IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> KONFIGURACJA FIREWALLA dla ET, jak skonfigurować - JAKIE PORTY ?
Ju0g3
post 19:10, 27 08 2003
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 147

Hallo? Wie geht's ?

Hehe... pisze tego posta, gdyz powoli chce wejsc w ET smile.gif
Jestem w miejskiej sieci LAN i do 23.00 ma ona zablokowane wiekszosc portow i jeszcze bog wie czego. Admin sieci powiezial, ze jest w stanie i checi odblokwac do q3 i ET. Problem tylko w tym, ze nie wiem co ja mam mu powiedziec.
Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos kto sie zna napisal mi dokladnie co admin mam poustawiac w serwerowni zeby ET wykrywal serwery, PB sie laczyl i mozna bylo grac przez internet.
Na cala siec jet jakis firewall, ja sie nie znam co trzeba powlaczac.

prosze o pomoc!! ja chce grac w ET!

btw... jak ustawic zeby miec najmniejszy ping grajac na serw w inetrecie ale laczac sie przez lan ??? smile.gif

pozdro to ya all
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Xionic
post 12:50, 2 09 2003
Post #2

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 171

Wystarczy ze admin odblokuje port 27960 - to jest port na ktorym standardowo chodzi server ET. Czasami ludzie zmieniaja ten port na inny i nie bedziesz mogl grac.

Otworzenie tylko tego portu wystarczy do grania w ET. Jednakze bedziesz musial znac numery IP serwerow na ktorych chcesz grac, poniewaz nie beda ci sie listowaly.

Jezeli chcesz zeby listing serverow ci dzialal to musisz otworzyc dodatkowy port - niestety nie pamietam ktory to - w kazdym razie jak masz gdzie dostep do lacza bez FW to po odpaleniu gry, gdy zajrzysz do konsoli mozesz zobaczyc cos w stylu : podlaczanie do servera jakiegos tam na jakims tam porcie - i ten port tez trzeba otworzyc zeby listowac servery. Jednakze nie jest on konieczny do grania.

Oczywiscie jest jeszcze jeden problem - czesto servery maja jakies dziwne wymagania i maja jakies male pliczki (vide Days of the Days) ktore ET sobie dociaga - sa to male pliczki po kilaset bajtow. I czesto sciagane sa po roznych innych portach (8080).
(nie wspominam oczywiscie o mapach). I ze sciagnieciem tego tez moze byc problem.

Mam nadzieje że troche pomogłem.

pozdro
X

PS: Ten drugi port to 27951 (jakos tak)
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi