IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Czytanie ze zrozumieniem??, wyjasnienie do warzywniak wieczorowa...
Thoro
post 11:17, 15 12 2003
Post #1

Major
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 519

Sorry, ze zasmiecam forum nowym tematem, ale w momencie gdy konczylem pisac post w tamtym temacie Kid go zamknal smile.gif. Btw. Kid swietna puenta. Nikt nie kaze nikomu grac na polskich serwach.

Wlasnie. Tworzac definicje warzywa et ludzi ktorzy to zapoczatkowali mieli na mysli takie osoby jak klan UFO. Zozwydrzone bachory majace pewnie po 12 lat ktorzy w sieci sa wielkimi mastahami. W sumie juz dawno przestaly mnie obchodzic takie osoby, ale czytajac loga z polskiego ffa wieczorowa pora nie moglem powstrzyac sie od smiechu

log (slownik jez. polskiego) - urzadzenie do pomiaru predkosci statku wzgledem wody, po torej plynie i do mierzenia przebytej przez niego drogi.
log (slownik jez. angielsko - polski) kłoda f ,(written account) dziennik m

Sorry, ze nie zajrzalem najpierw do slownika angielsko-polsiego, ale skoro jestem na poslkim forum nie widzialem takiej potrzeby. Niewazne, ze slowo to sie przyjelo i uzywacie go na rowni z polskim. Ja o tym nie musze wiedziec.

Zanim napiszecie coś w tym topicu to może najpierw klikniecie link do loga który podał Prosper ?

Zajrzalem, bo w sumie to w sprawie jest najistotniejsze, ale nie moja wina, ze ktos zamiast powiedziec po polsku: "przeczytajcie wypowiedzi UFO" lub jak juz poprostu uzyc polskiego odpowiednika slowa log (mowie przykladowo), napisal "...czytajac loga...."
Ostatni mój post w tym topicu. Dzieci kochane zapier***ać do szkoły uczyć sie czytać, a nie grać w gry. o/

Szkole juz skonczylem i moge cie zapewnic, ze czytac ze zrozumieniem umiem, ale niekoniecznie o mojej umiejetnosci czytania ze zrozumieniem swiadczy fakt, ze ktos uzywa raz jezyka polskiego i wtraca angielskie slowo. Angielski mam opanowany na poziomie zaawansowanym (moze niedokonca opanowany), ale akurat nie znalem slowa log (poprostu nie bylo mi potrzebne i tyle).

Poza tym czy nie uwazacie, ze troche bez sensu zaczynamy uzywac angielski odpowiednikow slow, ktore normalnie funcjonuja w jez. polskim??

Topic jest do zamkniecia, ale nie kasujcie go.

PS. W sumie jest ewentualnosc przeniesienia go do Hyde Parku.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
LOKI 65t
post 15:52, 15 12 2003
Post #2

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 330

Topic zostal zamkniety ale pare rzeczy wymaga sprostowania.

Ragnak : rozumiem ze pojawiales sie pod ksywka Lag (zolty). Wlasciwie czego ty sie spodziewales ? Pojawia sie gosc ktory ma 300-400 pingu , notoryczne warpy i wszystko okraszone ksywka Lag. Psujesz innym gre bo skill nie ma wiele do rzeczy gdy facet ma teleporty na 5 metrow. Tylko strata czasu starajac sie upolowac - a z reszta utluczenie goscia z lagiem to zadna satysfkacja. Jak masz nedzny ping to po prostu nie graj ! Inaczej wyzywac cie beda od pieprzonych warperow wszedzie.

Aluu ty to jestes juz naprwade pajac pokroju rovera jak widac skoro bawisz sie w ukladanki i (lol) straszysz mnie najazdami do domu. no cmts
A propo przeczytaj sobie log jeszcze raz - i zobacz ile "wycialem " z pierwszych 5ciu wypowiedzi Jacqa.

Hannz wiesz twoja opinia jest bez znaczenia. Malo sie udzielasz na forum ale jak juz to zrobisz to naprawde zaden powod do chwaly. Przejrzyj swoje posty i dojdziesz to tego samego wniosku.

Przeciwienstwem jest rover. Chlopie jak ty zaczynasz pisac to cale forum sie chichra - faktycznie jak miejscowy blazen. Nie obrazaj mnie tekstami o umiejetnosciach pisania , myslenia, o moim zyciu itd. bo wiesz to jest styl takiego 15 letniego skejcika z przerostem ego. Mam nadzieje ze to jakos inaczej wyglada w twoim przypadku.

Chcialem tez zauwazyc ze staram sie utrzymywac ton jaki przystoi forum. Widac za wiele wymagam liczac na to samo. Nie lapie skad w was jest tyle niespozytej agresji ? Lubicie gierke o zabijaniu , lubicie ownowac ale jak przyjdzie cos napisac to wychodzicie w wiekszosci na prostakow.

Bad Idea , Swiety zauwazyli ze topic to kpina. Paczka owunujaca z jednej strony , lamki ffa z drugiej strony , pewnikiem granaty rozkrecane na 4 i rifle wstrzeliwane do spawna na goldrushu , camping - innymi slowy pieklo na ziemi dla zwyklego gracza.
Ale faktem jest ze to wy doprowadziliscie do tej sytuacji i nie umieliscie trzymac jezyk za zebami - gdziez tam - skoro ich ownujemy mozemy na nich jechac takze na czacie - a co!
Ja nie raz spotykam kolesi slabszych od siebie - takich co to ledwo mnie drasna strzelajac po kolanach , tak ze nawet ani razu w duelu nie dali rady. Ale jak zyje nie wysmiewalem "zabawie sie z toba , przydupasku" . I jak widze ze teamy sa z dupy to nawet po 10 minutach gry daje szufle.

Widac jest to zwyczajnie konflikt 2 swiatow. Klanowicze maja dosc agresji , brak hamulcow ze jada ile sie da ,jak sie da , najglebiej zepchnac. Owszem - taka zadza walki jest potrzebna - ale na klanowce. Kazdy wie ze poisoni , 17ki i cala masa innych jest swietna. Ale po co robicie takie cyrki na ffa? Gosc gra 1, 2 ,3 tygodnie w ET pojawia sie na servie i nie moze z respa wyjsc bo mu goscie z tagami nie pozwalaja nosa wysunac. Zownowaliscie - ja sie nie dziwie - taka paczka ze 5 klanowcow (mike , pyt , nik , jaceq , meskal ) + 3 gosci dobrych siedzi przy respie to bylo do przewidzenia.
Ale i tak wiem ze sie produkuje na marne. Zaraz pojawia sie glosy - jestescie losie ze sie daliscie zamknac itd. Owszem - ale nikt sie nie czepial dopoki drodzy "goscie" nie zaczeli kpic sobie w zywe oczy! A tego zaden czlowiek spokojnie nie zniesie.

Mam dosc tego. Jak jestescie tacy dobrzy to nastepnym razem badzcie po przeciwnych stronach. I herkules dupa kiedy wrogow kupa. Jakby wymiatacze mieli odwage wymienic sie stronami odrobine to by partia wygladala ladnie. A tak - ehhh szkoda slow.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi