IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> rajowka
tired
post 12:44, 3 11 2007
Post #1

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 7863

witam ma pytanie czytalem ze predkosc 126 kb/s wystarczy do et a ja ma radjowke i predkosc nie zchodzi ponizej 256kb/s i ping 999
co moge zrobic aby miec normalny ping ??
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
SPIDIvonMARDER
post 12:55, 3 11 2007
Post #2

Major
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 7078

Moja opinia:
takie łączę jest zbyt słabe na sukcesywną grę, ale nigdy nic nie wiadomo. a mam na przykład 512 i na pingi nie narzekam, a np. mój kumpel ma 2mega i mu się strasznie tnie.
Żeby obniżyć pingi w pierwszej kolejności należy:
-wyłączyć GG
-wyłączyć antyvira
-wyłączyć wszystkie inne programy, zwłaszcza ściąganie i inne, które wymagają podłączenia do neta.
Istnieją też inne sposoby, ale ja niestety ich nie znam. Poszukaj ich na forum.

+Quote Post
tranx-san
post 10:58, 4 11 2007
Post #3

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

... zacznij grac mortarem :D

swojego czasu Thoro mial radiowke, pingi po 400, a na klanowkach i tak zawsze kogos trafial ;)

rada jest praktycznie jedna, jezeli chcesz w miare przyzwoicie grac: zrezygnuj z lacza radiowego, bo na ogol to syf. Nie wiem ile placisz miesiecznie za ten net, ale w dzisiejszych czasach to juz chyba kazdego stac na jakis adsl czy kablowke. Ja w nowym miejscu zamieszkania, zalozylem sobie lacze 512 kb/s, do tego mam z tej firmy telefon, godzine rozmow za darmo w abonamencie i place 40 zl/miech. W et nie gram, ale ostatnim razem jak sprawdzalem to pingi na pl serwerach mialem przyzwoite.

Dodatkowo mozesz sprawdzic czy oprocz programow ktore lacza sie z netem i spowalniaja jego prace, nie masz naj.ebanych jakichs syfow, ktore rowniez wysylaja i odbieraja pakiety obciazajac twoje lacze...
-> command -> netstat -> jak ci wyskoczy od zaje.bania dziwnych numerow ip, ktorych nie bedziesz mogl skojarzyc z niczym znanym, to instaluj programy typu ad-aware czy spybot. Wiecej info znajdziesz na tym forum. Kto szuka nie bladzi...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi