać noobom. Dobrzy gracze to jest warunek konieczny 1) jakieś znane nazwisko/klan przyciąga noobów do takiej szkółki 2) nie ma obawy, że noob będzie uczył nooba. Mimo że z treści topiku wynika że inicjator takiej akademii Wolfa sam być może jest noobem (instrukto musi znać mapy - przecież to jest oczywiste) to sama inicjatywa jest godna pochwały. Jeśli uda mu się zebrać dobrych instruktorów chcących poświęcic swój czas (akurat w to mało wierze) to coś z tego wyjdzie. GL. PS Co konkretnie ta szkółka ma uczyć ? |
|
|
|
0:12, 15 02 2006
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 301 Dołączył: 31-07-2003 Nr użytkownika: 54 |
Moze i oni zalozyli szkolke w 1992, ale ja za to w 1859 nauczalem polskie dzieci z biednych rodzin grania w q3. Nauczalem polakow grania w q3 pomimo tego ze byly zabory i polska nie istniala. To bylo dopiero poswiecenie! Pamietam jak ruskie i niemce ciagle mi zabieraly koncesje na prace z dziecmi. Nie co to teraz, banda c@#!a.
Btw. Chetnie bym sie pisal na taka szkolke, do kogo sie zglosic? Trzeba miec zeszyt? I czy kurs bedzie za darmo? |
|
|
|
23:14, 10 04 2006
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 90 Dołączył: 16-11-2003 Nr użytkownika: 751 |
Tgc i jego poczucie humoru
Pozdro |
|
|
|
9:50, 11 04 2006
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 505 Dołączył: 21-12-2003 Skąd: Toruń Nr użytkownika: 952 |
w 1992 założyli szkółkę RTCW ? : DDDDDDDDDDD
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |