17:03, 7 10 2006
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 1 Dołączył: 2-10-2006 Nr użytkownika: 7103 |
Mam problem z Enemy Territory. Wchodze w gre pozniej na serwer gram chwile i nagle Catalyst Control Center informuje mnie ze sterownik karty graficznej zostal ponownie uruchomiony i gra przestaje dzialac tak jakby sie wieszala wtedy tylko ctrl+alt+del :/. Ktos moze wie cos na ten temat ? Czytalem forum z godzine uzywalem szukaj ale jakos nie znalazlem tego czego oczekwialem. Radeon 9600. 1,76Ghz Pentium IV. 512DDR.
Z gory dziekuje i pozdrawiam, Artuditu |
|
|
|
![]() |
19:55, 7 10 2006
|
|
|
Oberst Grupa: Moderatorzy Postów: 1267 Dołączył: 9-08-2003 Nr użytkownika: 79 |
zainstaluj inne sterowniki (albo oryginalne albo omega)
|
|
|
|
2:00, 8 10 2006
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 50 Dołączył: 3-09-2004 Skąd: Hindenburg Nr użytkownika: 2722 |
Spróbuj ze sterownikiem ale może to być też problem sprzętowy, czyli mnóstwo możliwości:
a) Przetaktowany rdzeń i/lub pamięć (uruchamia się funkcja VPU Recover, można wyłaczyć ale to nie pomoże) b) Procesor GPU karty przegrzewa się (połaczone z powyższym lub problem z chłodzeniem) c) Coś na karcie jest uszkodzone. d) Ustawienia AGP (fast write, ustawienia łacza x4 x8) e) brak sterowników do płyty głównej (obsługa AGP) f) przeciążony zasilacz (jeśli za słaby albo podaje niestabilne napięcia pod obciążeniem wiesza się np. karta graf.) Zrób test z inną grą lub 3Dmarkiem. Jeśli to tylko ET to można kombinowć w tym kierunku. ... |
|
|
|
12:22, 10 10 2006
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 136 Dołączył: 8-12-2003 Skąd: Żyrardów, wiesz mi nie chcesz tu przyjechać Nr użytkownika: 869 |
Ja mam problem podobnej masci,tylko ze z radkiem 9100.Chyba przetestowalem juz wszystkie mozliwe stery.Bios MB nie dosc ze aktualizowany to jeszcze przewrocony do gory nogami.Wyglada mi to na uszkodzenie wywolana overlockingiem albo dupnymi sterami(nie moge znalesc nigdzie starych sterow na ktorych wsio bylo ok,ati ograniczylo baze do kilku ostatnich pozycji:///).Moja grafa zachowuje sie jakby mila fochy.Nie wiem jak teraz w ET ale np. 18 wheels of steela pedal to the metal(gra ma wymagania na poziomie 600 mhz,mam bartona 2,08,512 ramu wiec powinno wystarczyc) ilosc fps na minimalnych prawie ze detalach to ok.30!!!(radeon ma 128mb pamieci i 128bit) i na tym nie koniec.Gra potrafi mi restartowac rdzen pomimo ze nie podkrecam karty od dawna.Czarny ekran i zonk.Natomiast we freelancerze rozdzialka 1024x768 max detali 100 fps jak lece sam w gaszczu bitwy 50-60fps i brak jakichkolwiek restartow
A teraz czas na modyfikacje: 1)Na gpu mam zmienione chlodzenie(z cala pewnoscia na bardziej wydajne) 2)Niedawno zalozylem na pamieci radiatory bo pomyslalem ze moze sie smaza(efekt uzyskal kryptomin "dupa jasio pierdzi stasio" 3)Zasilka byla ze 3 razy zmieniana(fakt nigdy na nic nowego o duzej mocy) ale i tak lepszego od tego co mialem jako "standardowy" zasilacz ktory juz od nowosci nie trzymal dobrego napiecia na cpu przy grze w wolfa. To chyba wszystko. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |