IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> ET.exe (...) i będzie zamknięty przez system Windows
nub
post 22:25, 14 06 2007
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 8118

Tak użyłem szukaj ale znalazłem tylko jeden temat który odpowiadał by mojemu problemowi i w dodatku zamknięty więc nie mogę dodać nic dodać od siebie. Przeczytałem go i wszystko zrobiłem co tam pisali i... sami zgadnijcie. Tak nie pomogło! :/ Pomóżcie plz!

Może zacznę od początku, więc tak
W W:ET zacząłem grać 5 lat temu na Windowsie 2000 i wszystko działało ok. Z pół roku temu odsyfiłem kompa wszystklo usunąłem (znaczy nie ja osobiście) i jest teraz XP ale tak się składa że przez te 0,5 roku grałem spokojnie i nagle 3 dni temu wyskakuje błąd: "ET.exe wykonał nie prawidłową operację i zostanie zamknięty przez system windows . Przepraszamy za utrudnienia" Wrr...! Coś takiego robi mi się kiedy jest awainting gamestate... i gdy właśnie mam sie wbić wyskakuje to g****** okienko :/

Teraz wszystko po kolei:
1) Jak już wspomniałem było wszystko ok.
2) Nagle się pojawił ten właśnie błąd
a)Czytałem na różnych forach że jakieś tam KB trza usunąć ale mi to nic nie dało
b)Czytałem także żeby zaznaczyć przy plikach .cfg tylko do odczytu ale też nic nie dało
c)Pisało też że moze to byc wina jakiegoś trojana fakt mam go ale avast go nie usuwa tylko co najwyżej daje
kwarantanne ściągnąłem też jakiegoś innego "a-squared Free" i on też wykrył jakieś tam zagrożenia. Mam też
"AutoPatch`a" do windowsa ale nie wiem w końcu czy to jest antywir czy jakiś program do
Windowsa wiem tylko że coś skanowal ale nic nie wykrył po avaście i a-squared
3)Przed skanowaniem usunąłem se ustawienia profilów wszedłem i... OK
4)Skoro działało to wyszedłem z gry włączyłem ETmina, zainstalowałem xfire gdzie miałm 4-ry serwy zapisane
ustawiam w profilach "tylko do odczytu" bo przeczytałem ze to może już zadziała (ale "tylko do odczytu" ale
było już CHYBA zaznaczone) i wchodzę ponowinie na jeden z tych 4-rech serwów na którym dosłownie przed
chwilą byłem i... ZNOWU NIE DZIAłA
5)Myślałem że skoro coś przestawiłem z "tyko do odczytu" ale na dal nic.
6)Przeczytałem gdzieś że po usunięciu KB trzeba zainstalować Visual C++ ale wtedy wyskakuje mi coś takiego:
"Poprawka nie może być zainstalowana z powodu Instalatora Windows..."

Więc już nie wiem co jest. Wiem tylko że z trojanem grałem już wcześniej. NIE WIEM CO JEST. Proszę o nie spamowanie i niech pisze ktoś kto mniejwięcej wie o co chodzi a nie jakiś przypadkowy gość który będzie chciał se posty ponabijać.
Z góry dzięki!

P.S
Nie jestem za świetny z informatyki więc jak coś mi będziecie tłumaczyć to dosyć jasno tak jak dla człowieka który nie wie co i jak!
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 15)
Kulicz
post 22:38, 14 06 2007
Post #2

Schutze

Nr użytkownika: 8122

Mam podobny problem tzn. czekam na "awaiting gamestate" i pasek dochodzi do końca, wtedy wywala error i et.exe zostaje zamknięte.
Komunikat ogłasza:
AppName: et.exe AppVer: 0.0.0.0 ModName: ui_mp_x86.dll
ModVer: 0.0.0.0 Offset: 00020625
Z tego co szukałem po innych forach, sporo ludzi ma taki problem, ale nikt nie potrafi zaradzić.
Próbowałem wszystkiego: zmiany sterowników na najstarsze możliwe dla mojej karty, na najnowsze możliwe dla mojej karty, reinstalowałem grę, grzebałem w Windowsowym firewallu itp. Windows XP Pro z SP2 mam zaraz po formacie.
Specyfikacja sprzętu:
AMD 64 3200+
1024RAM
GeForce 6150 sterowniki ForceWare 81.85

Problem zaczął się pojawiać, gdy przesiadłem się na nowy sprzęt (wcześniej miałem dużo starszy). Błąd pojawia się też, gdy próbuje zmienić nicka.
Spotkał się ktoś kiedyś z takim czymś i ma pojęcie jak to rozwiązać?

+Quote Post
nub
post 10:30, 15 06 2007
Post #3

Schutze

Tylko najdziwniejsze jest to że pół roku grałem bez problemu i nagle mi to wyskoczyło :/ Próbowałem wszystkiego co na forach znalazłem ale cholera nic. Nie wiem co się stało ale reinstalacja Windowsa raczej nie wchodzi w grę a i w dodatku przez moment jak skasowałem se wszystkie ustawenia i zrobiłem reinstalacje ET to chodziło ale wyszedłem i znowu sie zwaliło :/

Proszę o pomoc!

+Quote Post
conish
post 11:29, 15 06 2007
Post #4

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

Wiec jeszcze raz... ale obiecuje, ostatni. Taki blad moze sie pojawic w momencie zlego dzialania plikow (najczescie dll). Czym moze to byc spowodowane? Mieszaniem w nich (przy pomocy dll z et mozna sobie fajnego wh zrobic) lub ich zniszczeniem przez inne programy lub zle dzialanie dysku. Jakie jest wyjscie? Zazwyczaj pomaga reinstal systemu i formatowanie wszystkich dyskow w celu pozbycia sie wirusow/trojanow/syfu oraz instalacja wszystkiego od nowa. Sama reinstalacja systemu nie daje wiele i moze pomoc na chwile.

+Quote Post
nub
post 13:00, 15 06 2007
Post #5

Schutze

czyli co mam odinstalować Windowsa, sformatować dyski, zainstalować Windowsa jeszcze raz oraz przenajóżniejsze programy które miałem na kąpie?

O nieee... :/ No ale jak to jedyne wyjście to zobacze co da się (co to to dll?)

+Quote Post
Kulicz
post 22:55, 15 06 2007
Post #6

Schutze

CYTAT(conish @ 11:29, 15 06 2007) [snapback]63044[/snapback]
Zazwyczaj pomaga reinstal systemu i formatowanie wszystkich dyskow w celu pozbycia sie wirusow/trojanow/syfu oraz instalacja wszystkiego od nowa. Sama reinstalacja systemu nie daje wiele i moze pomoc na chwile.

Przypominam, że mam kompa praktycznie świeżo formatowanego, a po przeinstalowaniu ET, biblioteki .dll zastępują się na nowe, niezmodyfikowane (nie rozwalone przez wirusy dyskowe/trojany - rozwalenie dll'a przez jakiekolwiek wirusa nastąpiłoby dopiero po pewnym czasie od reinstalacji ET, tak więc wykluczam tą możliwość- however na 100% nie posiadam vira niszczącego dll).
Na poprzednim kompie miałem tą sama konfigurację, to samo zainstalowne- dosłownie, a ET śmigało (choć troszkę przycinało sweat.gif) tak więc myśle, że sprawa leży w konfiguracji sprzętu (być może sterowniki graficzne- ma ktoś może z forumowiczów zintegrowaną karte z chipu nForce- GeForce 6150?), lub też w tym, że teraz jestem w posiadaniu Windows XP Pro SP2 MEDIA CENTER Edition, a nie jak na poprzednim kompie, XP Pro Sp1.
Przypomnę może też, ze sprawa zaczęła się OD RAZU po przejściu na nowego kompa.

//edit: hmm jest jeszcze jedno wyjście może mam zwaloną instalkę ET :P Jeżeli ktoś jest miły i chce zaoszczedzić mi trochę czasu to może przesłać plik cgame_mp_x86.dll mi na maila ([email protected])

+Quote Post
nub
post 9:51, 16 06 2007
Post #7

Schutze

No widzisz? Tobie odrazu a mi pół roku po zmianie! A zresztą coś jeszcze zrobiłem ale nie pamiętam co dokładniei ET chodziło tylko że po wyjściu znowu się spieprzyło :/

+Quote Post
Kulicz
post 11:40, 16 06 2007
Post #8

Schutze

CYTAT(nub @ 9:51, 16 06 2007) [snapback]63100[/snapback]
A zresztą coś jeszcze zrobiłem ale nie pamiętam co dokładniei ET chodziło tylko że po wyjściu znowu się spieprzyło :/

Jeżeli po wyjściu Ci się spieprzyło to jest to wirus. Wyjścia są dwa- albo format i skasowanie wszystkich zainfekowanych plików, albo ściągnij sobie dobry plik .dll i spakuj do archiwum .rar(wirus gdy pliki są w .rar nie modyfikuje ich) i przed każdą grą wypakuj sobie prawidłowy .dll z archiwum.

//btw. dzięki conish za dll'a a smile.gif za chwilę bede testował

EDIT:
po przeinstalowaniu gry i podłączeniu nowego Dll'a gra nadal nie działała. Jednak udało mi się ją uruchomić. Okzało się, że żeby gra się uruchomiła musze usunać proces dllhost.exe z menadżera zadań (co ciekawe, jest to proces windowsowy). ET już śmiga, dzięki za pomoc smile.gif
Jeżeli chodzi o problem nupa- prawdopodbnie chodzi o coś innego niż u mnie. Podaj swojego maila to prześle Ci dll'a i sprawdzisz czy ET będzie chodzić.

+Quote Post
Mucha Emila
post 13:34, 16 06 2007
Post #9

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 7491

Z tego co wiem (i z własnego doświadczenia) to ten Error pojawia się tylko na Windowsie XP z SP2... Miałem ten sam problem... reinstal Windowsa (instalowałem tego samego z SP2) zmiana sterowników nic, i reinstal ET nie pomagały... Mój sposób na to zjawisko? Zainstalowałem "czystego" Windowsa XP, a potem wgrałem SP1 (dlaczego SP1? USB 2.0) i do dziś wszystko działa jak należy... Może jest jakiś problem z SP2, nie wiem... nie chciało mi się dłużej szukać... Ale mój sposób działa (przynajmniej u mnie i u kilku moich kolegów) więc śmiało polecam :]

+Quote Post
Kulicz
post 15:48, 16 06 2007
Post #10

Schutze

Mucha Emila-> dokładnie, to prawdopodobnie przez SP2, wcześniej miałem SP1 i działało. Ale znalazłem sposób- wystarczy wejść do menadżera zadań i skasować proces dllhost.exe (prawdopodobnie o ten proces chodzi jeszcze do końca nie testowałem).
Jest nawet sposób by na zawsze usunąć dllhost.exe ze swoich procesów- wpisujemy w start-> uruchom-> services.msc. Pojawi nam się okno i znajudjemy w nim COM+ System Application i MS Software Shadow Copy Provider. W obu procesach dajemy właściwości i w Status Type wybieramy "Disable"(mam angielskiego Windowsa, nie wiem jak to w polskim przetłumaczyli, ale pewnie Status: Zablokowany). Miłego grania.

Btw. chyba nawet można ten problem umieścić w FAQ, bo pewnie dużo ludzi się z nim spotyka i nie wie jak sobie poradzić.

+Quote Post
nub
post 16:29, 17 06 2007
Post #11

Schutze

Qrde ja właśnie mam polskiego i nie wiem gdzie to jest :/ HelP!!!

+Quote Post
Swiety
post 21:04, 17 06 2007
Post #12

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

ET.exe wykonał nie prawidłową operację i zostanie zamknięty przez system windows

i tym podobne błędy et.exe dll etc

Kazdy tego rodzaju topik jest z reguł kasowany - dlaczego ? Dlatego że przyczyn tego komunikatu mogą być SETKI. Ten komunikat z reguły gówno mówi o tym jaka jest przyczyna. Co prawda podaje tam jakieś cyferki adresy pamięci RAM pod którym wystapił błą - tyle że to dopiero może przydać się komuś z debuggerem, bardzo dobrze znającym od podtsaw budowę systemu i będącym na miejscu u klienta.

Większość przyczyn została opisana w FAQ
Powtórze:
Jednym słowem trzeba utrzymywać system sprawny i dobrze działający i stosować odpowiednią kosmetykę systemu.

Trzeba mieć:
- Sterowniki do wszystkiego, stabilne i dobrze działające (niekoniecznie najnowsze bety ale najnowsze stabilne certyfikowane itd) szczególnie tyczy to się grafiki, w drugiej kolejności muzyki i płyty głównej.
- Nie można mieć zasyfionego systemu przez wirusy, trojany itd.
- Nie można mieć w autostarcie dziesiątek programów odpalanych razem z systemem bo każdy kolejny program zmniejsza stabilnosć systemu i zwiększa szansę na gryzienie się (w tym z ET)
- Najnowszy PB (ok 50% problemów to wina PB)
- idąć dalej jeśli chodzi o sieć i zapory: nie można mieć poblokowanych portów i programów (PB) wykorzystywanych przez ET.
- Wszelkiego rodzaju overclocking może powodować zmniejszenie stabilności systemu
- Wszelkiego rodzaju kiepskie chłodzenie - w tym z powodowu nieumiejętnego overclockingu powoduje zmniejszenie stabilności systemu
- Kiepskie koponenty w komputerze - w tym przede wszystkim kiepski zasilacz, następnie kiepska płyta główna, dalej kiepskie pamieci, grafika (kiepskie nei w sensie osiągów tylko wykonania, stabilności)
- Jeśli czitujemy to niektóre czity powodują zmianę w niektórych ważnych plikach co powoduje błędy systemowe.
- Błędy transferu z dysków i pamieci (padający dysk - błędy fizyczne na dysku, błędy logiczne na dysku, stary bios, złe ustawienia w biosie itd)

I wiele wiele innych pomniejszych

Dlatego jak ktoś pisze że et.exe błąd itd to albo nic mu się nie radzi albo radzi przeinstaluj system, zainstaluj sterowniki, przeskanuj antyvirem bo nikt nie będzie sie bawił w zgadywanie 1 z 1000 tym badziej jak klient nawet nie poda minimalnych danych o swoim sprzęcie.

+Quote Post
nub
post 16:43, 18 06 2007
Post #13

Schutze

Super to dopiero jest pomoc. Tylko że sterowniki to ja mam dobre bo gram na nich już z 5/4 lat. Tylko że od 1/2 roku zmieniłem se kompa na XP i takie problemy są :/. A właśnie kolega wspomniał że może to być wina trojanów itp i właśnie tak się składa że mój avast znalazł coś takiego:
C:\DOCUME~1\Michal\USTAWI~1\Temp\slplhshy.dll
C:\DOCUME~1\Michal\USTAWI~1\Temp\oeneemtd.dll
Nazwa pasożyta: Win32:VBStat-C [Trj]
Tylko że jak klikam kwarantanna to to g**** daje a jak klikam usuń to tak samo dlatego starałem się innymi antywirami to usunąć ale nic żaden nie znajduje :/

No dobra teraz jakby mógł ktoś coś poradzić na to. Załóżmy że to jest wian tego konia czy tam trojana jak kto woli to co mam zrobić znaleźć jakiś super dobry antywirus czy ktoś może mi te pliki nie usyfione przesłać?

Właśnie przeskanowałem avastem dokladniej komputer i się okazało ze mam 69 zainfekowanych plików więkrzość do *.dll niektóre to *.exe i jeszcze trochę innych a wirus sie nazywa Win32:*** (tu gdzie *** to jakaś końcówka). TO może być tego przyczyną? Pmocy!!!

+Quote Post
nub
post 22:57, 19 06 2007
Post #14

Schutze

P.S
Co to ten SP?

+Quote Post
Swiety
post 2:00, 23 06 2007
Post #15

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

SP - Service Pack - zbiór poprawek do Windowsa do ściągnięcia lub już wbudowany w Windows.

Niekótrzy piszą że błędy pojawiają im się przez SP w co bardzo wątpię.

+Quote Post
nub
post 10:13, 21 07 2007
Post #16

Schutze

Hej ludzie. Zawsze jak wyskakiwał trojan to dawałem kwarantanna (bo usuń nic nie dawało) i czasami patrzyłem jakie są zainfekowane pliki .dll i usuwałem je ręcznie (trojan i tak był nadal na kąpie). Niedawno wróciłem do domu z wyjazdu włanczam ET i normalnie mi chodzi na patch`u 2.60b. Zawsze usuwałem robiłem kwarantanne i nie chodziło mi ET a teraz jak mnie nie było wchodzę i działa i dam se głowe uciąć że nikt przy kompie nie szperał bo jeast wszystko jak dawniej a w dodatku rodzice nawet komputera za często nie włanczają nie wspominając już o wyczyszczeniu go w jakiś sposób. Trojan nadal jest a ET chodzi. Wie może ktoś co się stało (i tak zrobie niedługo format żeby się wirusów pozbyć ale dobrze wiedzieć coś na ten temat ;p)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi