11:17, 15 12 2003
|
|||||||
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 673 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 519 |
Sorry, ze zasmiecam forum nowym tematem, ale w momencie gdy konczylem pisac post w tamtym temacie Kid go zamknal
log (slownik jez. polskiego) - urzadzenie do pomiaru predkosci statku wzgledem wody, po torej plynie i do mierzenia przebytej przez niego drogi. log (slownik jez. angielsko - polski) kłoda f ,(written account) dziennik m Sorry, ze nie zajrzalem najpierw do slownika angielsko-polsiego, ale skoro jestem na poslkim forum nie widzialem takiej potrzeby. Niewazne, ze slowo to sie przyjelo i uzywacie go na rowni z polskim. Ja o tym nie musze wiedziec.
Zajrzalem, bo w sumie to w sprawie jest najistotniejsze, ale nie moja wina, ze ktos zamiast powiedziec po polsku: "przeczytajcie wypowiedzi UFO" lub jak juz poprostu uzyc polskiego odpowiednika slowa log (mowie przykladowo), napisal "...czytajac loga...."
Szkole juz skonczylem i moge cie zapewnic, ze czytac ze zrozumieniem umiem, ale niekoniecznie o mojej umiejetnosci czytania ze zrozumieniem swiadczy fakt, ze ktos uzywa raz jezyka polskiego i wtraca angielskie slowo. Angielski mam opanowany na poziomie zaawansowanym (moze niedokonca opanowany), ale akurat nie znalem slowa log (poprostu nie bylo mi potrzebne i tyle). Poza tym czy nie uwazacie, ze troche bez sensu zaczynamy uzywac angielski odpowiednikow slow, ktore normalnie funcjonuja w jez. polskim?? Topic jest do zamkniecia, ale nie kasujcie go. PS. W sumie jest ewentualnosc przeniesienia go do Hyde Parku. |
||||||
|
|
|||||||
![]() |
15:52, 15 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 165 Dołączył: 28-09-2003 Nr użytkownika: 330 |
Topic zostal zamkniety ale pare rzeczy wymaga sprostowania.
Ragnak : rozumiem ze pojawiales sie pod ksywka Lag (zolty). Wlasciwie czego ty sie spodziewales ? Pojawia sie gosc ktory ma 300-400 pingu , notoryczne warpy i wszystko okraszone ksywka Lag. Psujesz innym gre bo skill nie ma wiele do rzeczy gdy facet ma teleporty na 5 metrow. Tylko strata czasu starajac sie upolowac - a z reszta utluczenie goscia z lagiem to zadna satysfkacja. Jak masz nedzny ping to po prostu nie graj ! Inaczej wyzywac cie beda od pieprzonych warperow wszedzie. Aluu ty to jestes juz naprwade pajac pokroju rovera jak widac skoro bawisz sie w ukladanki i (lol) straszysz mnie najazdami do domu. no cmts A propo przeczytaj sobie log jeszcze raz - i zobacz ile "wycialem " z pierwszych 5ciu wypowiedzi Jacqa. Hannz wiesz twoja opinia jest bez znaczenia. Malo sie udzielasz na forum ale jak juz to zrobisz to naprawde zaden powod do chwaly. Przejrzyj swoje posty i dojdziesz to tego samego wniosku. Przeciwienstwem jest rover. Chlopie jak ty zaczynasz pisac to cale forum sie chichra - faktycznie jak miejscowy blazen. Nie obrazaj mnie tekstami o umiejetnosciach pisania , myslenia, o moim zyciu itd. bo wiesz to jest styl takiego 15 letniego skejcika z przerostem ego. Mam nadzieje ze to jakos inaczej wyglada w twoim przypadku. Chcialem tez zauwazyc ze staram sie utrzymywac ton jaki przystoi forum. Widac za wiele wymagam liczac na to samo. Nie lapie skad w was jest tyle niespozytej agresji ? Lubicie gierke o zabijaniu , lubicie ownowac ale jak przyjdzie cos napisac to wychodzicie w wiekszosci na prostakow. Bad Idea , Swiety zauwazyli ze topic to kpina. Paczka owunujaca z jednej strony , lamki ffa z drugiej strony , pewnikiem granaty rozkrecane na 4 i rifle wstrzeliwane do spawna na goldrushu , camping - innymi slowy pieklo na ziemi dla zwyklego gracza. Ale faktem jest ze to wy doprowadziliscie do tej sytuacji i nie umieliscie trzymac jezyk za zebami - gdziez tam - skoro ich ownujemy mozemy na nich jechac takze na czacie - a co! Ja nie raz spotykam kolesi slabszych od siebie - takich co to ledwo mnie drasna strzelajac po kolanach , tak ze nawet ani razu w duelu nie dali rady. Ale jak zyje nie wysmiewalem "zabawie sie z toba , przydupasku" . I jak widze ze teamy sa z dupy to nawet po 10 minutach gry daje szufle. Widac jest to zwyczajnie konflikt 2 swiatow. Klanowicze maja dosc agresji , brak hamulcow ze jada ile sie da ,jak sie da , najglebiej zepchnac. Owszem - taka zadza walki jest potrzebna - ale na klanowce. Kazdy wie ze poisoni , 17ki i cala masa innych jest swietna. Ale po co robicie takie cyrki na ffa? Gosc gra 1, 2 ,3 tygodnie w ET pojawia sie na servie i nie moze z respa wyjsc bo mu goscie z tagami nie pozwalaja nosa wysunac. Zownowaliscie - ja sie nie dziwie - taka paczka ze 5 klanowcow (mike , pyt , nik , jaceq , meskal ) + 3 gosci dobrych siedzi przy respie to bylo do przewidzenia. Ale i tak wiem ze sie produkuje na marne. Zaraz pojawia sie glosy - jestescie losie ze sie daliscie zamknac itd. Owszem - ale nikt sie nie czepial dopoki drodzy "goscie" nie zaczeli kpic sobie w zywe oczy! A tego zaden czlowiek spokojnie nie zniesie. Mam dosc tego. Jak jestescie tacy dobrzy to nastepnym razem badzcie po przeciwnych stronach. I herkules dupa kiedy wrogow kupa. Jakby wymiatacze mieli odwage wymienic sie stronami odrobine to by partia wygladala ladnie. A tak - ehhh szkoda slow. |
|
|
|
Thoro Czytanie ze zrozumieniem?? 11:17, 15 12 2003
falubaz Thoro ja bylem na tym serwie i nie ma jeszcze paru... 12:20, 15 12 2003
whatever Ad. poprzedni topic.
1. Prosper, co to zmieni? Da... 13:10, 15 12 2003
BadIDea 1. log byl edytowany?
Dlaczego numery linijek sie... 14:37, 15 12 2003
Prosper Wiesz co bad. Coraz bardziej zaczynasz mnie zadziw... 15:56, 15 12 2003
Berti GG BadIdea
szczegolnie popieram 3 punkt. kwintense... 15:58, 15 12 2003
KiD Topic zamkniety. Kolejna proba powrotu do tego tem... 16:09, 15 12 2003![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |