IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Resetowanie ustawien gry (np rozdzielczość), Dlaczego i jak temu zapobiec?
Erkekjetter
post 16:16, 17 10 2003
Post #1

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 193

Mam taki problem: za każdym razem, gdy po skończonej grze włączam ET, resetują mi sie ustawienia ekrany i częstotliwość odświeżania. W konsoli pisze mi, ze jakieś crash'e są. Nie wiem o co chodzi, bo problem występuje tylko, gdy wyjde z rozgrywki, jeżeli nie rozpoczynałem gry na jakimś serwerze i byłem tylko w menu, to nie ma tego. Miał ktoś podobny problem i wie co z tym zrobić?

Pozdrawiam!
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
splajn
post 18:35, 4 12 2003
Post #2

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 190

Mam to samo. Chodzi prawdopodobnie o plik profile.pid który powinien zostawać w katalogu z twoim profilem po złym zamknięciu gry. Nie wiem dlaczego, ale u mnie taki plik powstaje bardzo często bez konkretnego powodu. Poradziłem sobie w ten sposób że napisałem skrypcik (napraw.bat) który wygląda tak:

del "C:/Program Files/Wolfenstein - Enemy Territory/etmain/profiles/twojprofil/profile.pid"
del "C:/Program Files/Wolfenstein - Enemy Territory/etmain/profiles/twojprofil/profile.pid"
del "C:/Program Files/Wolfenstein - Enemy Territory/etpro/profiles/twojprofil/profile.pid"
del "C:/Program Files/Wolfenstein - Enemy Territory/etpro/profiles/twojprofil/profile.pid"
et.exe

Oczywiście w miejsce "twojprofil" wpisz nazwę swojego profilu/katalogu.
Skrypt ten umieść w głównym katalogu gry - tam gdzie et.exe.
W browserze serwerów np. eye podmień odwołanie do et.exe na napraw.bat i po kłopocie.
Mam nadzieję że pomogłem. BTW można oczywiście przed każdym wejściem do gry ręcznie kasować profile.pid choć to trochę niewygodne. BTW2 Może ktoś wie dlaczego po normalnym wyjściu z gry te pidy mi się pojawiają?
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi