11:17, 15 12 2003
|
|||||||
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 673 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 519 |
Sorry, ze zasmiecam forum nowym tematem, ale w momencie gdy konczylem pisac post w tamtym temacie Kid go zamknal
log (slownik jez. polskiego) - urzadzenie do pomiaru predkosci statku wzgledem wody, po torej plynie i do mierzenia przebytej przez niego drogi. log (slownik jez. angielsko - polski) kłoda f ,(written account) dziennik m Sorry, ze nie zajrzalem najpierw do slownika angielsko-polsiego, ale skoro jestem na poslkim forum nie widzialem takiej potrzeby. Niewazne, ze slowo to sie przyjelo i uzywacie go na rowni z polskim. Ja o tym nie musze wiedziec.
Zajrzalem, bo w sumie to w sprawie jest najistotniejsze, ale nie moja wina, ze ktos zamiast powiedziec po polsku: "przeczytajcie wypowiedzi UFO" lub jak juz poprostu uzyc polskiego odpowiednika slowa log (mowie przykladowo), napisal "...czytajac loga...."
Szkole juz skonczylem i moge cie zapewnic, ze czytac ze zrozumieniem umiem, ale niekoniecznie o mojej umiejetnosci czytania ze zrozumieniem swiadczy fakt, ze ktos uzywa raz jezyka polskiego i wtraca angielskie slowo. Angielski mam opanowany na poziomie zaawansowanym (moze niedokonca opanowany), ale akurat nie znalem slowa log (poprostu nie bylo mi potrzebne i tyle). Poza tym czy nie uwazacie, ze troche bez sensu zaczynamy uzywac angielski odpowiednikow slow, ktore normalnie funcjonuja w jez. polskim?? Topic jest do zamkniecia, ale nie kasujcie go. PS. W sumie jest ewentualnosc przeniesienia go do Hyde Parku. |
||||||
|
|
|||||||
![]() |
15:56, 15 12 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 253 Dołączył: 5-09-2003 Nr użytkownika: 188 |
Wiesz co bad. Coraz bardziej zaczynasz mnie zadziwiac. Sam sie przyczepiles do swietego ze co rusz sie ciebie czepia a ty nie jestes lepszy. LOL
Juz widze jak Ci cisnenie skacze jak ktos zaczyna jezdzic po C4... Wez moze zejdz z poison bo co chwila cos i nie pasuje? Najpierw jakies totalnie smieszne oskarzenia ze gracze C4 sa wymienieni na koncu skladu meczu pol vs bel. Teraz natomiast zarzucasz mi edytowanie loga? Zastanow sie troche bo zaczynasz przeginac. Linijki nigdy nie beda Ci sie zgadac bo te teksty sa tylko z globalnego czata. Wiec nie pisz bzdur. jedni warci drugich? Lol. Nawet nie chce mi sie komentowac Twoich wypowiedzi. Natomiast nie zycze sobie abys rzucal pod moim adresem oskarzen ze cos preparuje na wlasny uzytek. W dupie mam co sobie myslisz ale jak nie znasz faktow to nie oskarzaj innych. do Sff Masz racje to nic nie zmieni. Po prostu to chyba jeszcze nawyki z czasow rtcw gdzie chcialo sie cos zmienic. |
|
|
|
Thoro Czytanie ze zrozumieniem?? 11:17, 15 12 2003
falubaz Thoro ja bylem na tym serwie i nie ma jeszcze paru... 12:20, 15 12 2003
whatever Ad. poprzedni topic.
1. Prosper, co to zmieni? Da... 13:10, 15 12 2003
BadIDea 1. log byl edytowany?
Dlaczego numery linijek sie... 14:37, 15 12 2003
LOKI 65t Topic zostal zamkniety ale pare rzeczy wymaga spro... 15:52, 15 12 2003
Berti GG BadIdea
szczegolnie popieram 3 punkt. kwintense... 15:58, 15 12 2003
KiD Topic zamkniety. Kolejna proba powrotu do tego tem... 16:09, 15 12 2003![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |