15:37, 16 06 2006
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 22 Dołączył: 5-03-2005 Nr użytkownika: 3781 |
od jakiegoś czasu mam taki porlem że podczas gry zmienia mi się czulośc myszki na duuuzo wiekszą. W ET dodatkowo przestaje mi dzialać 3,4,5 przycisk. Czasem od razu ja uruchomie gre to problem juz jest :/
Pomaga jak w czasie gry wlącze program "mwadvanced_enu.exe" no ale to za kazdym razem musze wlaczac a i w kazdej chwiliw grze znowu sie moze tak skopac. jakies pomysły ? błąd wystepuje w grach we wszystkich grach w jakie ostatnio pogrywam czyli et, warsow, warrock, AA. sprzęt: myszka: logitech mx310 pod usb windows: xp z góry dodam, że wcześniej na xp i pod usb działała dobrze :/ |
|
|
|
![]() |
22:10, 16 06 2006
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Którą masz wersje mouseware i czy przeinstalowywałeś sterowniki/zmieniałeś na nowsze ?
|
|
|
|
0:57, 17 06 2006
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 22 Dołączył: 5-03-2005 Nr użytkownika: 3781 |
cóż, mouseware jest ta sama wersja od paru lat - mam tą 9.79
jakiś czas temu zainstalowalem jakiegoś tweak'a ale teraz doszedlem do wniosku, że problem byl caly czas a teraz go bardziej zauwazam bo sensa wwindzie ustawilem na maxa a wczesniej byl podoby do tego w grze ^^ w każdym bax razei święty thx za zainteresowanie. .pogrzebalem w googlach i w koncu problem rozwiązałem. umieszczam rozwiązanie gdyby ktoś miał podobny kłopot: menu start --> uruchom --> regedit (<-wpisujemy) tam szukamy ścieżki: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Logitech\MouseWare\CurrentVersion\GamingCompatibility tam jest lista gier które wykrywa nasza myszka - nie widzisz swojej gry to ją dodaj czyli prawy przycisk myszy -> new string value -> nazwa gry a potem dwa razy klikamy na nazwe naszej gry i w wartości wpisujemy nazwe pliku .exe który uruchamia gre. po wpisaniu możemy zamknąc regedit. (nie biore odpowiedzialności jak ktoś cos skpier w rejestrze - działajcie ostrożnie następnie należe zrestartować EM_EXEC.exe aby to zrobić albo uruchamiamy ponownie kompa albo uruchamiamy program "MouseWare Advanced Settings Utility" po naciśnięciu ok/aplly program restartuje wyżej wymieniony plik. Jak tak zrobiłem i wszystko juz jest ok linki: MouseWare Advanced Settings Utility: download opis powyższego programu: opis opis rozwiązania powyższego problemu w wersji oryginalnej: opis |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |